Эшиттингизми? Узбекистонга июнда пул ёгармиш!

Анвар Шукуров
   Имом Исмоил ал Бухорий 69-хадис. Расулуллох (с.а.в.). “Осонлаштиринглар, кийинлаштирманглар! Хушхабар айтинглар, кизиктиринглар, нафратлантириб куйманглар (узингиздан бездирманглар)!” – деганлар...

    Интернет сахифаларини урганиб туриб, утган асрда яшаган, рахматлик, болгариялик Ванга бувининг «2016 йил июнда Узбекистонга пул ёгади» деган башорати борлигига кузим тушди.
   Ванга буви утган асрда Болгарияда яшаб умргузаронлик килган насроний, ута диндор аёл эди. Унинг кузи ёшлигида ожизланиб, куп утмай у башоратчи булиб колади. Иккинчи жахон Уруши, Сталиннинг улими, СССРнинг таркаб кетиши, «Курск» сувости кемасининг чукиб кетиши, 2001 йил 11 сентябрда АКШдаги эгизак бинолар кулаши ва яна канча башоратлари тугри чиккан. 
   Ванга бувининг художуйлигига бир тасдик. Узингиз биласиз уша пайтда Болгария сиёсати атеистик-худосизликни таргиб килувчи мамлакат эди. Ванга буви яшайдиган тумандаги бир миршаб, Ванга бувини махкамага етаклаб кетиш учун унинг уйига келиб босим кила бошлайди. Шунда Ванга буви, «сен мендан кура, болангдан хабар олсанг буларди»-дейди. Миршаб Ванга бувининг гапларига ишониб-ишонмай уйига кетади, борса угли боткокликка чукиб кетган булади. Шундан кейин Худосиз-дахрий Хукумат уни тинч куйиб, кайтанга бувининг сеансларига билет сотишни йулга куйиб яхшигина пул ишлаб олади. Бу мисол унинг Аллохнинг суюкли бандаси булгани исботи менимча. Ха, айтмокчи, Куръондаги Кавсар сураси ана шу хакда. Яъни кимда ким бировни ибодатдан тусса унинг думи киркилади (Кавсар сураси 1. (Эй Мухаммад а.с.), албатта Биз Сизга Кавсарни ато этдик. 2. Бас, Сиз Парвардигорингиз учун намоз укинг ва (жонлик) суйиб-курбонлик килинг! 3. Албатта Сизни ёмон курувчи кимсанинг думи киркилгандир (яъни, беному нишон йук булиб кетгувчидир)! Куръон А.Мансур «Чулпон» нашриёти, Т.-92й. 526-бет ).
    Нега айнан 2016 йил июнь ойида Узбекистонда, бундай дейилганлигининг тагига етишга шунча уринсам хам, жумланинг давомини интернетдан тополмадим. Хуллас, шу мавзу мени кизиктириб куйди. Бу масала хакикатда тугрими ёки йукми? Келинг шу хакда фикрлашамиз.
    Хуш, юртимизга 2016 йил июнь ойида барака ёгиши хакидаги хабарнинг тугрилиги шундаки, Ин ша Аллох 2016 йил 6 июндан бошлаб Рамазон ойи бошланаркан! Бу ой руза ойи булиб, уруш-жанжаллар тухтатилади, гина-кудуратлар унутилади, албатта, рузадорларнинг дуолари ижобат булиши, бу эса руза тутганларга осмондан барака ёгилади дегани-ку. Бу мусулмон киши учун аксиома.
    Бу нафакат биз учун, балки яхшиликларни согинган барча диндорлар учун исбот талаб килинмайдиган хакикат. Факат кимнинг дуоси самаралирок.
    Масалан Африка китъасида халиям тош асрида яшаётган Аллохнинг бандаларининг унта килган дуоси бир марта амалга ошади десак, бутпарастларники саккизтадан биттаси, иудейларники олтитадан биттаси, насронийларнинг бештадан биттаси, мусулмонлар ичидаги шиаларники турттадан биттаси, суннийларнинг учтадан биттаси ёки иккитадан биттаси, баъзида биттадан биттасиям ижобат булиб, уйи пулга тулиши мумкин.
