Хазрати Мусо Хассаси

Анвар Шукуров
Ассалому алайкум хурматли проза тармогидаги дустлар ва укувчилар!
Жуда каттик хаяжон ила маълум киламанки, ушбу асо, хассанинг тарихи жуда кадимлигини бугун эшитиб кун буйи мушохада юритиб ушбу ахборотни сизга маълум килишни лозим топдим.
Хассани ушлаб турган йигит (расм ФБ тармогида мавжуд) гузорлик, узбекларнинг ковчин уруги бойтудаси кавми Иброхим авлодининг авлиёси Хужа Оловуддин Сокий Хазратларининг авлоди булган Жамолиддин Эгамбердиев булади. Унинг маълум килишича, бобоси Оловуддин Хазратларининг рухлари ушбу хассани каерда жойлашганлигини маълум килган ва Жамоллидин бу хассани гузорлик яна бир авлиё Хожи Мухаммад Аъзам Хазратларининг масжидлари харобасидан ковлаб олган.
Унинг айтишича ушбу хасса ер юзига жаннатда усадиган дарахтдан туширилган ун бир хассанинг биридир!!!
Битта хассани Сулаймон алайхиссалом тутган ва уни куртлар емириб синдирганлар. Колган унта хасса хозирча ер юзида мавжуд. Ушбу хассанинг биринчи сохиби Хазрати Нух, Иброхим алайхиссалом буладилар. Айни шу хассани Мусо алайхиссалом хам кулларида тутганлар.
Жамолиддин хозирги кунда  Хожи Аловуддин Сокий Хазратларининг хаётлари, бошидан кечирган вокеалари хакида саккиз юз бетлик асарни хам тугатганига анча вакт булган. Мен бу асарни ин ша Аллох роман сифатида Жамоллиддиннинг ёзганларини тахрир килиб, бир кисмини Сизларнинг хукмингизга хавола килишни ният килдим
  Бугунча шу янгилик.