Старий море - пов сть-притча про Людину

Дмитрий Эдуардович Щуренко
«Старий і море»- велика робота Ернеста Хемінгуея, яка стала відома на весь світ, своєю вишуканістю і психологічним мотивом. Саме за неї автор отримав Пулітцерівську премію, а також Нобелівську премію з літератури.

У повісті ярко розкриваються людські долі і ставлення людини до життя, навколишнього світу, оточуючих. А саме головне, автор дав читачу ідею життя- завжди прагнути своєї цілі, незважаючи ні на перешкоди, ні на ставлення життя до людини.Хемінгуей описує зв'язок старого покоління з молодим.
Головний герой- Сантьяго, завжди був радий своєму малому сусідові. Він повчав Маноліна, як і духовно так і фізично, любив розповідати про те як потрібно жити і вірити у краще. 
Автор написав досить просту, невибагливу історію складного життя людини на землі, яка щодня веде нескінченну боротьбу за виживання, поєднуючи її з намаганням жити безтурботно і в злагоді з навколишнім світом. Але на превеликий жаль не усі читачі можуть зрозуміти що ж саме хотів сказати Хемінгуей, у своїй чудесній роботі.
Чому саме його старання називають- повістю про Людину? Зараз я допоможу вам розібратися у цьому питанні.
Автор дає зрозуміти для чого ж саме потрібно жити Людині, чому з великої літери,  а тому що кожен із нас унікальним, нестандартним і неповторимий, кожен може добитися своєї довгоочікуваної мрії, бажання чи багато чого іншого.
У описі головного героя, старий, який ніколи не здавався перед своєю мрією. Не дивлячись на свої щоденні поразки, він все одно йде у море.
Саме цим  затягує письменник до читання повісті.
Згодом, через пройдені усі перешкоди, дні невдач, старий спіймав нарешті довго чекану рибу. Але на превеликий жаль втрачає її, ні каплі не засмучується, бо розуміє усю суть життя людини.

Даною повістю-притчею автор, хоче довести до читача, що Людина на усе готова за для того щоб тільки збулася її мрія.иЩоб люди зрозуміли, що потрібно жити не за для тільки матеріального блага, а і за духовного також.
Кожна Людина, після прочитаної роботи автора повинна була зрозуміти усю сутність свого життя, а також можливо і змінити його на краще.

В загальному висновку можна сказати, що ми повинні цінити усе що маємо і жити з гармонією, з добром і злагодою, саме тоді у вас буде усе чудово. Не даремно Хемінгуей сказав: «Людина не для того створена, щоб терпіти поразки… Людину можна знищити, але її неможливо перемогти»…