    Юкорида санаб утилган дин вакилларининг хар бири мен айтаётган руйхатда энг зури "узиники" эканлигини таъкидлаши табиий.
    Ахир улар хам Аллохнинг бандалари, шунинг учун уларнинг барчаси узларини "Аллохнинг энг суюкли бандаси биз" дейишлари мумкин ва барака талаб килишга хакли.
    Араб мамлакатларидаги олимлардан ташкари, оддий одамлар хам нега Имом Бухорийни севадилар?
    Чунки, у киши туплаб берган хадислар тугри чикди. Имом Бухорий хадисига кура, араблар шундай бойиб кетадиларки, закот беришга одам тополмай коладилар.
Якин Шаркдаги Араб мамлакатларида 2000 йиллар бошида камида бир миллион доллари бор 600.000 та киши яшарди. Хозир ундан-да купайиб кетди. Саудия подшолиги АКШ долларини ушлаб турган мамлакат эканлигини биласизми?
     Хакикатда араблар хозирги кунда закотга талабгор одам кидириб юрибдилар. Аммо, улар фоиз олувчиларга, арок ичувчиларга, чучка гушти еювчиларга, бошкаларга зулм килувчиларга закот пули бермайдилар.
     2001 йил 11 сентябрь вокеаларидан кейин АКШда мусулмонларга нисбатан зуровонлик бошланди. Шунда Якин Шаркдаги мусулмон миллиардерлар 1 триллион 450 миллиард долларлик инвестицияларини АКШдан олиб чикиб кетишди.
     Бундан хабар топган швейцариялик банкирлар «пулни бизга беринглар, фоиз куймаймиз, факат маржа хаки оламиз»-дейишди. Россия Президенти Йулчиев, Шаймиев амаки билан унта платина дискда Куръон оятларини ёзиб Саудияга ташриф буюришди. Бу иккаласи хам хазилакам давлат эмаслигини барча билади. Мисол учун Швейцария хукумати узининг хар бир фукаросига ойига 2500 евродан нафака, йуг-э мукофот пули бериш хакида конун кабул килмокчи. Россияликларнинг айтишича, Арктикадан узларига кушиб олган жойдаги нефть захираси Саудиянинг нефть захираси билан тенг!
     Аммо, Швейцарияликлар хам, Россияликлар хам курук кайтишди. Балким бир кисмини Татаристон ёки Козогистон, Киргизистон олгандир? Охиргиси «банк фоизи олмайдиган банклар ташкил киламиз» деяётганди, шунинг учун айтяпман.
    Куръонда пулга фоиз олиш нега таъкикланганлиги бир неча оятларда бор.
    Нега таъкикланган?
    Жуда оддий тушунтираман. Мана Аллох хаммага ризк улчаб, тушириб куйибди. Лекин нега кимдир Аллох берган ризкни бировга бериб,  ётволиб хузурланиши керак? Бу ширк-ку! Худди шунингдек, карокчилик, порахурлик хам гунохлиги борасида фоиз олишдан кам эмас. Жинлар айтган гапларга кирувчи – ЖИН+ОЯТчилар Аллохни газаблантирувчи кишилар булиб, Куръонда, "жиноятчиларнинг охиратини куринг" деган оят уша конуниятдан келиб чикади.
    Менинг тахминимча, уша 1,450 триллион доллар пулнинг асосий кисми яна АКШга кайтган. Хар йили Рамазонда АКШ Президентлари мусулмонларга ифторлик килиб бериши бежизга эмас. Хуллас, Саудия АКШнинг стратегик энг якин хамкори ва унинг иктисоди таянчи.
    Айтмокчи, 2016 йилда АКШ таркаб кетади деган башорат хам бор. Булиши мумкин! Мабодо Трамп АКШ Президенти булиб, Саудиянинг яна бир неча бор жигига тегса, АКШ доллари синади ва давлат йук булиб кетиши хеч гап эмас.
    Майли улар билан нима ишимиз бор?
    Гап узимизнинг юртимиз хакида кетяпти.
    Кандай жойга барака туширилади?
