Сенс життя

Лилия Горай
СЕНС ЖИТТЯ.
Сенс життя… У кожного він різний.
Часто ідучи по місту, проходиш повз десятки людей і подивившись їм в очі, просто жахаєшся, в них стільки болю, жаху, страху перед невідомим…
На мою думку люди поділяються на три умовні категорії.
1 категорія людей навіть не задумується над своїм призначенням тут, на землі, вони просто день за днем існують. Страшно, але вони не знають, хто і для чого їх створив. І зовсім не розуміють сенсу життя.
Друга категорія людей, сенсом свого життя ставить матеріальне. Бізнес, гроші, алкоголь, наркотики, телебачення – за все це люди ладні віддати всі свої кошти, здоров’я і навіть (що саме страшно) своє життя. Таким людям здається, що всі свої матеріальні блага, вони зможуть забрати з собою у вічність… Коли дивишся на людей цих двох категорій, то мимоволі виникає питання: “Що ви робите?  На що марнуєте своє життя?”  Це просто жах… Такі люди живуть лише для себе. Про них у Писанні написано: “ І ті, хто ходить за тілом, не можуть догодити Богові” Рим. 8:8. Люди, схаменіться, адже без Бога НЕМОЖЛИВО ЖИТИ!!!
І нарешті люди третьої категорії – найщасливіші. Адже лише вони мають СПРАВЖНІЙ сенс життя – це ХРИСТОС!!! В посланні до Филип’ян 1:21 апостол Павло пише: «Бо для мене життя то Христос, а смерть то надбання».
Дійсно, для щиро віруючої людини – сенсом життя є Христос. Адже лише Ним ми живемо та дихаємо. Люди, для яких Христос є центром життя – живуть по духу і тому вони є духовними. “Бо ті, хто ходить за тілом, думають про тілесне; а ті, хто за духом – про духовне”. Послання до Римлян 8:5.
Християни збирають собі нагороди та скарби на небі, де ні міль, ні іржа не знищить їх. Такі люди є духовно найбагатшими, найщасливішими. На їхніх устах завжди щира посмішка та в очах щастя. Вони по - справжньому щасливі лише тому, що Господь з ними, керує їхнім життям.
Любий друже!!! Особисто в тебе я хочу запитати: “В якій із трьох категорій знаходишся ти?” Якщо ти все ще в одній із двох перших, то моя тобі настанова ШУКАЙ ГОСПОДА, а знайшовши, ти станеш щасливим, бо сказано: “Шукайте ж найперш Царства Божого і правди Його, а все це вам додасться” Матвія 6:33.
 « Матв.6:19, Не складайте скарбів собі на землі, де нищить їх міль та іржа, і де злодії підкопуються й викрадають”