Aziz Pavlus sevgi hakkinda

ßõüÿ Ìóñòàôàîãëó
Aziz PAVLUS’UN Korintoslulara 1. mektubundan
Sevgi hakkindaki sozleri:


KARDESLERIM, TANRININ SIZE BAHSETTIGI NIMETLERDEN USTUN OLANLARA ERISMEYE GAYRET EDINIZ. SIMDI DE SIZE EN IYI YOLU GOSTERECEGIM.

EGER INSANLARIN VE MELEKLERIN DILLERI YLE KONUSURSAM, AMA SEVGIM OLMAZSA, SES CIKARAN BIR BAKIR, YA DA OTEN BIR ZIL OLURUM.

EGER BANA KEHANETLER SOYLEME YETENEGI VERILMIS OLSA, BUTUN SIRLARI BILSEM VE HER TURLU BILGIYE VE TUM INANCA SAHIP OLSAM KI, DAGLARIN YERLERINI DEGISTIREBILSEM BILE, AMA SEVGIM OLMASA, BEN BIR HICIM.

VE EGER BEN TUM SERVETIMI DAGITSAM VE KENDI BEDENIMI YAKILMAK UZERE FEDA ETSEM, AMA SEVGIM OLMASA, BUNUN BANA HIC BIR YARARI YOKTUR.

SEVGI UZUN SABREDER, SEVGI MERHAMET EDER.
SEVGI KISKANMAZ, OVUNMEZ, GURURLANMAZ.
SEVGI SAYGISIZLIK YAPMAZ, KENDI CIKARLARINI ARAMAZ, OFKELENMEZ, KOTULUGU DUSUNMEZ.

SEVGI DOGRU OLMAYANA SEVINMEZ AMA GERCEK OLANA SEVINIR.
SEVGI HER SEYI KUCAKLAR, HER SEYE INANIR, HER SEYI UMIT EDER, HER SEYE DAYANIR.

SEVGI HICBIR ZAMAN SONA ERMEZ,  KEHANETLER KESILSE BILE, DILLER SUSSA BILE, TUM BILGI YOK OLSA BILE.

CUNKU BIZIM BILIGIMIZ SINIRLIDIR, VE KEHANETLERIMIZ  DE SINIRLIDIR. AMA  MUKEMMELLIGE ULASTIGIMIZ ZAMAN HER SEY SINIRSIZ OLACAKTIR.

BEN COCUKKEN,  COCUK GIBI KONUSUYORDUM,  COCUK GIBI ALGILIYORDUM, COCUK GIBI DUSUNUYORDUM, AMA  YETISKIN BIR ADAM OLUNCA, COCUKCA DAVRANISLARI BIRAKTIM.

SIMDI BIZ, HER SEYI  BULANIK CAMIN ARKASINDA OLDUGU GIBI TAHMINLER YURUTEREK GORUYORUZ, AMA O ZAMAN YUZYUZE GORECEGIZ. SIMDI BILGIM SINIRLIDIR, AMA O ZAMAN TIPKI BEN BILINDIGIM GIBI BEN DE BILECEGIM.

SIMDI ISE BU UC SEY VARDIR: INANÑ, UMIT VE SEVGI. BUNLARDAN EN USTUN OLANI DA SEVGIDIR.   
      
TANRISAL, SINIRSIZ SEVGIYLE SEVIN, RUHSAL ARMAGANLAR ICIN GAYRET EDIN… (1. KOR. 12, 31-)