Магiя -Свiтотворення-

Валентин Лученко
Біофізика посмішки. Біохімія кохання. Нейрофізіологія повсякденної магії. Алхімія. Астрологія. Алгебра.

Алкоголь, як ліки. Повітря, як трунок. Вино, як кров. Хліб, як плоть. Глина, руда, граніт.

Вітер. Хмари. Ріка. Комиші. Лиман. Море баранцями вкрите від Ґотланду до Клайпеди. Пролітає крупа, кружляють мартини, ґелґотzть туристи-шведи на верхній палубі порону. П'ють не п'яніють литовці в барі. Слухають джаз мовчки. Москвити дивляться Russia Today і грають вар'ята. Литвини заховали зневагу під маску байдужості, перешіптуються, кивають. Балтика, Балтія. Що ми про них знаємо?

-- Наші предки ішли на схід.Drang nach Osten. Поверталися на омріяну Прабатьківщину, на її масні чорноземи, на ґрунти за якими серця тужили серед сірих стужавілих каменів, оксамитових лук і неба холодного_темно-синього.
-- І чого ж ви її покинули?
-- Ця земля -- великий казан плавильний. Тут потопає душа в степових просторах, перетоплюється пам'ять в казки химерні. Тут прото-шумери усе ще козу водять, германці лишають своє сім'я і стрімголов утікають на Захід. Бо час від часу корІнні вдягають свої гуні, знаходять нового Атіллу і розганюють біле тіло по Ойкумені, а іноді навіть далі.
-- Що буде нині, знаєш?
-- Здагадуюсь. Буде парко.

Коли губи солодкі від поцілунків, а від кохання в грудях навіть молоко закипає, її хотілося голосно сміятись отим особливим голосом, низькуватим, повноводним, обертони якого заворожували його і її, щасливу, очманілу від любощів, окситоцину, серотоніну та ендорфінів.

Вони творили свою реальність. Кожного разу нову. Скільки світів вони народили? Скільки любові послали у Всесвіт?