Лабрадор - поводырь спас малыша

Генка Богданова
Превод от руски език: Генка Богданова


Интересный случай произошел недавно в Англии, рядом с одной из автомобильных стоянок. В один из дней мимо стоянки шла жительница Большого Манчестера Джессика Кроули со своим малышом Джейкобом и собакой-поводырем Джет.
В это время одна из машин, находящихся на парковке, тронулась и поехала в сторону женщины с ребенком. Поскольку Джессика не обладает периферическим зрением, она не заметила машину. Через несколько секунд автомобиль задел Джессику, и она упала на асфальт. В этот момент сопровождавшая семью собака бросилась к машине, которая почти наехала на коляску с ребенком. В самый последний момент Джет удалось вытолкнуть коляску и таким образом спасти жизнь Джейкоба. Убедившись, что с ребенком все в порядке, Джет подбежала к своей хозяйке и облизала ее лицо.
Издание Goodnewsanimal.ru сообщает, что в результате инцидента малыш совсем не пострадал, а вот его маме придется некоторое время восстанавливать здоровье – на теле Джессики врачи обнаружили большие подтеки крови.
Сама Джессика рассказывает, что услышала визг тормозов и сразу же почувствовала сильный толчок, а потом поняла, что собака с силой тянет поводок. Джессика очень удивлена такому поведению своей питомицы, ведь ее никто не учил спасать людей – собака только посещала курсы животных-поводырей. Джессика также рассказала, что в детстве у Джет было заболевание, из-за которого этот щенок считался бракованным. Однако хозяева очень полюбили эту чудесную собаку и восхищены ее умом и преданностью.


ЛАБРАДОР –ВОДАЧ СПАСЯВА МОМЧЕНЦЕ
Превод от Руски език: Генка Богданова


Интересен случай станал наскоро в Англия, близо до една от автомобилните паркинги. Един ден, клай паркинга вървяла жителка на Големия Манчестер Джесика Кроули със своето бебе и кучето –водач Джет.
В това време една от колите, намираща се на паркинга, тръгнала към жената с детето. Тъй като жената нямала периферно зрение, не забелязала колата. След няколко секунди автомобила бутнал  Джесика и тя паднала на асфалта. В този момент, съпровождащото семейството куче
се хвърля към колата, която почти налитала на количката с детенцето.. В последния момент Джет успял да изблъска количката и по този начин да спаси живота на Джейкъб. Убеден, че с детето всичко е наред, Джет изтичал при стопанката си и облизал лицето й.
Изданието  Goodnewsanimal.ru съобщава, че в резултат на инцидента малкия изобщо не е пострадал, но на майка му щяло да се наложи известно време да възстановява здравето си –по тялото на Джесика лекарите открили  големи хематоми.
Самата  Джесика разказва, че изведнъж чула спирачки и изведнъж почувствала силен тласък,
а след това разбрала, че кучето с всички сили дърпа повода. Джесика била силно учудена от това поведение на домашния си любимец, все пак никой не го бил учил да спасява хора – кучето само посещавало курс за животни водачи. Джесика разказала, че докато бил малък Джет имал заболяване, заради което  това кученце се считало за негодно. Обаче стопаните много обикнали  това чудесно куче и се възхищавали на неговия ум и преданост.