    Келинг бир холатни тасаввур килайликда узимизни ер шаридан 100 километр баландликда тургандек хис этайлик. Тасаввур килдингизми? Яхшилаб урнашиб олинг.
    Энди яна тасаввур килинг, сизнинг кулингизда Аллох ва унинг Расулига Рамазон ойида айтилаётган жойни кузатадиган дурбин бор. Дурбинга кура каерда мактов куп айтилса уша ерлар лолазор булиб, барака тушиши мулжалланётганлигини курсатади.
   Ана энди ЗИЁНЕТ сайтидан олинган намоз укиш коидасидан бир кунда Аллох ва унинг Расулига бртимизда Рамазон ойида неча марта МАКТОвлар айтилишини хисоблаб курамиз.
   Шундай килиб Азондан бошлаймиз:
1. Аллох буюкдир! 
2. Аллох буюкдир!
3. Аллох буюкдир!
4. Аллох буюкдир!
5. Аллохдан узга сигиниладиган (илох) йуклигига икрорман!
6. Аллохдан узга сигиниладиган (илох) йуклигига икрорман!
7. Мухаммад Аллохнинг элчиси эканига икрорман!
8. Мухаммад Аллохнинг элчиси эканига икрорман! 
9. Аллох буюкдир!
10. Аллох буюкдир!
11. Аллохдан узга илох йук!   
АЗОН ДУОСИ 
12. Ушбу комил даъватнинг, хозир коим булган намознинг Парвардигори,
13. эй Аллох!
14. Мухаммадга (с.а.в.) васила, фазилат ва баланд олий даража ато этгин. Уни Узинг ваъда килган мактовли макомда тирилтиргин. Бизга Киёмат кунида унинг шафоатини насиб эт. Албатта, Сен ваъдага хилоф килмассан. 
БОМДОД НАМОЗИ
15. Бомдод намози икки ракат суннат, икки ракат фарз – жами турт ракатдан иборат. Бомдод намозининг икки ракат суннати куйидагича укилади: 1. «Аллох ризолиги учун кибла томонга юзланиб, бугунги бомдод намозининг икки ракат суннатини укишни ният килдим», деб кунгилдан утказилади
16. «Аллоху акбар», деб ифтитох такбири айтилади. Бу такбирда эркаклар куллар кафтини киблага каратиб, бош бармокларининг учини кулокларининг юмшок жойига теккизишади (3расм). Аёллар кулларини елка баробарида кутарадилар (4-расм). 3. Куллар богланади. Эркаклар унг кул кафтини чап кул устига куйишади. Унг кулнинг бош ва кичик бармоклари билан чап кул билагини ушлашади (5-расм). Аёллар унг кулни чап кул ус-тида тутиб, кулларини кукракка куядилар (6-расм). Бу хол «киём» дейилади. Киёмда (тик турган холда) сажда килинадиган жойга караб, навбати билан, куйидагилар укилади. 
САНО ДУОСИ
17. «Аллохим! Сенинг номинг муборакдир. Шон-шарафинг улугдир. Сендан узга илох йукдир». 
ФОТИХА СУРАСИ 
18. Аллохнинг даргохидан кувилган шайтон ёмонлигидан
19. Аллохнинг панохига кочаман.
20. Мехрибон ва рахмли Аллох номи билан (бошлайман).
21. Хамд оламлар рабби Аллохгаким, (У) мехрибон, рахмли ва хисоб-китоб куни (Киёмат)нинг эгасидир. Сенгагина ибодат киламиз ва Сендангина ёрдам сураймиз! Бизни шундай тугри йулга бошлагинки, (У) Сен инъом (хидоят) этганларнинг (пайгамбарлар, сиддик ва шахидларнинг) йулидир, газабга учраган (Мусо кавмидан итоатсизларининг) ва адашган (Исо кавмининг «Аллохнинг фарзанди бор» дейдиган)ларнинг эмас! Фотиха сурасидан сунг бир зам (кушимча) сура укилади. Янги урганувчилар куйидаги кичик суралардан бирини зам килишса булади: 
КАВСАР СУРАСИ
22. «(Эй Мухаммад,) дархакикат, Биз Сизга Кавсарни* бердик.
