Уголовные новации по Закарпатски

Темнов Михаил Юрьевич
Анонс
 
Кримінальні новації від ДСБЕЗ,
Або свавілля під дахом суду
 
В публікації від 23 квітня 2017 року під назвою «Маски-шоу на «Делівері», або національна поліція на заробітках», я розповідав про чергове свавілля правоохоронців в особі працівників Закарпатського підрозділу ДСБЕЗ.
Саме його керівництво в особі пана А.Іванківа та його заступника Р.Ісака, руками «шісток» – оперативних працівників та слідчих прокуратури вирішило чи то зробити гучну кримінальну справу, чи то заробити, чи може щось інше, отримавши обманним шляхом в Ужгородському міськрайонному суді у судді Шепітько санкції на обшук, провели їх в житлі, в якому мешкає родина Новачуків, та Ужгородському філіалі фірми «Делівірі», де директором працює Олег Новачук.
Фальшувань, зловживань, відвертої брехні посадових осіб із боку керівництва правоохоронного органу в цій історії виявилося більш ніж просто сказати забагато.
Як вдалося документально підтвердити, керівництво Закарпатського ДСБЕЗ, подаючи 25 березня 2017 року до Ужгородського міськрайонного суду клопотання про проведення вище вказаних обшуків, внесло в документи завідомо неправдиві відомості та факти, пов’язані із митним постом «Лужанка» та його керівником.
Найпікантніше в цій історії, що до цих подій директор фірми Олег Новачук взагалі не має ніякого відношення. Однак це не завадило працівникам економічної поліції стверджувати це в своїх рапортах.
В цих діях вже вбачаються ознаки злочинів, скоєних групою осіб, пов’язаних із зловживанням своїм службовим становищем та підробкою документів, що потягло за собою відповідні незаконні судові постанови.
Саме ці постанови на обшуки, не зрозуміло на яких юридичних документах і винесла суддя Ужгородського міськрайонного  суду пані I.Шепетко. Оцінку її діям має дати кваліфікаційна дисциплінарна комісія.
Не знайшовши під час незаконних обшуків в діях керівництва філіалу фірми «Делівері» та у товарах, які вона перевозить, нічого протизаконного, Закарпатське керівництво ДСБЕЗ, майже під впливом весни, бо інакше цього пояснити неможливо, пішло ще далі.
Заступник начальника ДСБЕЗ в Закарпатській області пан Роман Ісак 24 квітня 2017 року за вказівкою свого начальника вийшов «у народ».
На сходах управління перед численними представниками ЗМІ та обласних правозахисних організацій «толкнув» спіч про те, як вони борються в області із корупцією та гральним бізнесом. Під час виступу його ще більше затьмарило. Присутні стверджують, що знітив його «народний люстратор» – сміттєвий бак із величезним фото його шефа пана Іванківа. І тому його, як кажуть, «понесло»…
Присутній потерпілій від свавільних дій правоохоронців Лесі Новачук, на запитання про юридичні підстави проведення обшуків у неї вдома та на фірмі, Роман Ісак, зухвало в очі, як та стара коняка, став брехати, що, мовляв, проти її чоловіка Олега Новачука ними порушено кримінальне провадження, що в них є фотографії із місця події, на яких він, його авто та контрабандисти… Мовляв, сушіть сухарі…
… За тиждень із прокуратури області надійшла відповідь про відсутність кримінального провадження на Олега Новачука. З’ясувалося, що і на фото не він, а інша особа та і авто інше…
Усвідомлюючи, що «приплили», комедіанти від Закарпатського ДСБЕЗ вирішили піти ще далі. На 8 травня до Ужгородського міськрайонного суду ними подано чергове, бездоказове клопотання про надання санкцій на проведення нових обшуків по майну філіалу фірми «Делівері», яке знаходиться як в області, так і далеко за її межами. Справу має розглядати слідчий суддя В.Бедьо.
Оце так новація! Цікаво, що в якості доказів буде надано цього разу? Не здивує, якщо буде використана стара казка про митницю та «піджаків».
Але це «ноу хау» вже має оцінити Генеральний прокурор України. Адже це дозволяє усім порушникам законодавства, наштампувавши кримінального фентезі, брати санкції на обшуки тощо, на будь-яку фірму чи то громадянина. Так, наперед, на всяк випадок. Може до цього часу щось і скоять, чи щось буде знайдено… Є пропозиція внести в клопотання усіх мешканців України, і навіть тих, що не народилися. І закріпити все це конституційно, адже невинних в нашій державі бути не може, бо вижити за такі гроші в наш час просто не реально. Значить усі винні! Навіть і правоохоронці, якщо будуть погано дерти із народу.
Зрозуміло, що усім цим новаціям від Закарпатського ДСБЕЗ має дати оцінку незалежна службова перевірка з притягненням усіх винних осіб до передбаченої законом відповідальності.
Більш детально про Закарпатських правоохоронних шукачів пригод читайте 8 травня після відвідин Ужгородського міськрайонного суду.