Ай екиге болинди... ме?

Бакытбай Сеитов
Мухаммед пайгамбарга жабылган жала...
« Сагат орнады да, Ай айшыкталып болінді. 2. Олар керемет белгі - нышанды корсе де, одан алыстап, айтады: «бул кушті сикыр екен» 3. Олар осы нускауды жалганга балады да, оздерінін калауларына ілесті, бірак, ар окига кейінге калдырылмайды. 4. Казірде оларга озінде ескертуі бар соз тусірілді; 5. бул зор даналык, алайда осы ашкерелік оларга пайда бермейді. Сондыктан олардан без. «(Коран.Камар суресі)
Бул "окигада" да, оган байланысты хадис пен аныздар да, кейбір мусылмандардын Аллага жане пайгамбарга жапкан жаласынан баска ештене емес....
Талкылап корейік:
1. Сагат орнады.... кашан орнады? Айдын екіге болінуі мен Кияметтін орнауы бір сатте болатыны айтылып тур.
2. Бул аятта Кияметтін орнар алдында ен бірінші ай екіге болінетіні, бірак сонда да адамдардын оган сенбейтіні мензеліп тур. Енді одан сон аспан екіге айырылуга тиісті, таулар копарылуга....жер кул-талкан болуга...
3. «Казіргіде оларга ескертуі бар Куран туссе де олар сенбейді....» Демек бул сенімсіздерге Кияметтін орнауы мен айдін екіге болінуінін озі еш акыл бермейтіні акикат болса олар Куранга калайша сенбек?
4. «Сондыктан олардан без...» Мухаммед сен оларды таста, олар болмайтын ел деп тур
http://islamtanu.kz/…/359--…