Чому греки вiрили у багато божеств?

Оксана Олейник
Цілий день, я думаю, над темою, яка здавалось вічна й не опротистувальна.
Ми, зараз, віримо у єдиного Бога, який створив світ, і керує всім людством. І тут зовсім не важливо, як Бога називає, конкретний народ. Адже усе зводиться, до єдиної всесильної та всемогучої сили - Сили Господа Бога.

От мені, цікаво, як це стародавні греки, розпорошувались на різноманітні Божества...
І чому?

Невже вся справа у тому, що греки (чи інші народності у яких були свої Пантеони), насправді,  дуже любили та цінували, ту землю де жили, а тому створили, цілу низку Божеств.
Їхній Пантеон, став таким собі, "ключиком", який закрив цілу низку, позволених тепер людству речей.

...
Звище наведених простих думок, я дійшла висновку, що стародарні, греки, слов'яни, римляни, єгиптяни, майя і т.д., - були можливо без "все включено", але явно не з прокуреними мізками...

Сучасні люди, наробили стільки пакостей, що я як еколог, чесно кажучи, дуже дивуюсь, що ми, ще існуємо на планеті.

Технічний прогрес, ІТ-технолонії,  це все супер, але якщо ми, сучасне людство, будемо вважати, стародавніх греків, не модними, не прогресивними, купою кісток, що десь там вже перегнили у землі, не мудрими, (бо ми, тепер у 1000 раз зараз, мудріші?!), не фаховими - то їй Богу,самі такими будемо.

У ті стародавні часи, людство, без всяких новомодних гаджетів і примочок, розвивалось, із швидкістю світла, як для часу, у якому були лише, папір, ручка і розум та шелена праця, яка як відомо із мавпи зробила людину.
От і маємо: Арістотеля, Сенеку, Піфагора, Геродода, та навіть тогож Леонардо Давінчі (хоч час був вже модернішим, але ж майтер мав зновуж таки -папір,олівець -і свій розум, а не АДОБЕ ФОТОШОП) - то чому ми, з такою зневагою вважаємо їм, занудливими стариганями...

Сучасна людина, має бути розумнішою, ніж її попередники, приймні я таке десь вичитала...
Але на привелий жаль, сучасне людство, стоїть на місці.
Комп'ютер та калькулятор - це мінімальне зло із іт-технологій, - але воно доступне навіть дитині, яка їй Богу, не вчитиме табличку множення, бо навіщо? Навіщо, рахувати бухгалтерію, якщо за тебе це зробить класна програмка...

Але у тому всьому є позитив, інформація, приходить швидше, медицина виліковує навіть рак, музика лунає навіть у навушниках та ще є купа усього СУПЕРОВО-ВАЖЛИВОГО!
Але Боже, є люди, які не вірять у тебе...!?

У сучасному світі, з поняттями "власного вибору" та "права людини" - не посперечаєшся, але той світ не вижив, без Бога.

Бо ще греки довели -любиш свою планету - і сам стаєш мудрим, поважним, таким, до якого прислухаються, а ми, всю повагу віддаємо гаджетам?
Це не нормально, поважати комп'ютер чи смартфон!
Не кидати техніку, нормально (дбайливо) поводитись - це інше. А поважати, треба людей, і звісно Бога, бо як казала моя бабуся: "Без Бога, ні до порога".


/отакі думки/

(С) Оксана Олійник
/ #БОМ /