Лайлатул кадр кечасининг кундузги аломати

Анвар Шукуров
       Рамазон ойининг энг юкори нуктаси Лайлатул Кадр кечасидир. Бедор (уйкусиз) утказилган бу кечадаги килинган дуо ижобат булишини эхтимоли куплигини тажрибамдан келиб чикиб айтаман.
       Аммо, Лайлатул кадр кечасини топиш хам осон иш эмас. 
       Расули Акрам Лайлатул Кадр кечасини Рамазон ойининг охирги ун кунлигидаги ток тунлардан кидириш кераклигини айтганлар.
       Бу ток кечани топиш ортида хикмат яширилган.
       Менимча, бунинг хикмати кимлардир «фалон куни тунда» дейиши ортидан нафс йулига кириб кетмаслиги учундир.
       Агар эътибор берилса, гохида мамлакатлар Рамазон ойининг биринчи кунини турли-туман белгилашади.
       Бундай холда ким учундир ток булган кеча, ким учундир жуфт булиб колади.
      Азизлар!
      Лайлатул кадр кечасидан олдин, унинг кундузги аломати бор!!!
      Уша куни бутун ер юзи буйлаб томчилаб ёмгир ёгиб утади. Яъни, ер юзи покланади. Бу холатни инсоннинг тахорат олишига киёслаш мумкин.
        Баъзида охирги ун кунлик давомида икки марта ток кечалари олдидан кундузи ёмгир хам ёгиб утади. Буниям ёддан чикарманг. Аммо, баъзида ер покланган кунни умуман биз гунохкор бандаларга билдирилмаслиги хам мумкин.
       Мана Рамазон ойининг охирги ун кунлиги хам бошланмокда. Эътиборли булайлик. Кайси куни Республикамизнинг барча вилоятларида ёмгир томчилаб, билинар-билинмас ёгса уша тун Лайлатул Кадр кечаси булади.