23. Бас, Раббингиз учун намоз укинг ва (туя) суйиб курбонлик килинг! Албатта, ганимингизнинг узи (барча яхшиликлардан) махрумдир». (Кавсар — жаннатдаги бир ажиб дарё ёки ховузнинг номи . Унинг суви асалдан тотли , кор ва сувдан ок . Ундан ичган киши абадий чанкоклик курмайди .) 
ИХЛОС СУРАСИ 
24. (Эй Мухаммад,) айтинг: «У — Аллох ягонадир.
25. Аллох бехожат, (лекин) хожатбарордир. У тугмаган ва тугилмаган хам. Шунингдек, Унга тенг бирор зот йукдир». 
Зам сура тугагач,
26. «Аллоху акбар», деб руку килинади. Эркаклар тирсаклари ва тиззаларини букмасдан, бармокларини очган холда, тиззаларини махкам чангаллаб эгиладилар (7-расм). Аёллар эркакларга нисбатан озрок эгиладилар. Тиззаларини бир оз букадилар. Бармокларини жамлаб тиззаларини тутадилар.  Рукуда уч марта
27. «Субхана роббийал азийм» (Эй буюк Роббим, Сен барча нуксонлардан поксан)
28. , «Субхана роббийал азийм» (Эй буюк Роббим, Сен барча нуксонлардан поксан)
29. «Субхана роббийал азийм» (Эй буюк Роббим, Сен барча нуксонлардан поксан)
дейилади. Рукудан
30. «Самиъаллоху лиман хамидах» (Аллох Уни хамд этганларни эшитгувчидир), деб кад кутарилади, бу холат «кавма» дейилади. Кавма холида:
31. «Роббана лакал хамд» (Эй Роббимиз, хар турли хамд-санолар ёлгиз Сенгадир), дейилади (9–10-расмлар).
32. «Аллоху акбар» деб аввало тиззалар, кейин куллар, сунг пешона ва бурун ерга теккизилиб, сажда килинади. Саждада уч марта:
33. «Субхана роббийал аъла» (Эй улуг Роббим, Сен бутун нуксонлардан поксан), дейилади.
34. «Субхана роббийал аъла» (Эй улуг Роббим, Сен бутун нуксонлардан поксан), дейилади.
35. «Субхана роббийал аъла» (Эй улуг Роббим, Сен бутун нуксонлардан поксан), дейилади.
36. «Аллоху акбар» деб саждадан бош кутарилади ва тиз чуккан холда бир оз утирилади, бу холат «жалса» дейилади. Жалсада куллар, бармоклар уз холича тутилиб, сонга куйилади. Бармок учлари тизза билан тенг булиши лозим (13–14-расмлар). 8. Эркаклар чап оёклари устига утирадилар. Унг оёк панжалари киблага каратилади (15расм). Аёллар оёкларини унг тарафдан чикариб утирадилар (16-расм).
37. «Аллоху акбар», деб иккинчи марта сажда килинади. Саждада уч марта:
38. «Субхана роббийал аъла», дейилади
39. «Субхана роббийал аъла», дейилади
40. «Субхана роббийал аъла», дейилади
Шу билан биринчи ракат тугайди.
Биринчи ракаатда 40 та Аллох ва унинг Расулига мактовлар бор экан. Мана шундай ракаатлар бир кунда 32 ракаат булади 40х32=1280 та. Рамазон ойида 20 ракаат таровех намозини кушасиз 1280 х 20 = 25.600 та мактов. Бу бир ойда 25600 х 30 = 768.000 тани ташкил этади.
Яна хар куни хар икки ракаатда   «АТТАХИЙЙАТ» ДУОСИ булиб, унда бундай дейилади
1. Мол, бадан, тил билан адо этиладиган бутун ибодатлар Аллох учундир.
2. Эй Набий! Аллохнинг рахмати ва баракоти Сизга булсин. Сизга ва солих кулларга
3. Аллохнинг саломи булсин.
4. Икрорманки, Аллохдан узга илох йук.
5. Ва яна икрорманки, Мухаммад, алайхиссалом,
6. Аллохнинг кули ва элчисидирлар. 
