ШХТнинг Тошкент учрашуви хакида

Анвар Шукуров
   Аллох вакти-вакти билан дунёда кузга куринган, истеъдодли шахсларни бир-бири билан учраштириб туради.
   20-аср урталарида бундай кишилар: Англия бош вазири – Черчилль; Америка Президенти – Рузвельт; СССР рахбари – Сталин; Хиндистон вакили – Махатма Ганди.
   Эртага Тошкентда булаётган учрашувда хам дунёнинг энг кузга куринган сиёсатчиларини куриш мумкин. Булар Россия, Козогистон, Хитой, Узбекистон Президентларидир.
Ф.Рузвельт, У.Черчилль, И.Сталинларни нега буюк сиёсатчилар деяпман?
  Менимча, 20-асрдаги энг мухим сиёсий карор 1941 йил 14 августда АКШ Президенти Ф.Рузвельт хамда Англия Бош вазири У.Черчилль томонидан имзоланган Атлантика Хартияси  хисобланади. Бу Хартияга 1941 йил 24 сентябрда СССР хамда бошка мамлакатлар хам кушилганди. Мана шу Хартияга мувофик, жуда куп мамлакатларга агар улар ихтиёр этсалар Мустакиллик берилиши хакида «КАСАМЁД» килинди.
  Хозирги пайтда Гарбий Европа ва АКШ Етакчиларини истеъдодли деб эмас, балки механик сиёсатчилар деб аташ мумкин.
  Энди мен юкорида айтган, хозирги пайтдаги истеъдодли сиёсатчилар эртага Тошкентда буладиган йигилишда умумжахон муаммоларидан биронтаси(кочоклар масаласи, очлик, ичимлик суви етишмовчилиги, наркотрафик, уруш хавфини бартараф этиш, терроризмни олдини олиш ва хоказо)ни ечиш хакида карордан ташкари уни хаётга хам тадбик этсалар, яъни 21-асрнинг энг мухим КАРОРИни кабул килсалар улар шу даврнинг энг иктидорли сиёсатчи эканликлари билан тарих сахифаларида колади, деб уйлайман.