Що робить мене щасливим?

Руслан Паил
Щасливим мене робить мистецтво. Доки у світі є люди, які зможуть принести спільноті щось автентичне та нове, я буду справді щасливим.
Культура та різні речі, які змушують добре поміркувати на тему всесвіту - те, без чого людство вмерло би, або зовсім не мало шансів на існування. Зброя, груба сила та нескінченні війни - пережиток кам'янного віку, який чомусь зберегся до наших часів. У світі є безліч способів вирішити конфлікт мирним шляхом, и цей шлях - мистецтво.
Мистецтво вплинуло на багато людей, які зробили речі, які призвели до кращих часів. Таких людей - не один десяток, речей, які вони зробили - не одня сотня, але "кращі часи" - єпізод із хронології саме людини, а не людства, та цей єпізод, на жаль, обов'язково мине. Але як впізнати, що він минув або настав? На жаль, це неможливо. Тому що мистецтво (музика, живопис, будь що) впливає на кожну людину по-різному, та деякі непримітні деталі здатні врятувати життя людині, або перевернути його з ніг на голову, або з голови на ноги.
Мистецтво людства - чистий кришталь, який треба берегти, навіть якщо деякі твори митця змушують людину сумувати. Кожен митець задає своїй картині або музиці настрій, який є якимось не "просто тому що". Треба уловити настрій та сенс, який намагався передати митець, та усе стане зрозуміло, треба лиш поміркувати.
Це й є мистецтво - безсмертна спадщина людства, яка буде жити навіть у ядерному попелі, або у соромному байдужості людства.