Как за Великой Китайской Стеной

Александров-Снегирь
А если женимся, то будешь ты за мной,
как за Великою Китайскою Стеной!..
Квартиры, дачи, деньги, тряпки и авто...
Я на любовь способен буду... как никто!..

Начало девяностых годов было  страшным!..
Зверский голод, духовная нищета, скотство и холод во всех отношениях!
В том числе и в человеческих отношениях...
Одна моя знакомая москвичка собралась замуж за интеллигентного иудея-лимитчика. Он обещал, что она будет за ним как за каменной стеной...
А теперь наберите побольше воздуха и  слушайте внимательно!
Несмотря на мои предостережения, девушка продала свою единственную квартиру в Москве, дачу, машину.
Так как их молодой семье был нужен стартовый капитал.
Вскоре они уехали в Германию, за разрушенную Берлинскую Стену... А в Германии новоиспечённый муж, положил все деньги семьи на свой счёт и испарился!..
И вот брошенная, оставшаяся без средств к существованию... и не жена, и не вдова,
подала на него в розыск в Интерпол. Но всё безрезультатно. Этой брошенной "мадам Грицацуевой" пришлось мыть посуду в уличных кафе и удовлетворять похотливые желания хозяина забегаловки и других выходцев из Азии...
Когда девушка набрала денег на обратный билет в Россию, то, вернувшись, пришлось бедолаге ехать жить в глухую деревню к родственникам.
Вот такая грустная история.
Гражданки! Будьте бдительны! Не отдавайте сразу все свои ценности малознакомым людям, даже если с ними спите и они сказочно красивы!..

Як за Великою Китайською Стіною
(Переклад на українську мову автора С. Б. Александров-Снігур)

А якщо одружуємося, то будеш ти за мною,
як за Великою Китайську Стіною!..
Квартири, дачі, гроші, ганчірки і авто...
Я здатний на любов буду... як ніхто!..

Початок дев'яностих років було страшним!..
Звірячий голод, духовна бідність, скотство і холод у всіх відносинах!
У тому числі і в людських стосунках...
Одна моя знайома москвичка зібралася заміж за інтелігентного іудея-лімітника. Він обіцяв, що вона буде за ним як за кам'яною стіною...
А тепер наберіть побільше повітря і слухайте уважно!
Незважаючи на мої застереження, дівчина продала свою єдину квартиру в Москві, дачу, машину.
Так як їх молодій родині був потрібен стартовий капітал.
Незабаром вони поїхали в Німеччину, за зруйновану Берлінську Стіну... А в Німеччині новоспечений чоловік, поклав всі гроші родини на свій рахунок і випарувався!..
І от кинута, що залишилася без засобів до існування... і не дружина, і не вдова,
подала на нього в розшук Інтерполу. Але все безрезультатно. Цієї занедбаної "мадам Грицацуєвої" довелося мити посуд у вуличних кафе і задовольняти хтиві бажання господаря забігайлівки і інших вихідців з Азії...
Коли дівчина набрала грошей на зворотний квиток до Росії, то, повернувшись, довелося бідоласі їхати жити в глухе село до родичів.
Ось така сумна історія.
Громадянки! Будьте пильні! Не віддавайте відразу всі свої цінності малознайомим людям, навіть якщо з ними спите і вони казково красиві!..