Ал баш калкалоочу асман 1

Даниил Хинтон
К;нд;н к;рк;р;г;н; да, Бишкек тоолоруна бийик чыгып жапты. асман т;м;н адамдарды баш паанек берген. эрте; менен туман с;т сыяктуу аппак болуп калды. суук аба илип жана т;м;нд; баары торго. Ал к;п жылдан бери ушул окуяны жазып келген болчу. Анын жайкы куртка жана к;р;г;ч-тыюу салынган шымчан, тер, анын чекесинде т;ш;п ишке катуу жапты. Ал к;н нурунан Тазартуучу к;зд;й анын жыла;ач буттарын т;ртк; берген.

Кайчылаш-сырткы к;р;н;ш;, к;л;к;л;р, анын чарчаган бутундагы акырын т;шт;. Ал б;тк;л д;йн; ж;з;нд;г; турдо келет т;р;п кат башталды. Ал ичимдиктен башка ичейинчи алды. Ал жазуучу катары азыр ошол убадасын орундатуу боюнча ;м;т менен Бишкекке качып кеткен. Англияда, анын белгисин аракет кылышкан. Ал ;з;н;н талантынын менен деп ойлогон, китептерди, анын билим жана ишеним жок, ж;н гана Улуу Британиянын басым, бул жерде жайган ийгиликке жет;; ;ч;н аны тез-к;з болот.

Айжан, анын аялы, б;лм;г; кирди.Анын бал муздак лимонад жана печений бир арыктын ;тк;рд;.Ал Намазга бутун сунуп, бир имбир-гайка каткан боюнча чымчымын.Айжан креслодо четине алгандай сезээр элек.Ал ар дайым токунуп же анын буттары к;рс;т;; менен жыла;ач таманым менен отурган эле.Алар кара карарып жумшак, дыйкан-к;р;; болушкан.Анын к;зд;р; - оор жангак жана шоколад жеп жатканда, безетки, анын чекесинде секирип.Аны талдай турган Хизбут эле оор, ошол к;з ж;н;нд; бир нерсе бар эле.Ал ага кайтып барышат жазууга толкунун сезди. Ал чабуудан боюнча методический чайнап.

Ал ;з бири болгон. Ал сары к;т;р;л;п кетти дегиче, ал таш желиндеринен менен к;пт;г;н эмчек ачып келет.ореолунун тегерегинде т;йм;л;р;н айланага бир тере; к;р;; болгон. Ал бат эле анын эркек тийбеген боюнча эмизген алмак. Ал ;з;н;н тиштери бар, эмчеги макул болмок эмес акташ м;мк;н. Алар ;йл;нг;н, бирок алар бир гана жалпы себеп жана юристи боюнча бир т;рг; келтирилген эки жак болчу.