Исключения и почему воду освящают

Андрей Вяльцев
Приведу пример, который и разберу.
Молитва на освящение воды.
Боже Великоименитый, творяй чудеса, имже несть числа! Прииди к молящимся рабом Твоим, Владыко, посли Духа Твоего Святаго и освяти воду сию, и даждь ей благодать избавления и благословение Иорданово; сотвори ю источник нетления, освящения дар, грехом разрешение, недугом исцеление, бесом погибель, противным силам неприступну, ангельская крепость исполнену; яко да вси почерпающии ю и приемлющии от нея имеют на очищении души и тела, на исцеление вредом, во изменение страстем, во оставление грехов, во отгнание всякаго зла, на окропление и освящение домов и на всяку пользу подобну. И аще что в домех, или на месте правоверно живущих сия вода окропит, да отымет всяку нечистоту, да избавит от всякаго вреда, ниже тамо да водворяется дух губительный, ниже воздух вредяй, да отбежит всякое мечтание и навет крыющагося врага, и аще нечно есть, еже или здравию живущих завидит, или покою,  окроплением сия воды да отразится, яко да благословися и прославися Пречестное и Великолепое имя Твое, Отца и Сына и  Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь. (Из древней рукописной службы)
«На исцеление вредом, во изменение страстем». Формула: эффективно действовавшая до появления мусульманства. Мусульмане называют себя правоверными. «И аще что в домех, или на месте правоверно живущих сия вода окропит, да отымет всяку нечистоту, да избавит от всякаго вреда».
При учете не наследующих царствие Божие, погибших не своей смертью неприкаянных душ.
 К этой молитве, на мой взгляд, следует добавить ее же, но с изменением: «И аще что в домех, или на месте крещеных живущих сия вода окропит, да отымет всяку нечистоту, да избавит от всякаго вреда».
А то выглядит как антивирусная программа с исключением в одну третью мировых религий, и бесы, как вирусы этим злоупотребляют.
Пользуются логикой, раз правоверный живет, значит, место правоверно живущего. Пользуясь внешним сходством, а не значением.