Ушбу дуо бомдодда 2 марта, пешинда 5 та, асрда 2 та, шомда 3 та, хуфтонда 5 та жами 17 та, руза ойида яна 10 та кушиб хисоблаганда кунига 27 марта «АТТАХИЙЙАТ» ДУОСИ булади. Бундаги мактовлар бир ойда 6 х 27 х 30 = 4860 та.
Намозда саловатлар хам бор. Бунда жумладан шундай дейилади:
1. Аллохим, Иброхим ва унинг оиласига рахмат этганинг каби,
2. Мухаммад ва ул зотнинг оиласига рахмат айла,
3. Сен хамду мактовга лойик ва буюк Зотсан.
4. Аллохим, Иброхим ва унинг оиласига баракотингни эхсон этганинг каби
5. Мухаммад ва ул зотнинг оиласи устига хам баракотингни эхсон айла.
6. Сен хамду мактовга лойик ва буюк Зотсан.  Яна хар куни 11 марта намоз ичида камида ушбу дуо укилади:
Саловат бомдодда 2 та, пешинда 3 та, асрда 1 та; шомда 2 та, хуфтонда 3 марта жами 11 марта айтилади. Рамазон ойида 6 х 11 х 30 = 1980 марта мактов.
Намоз пайтида саловатдан кейин энг камида бир марта ушбу дуо укилади:
1. «Эй Роббимиз, бизга бу дунёда хам, охиратда хам яхшиликни бергин ва бизни дузах олови азобидан саклагин».
1 х 11 х 30 = 330 та.
          Жами кушиб хисоблаганда битта руза тутувчи киши Рамазон ойида Аллохга энг камида хар куни (768.000 + 4860 + 1980+ 330 =) 775.170 марта Аллохга мактв йуллайди. Бу  зиёнет сайтидан олинган. Интернет оркали намоз укишга киришган кишининг кунлик мактови. Баъзилар руку, саждаларни мен юкорида курсатганимдан уч, турт маротаба килишади. Уларнинг мактови тахминан хисоблаганда кунига бир миллионтага етади.
        Менинг тахминимча хар йили юртимизда 2 миллион киши руза тутса керак. Ва Аллоху Аълам. Агар шундай булса битта Рамазон ойида 1.000.000 х 2.000.000 = 2.000.000.000.000 (икки триллион марта Аллох ва унинг Расулига мактов йулланаркан)!!!
        Хуш, хамма нарсанинг устида Коим булиб кузатиб турган Зотнинг борлигига шубха келтирмайдиган, ахли мумин узбекистонликлар айтингчи, агар хакикатда юртимизда икки миллион киши Рамазон ойида руза тутиб беш вакт намоз ва таровехларни уз вактида, уйларида, кучаларда, далаларда укиса, бундай жойга барака тушмасдан каерга тушади?
        Хакикатда Узбекистонга пул ёгилишини истасак учта нарсани белгилаб куйишимиз керак:
1. Узбекистон давлатига янаги йил Рамазонгача неча пул кераклиги аниклаштирилсин! (дуоларда сураш учун).
2. Рамазон ойида бировни урган, суккан, бузгунчилик килган, руза тутишга монелик килган кишиларнинг хатти-харакати коидабузарлик, жиноятни огирлаштирувчи холат сифатида конунчиликка узгартиш киритилсин;
3. Мусулмонлар идораси рузадор киши кунига ками 16 соат сувсиз-таомсиз юришини инобатга олиб, Рамазон ойи Таровех намозларини мусулмонлар укишларига шароит яратишда кумак берсин. Катта шахарлардаги (камида 5 та масжиди бор шахар) ларда битта шахарда Куръоннинг 30 порасини таровехда укишга рухсат этилиб, колган шахар масжидларида таровехда кичик суралар зам килиб укилишига риоя килинсин. Хадиси шариф коидаларига мувофик ман этилган жойлар ¬- хожатхоналар, чикиндихоналарда намоз укиш мумкин эмаслиги эътиборга олинсин.
4. Рамазон ойида рузадорларнинг огиз очишлари учун барча корхона, ташкилот , идоралар, ошхоналарда байрамона ифторликлар килишга имконият яратилсин.