Другий тайм ми вже вiдiграли! слухання з декомунiз

Александр Приймак
13 ноября в 19:43
«Другий тайм» ми вже відіграли!
(слухання з декомунізації в Харкові)
Власне, декомунізація в Харкові почалася задовго до цих зборів. І розпочали її так звані…
комуністи. Це розпочалось вже тоді, коли вони ажніяк не відреагували на знесення алеї молодогвардійців у сквері Перемоги, за «Дзеркальним струменем»…
А тепер - деякі штрихи до слухань з декомунізації від різних авторів.
Serhiy Petrov (з моєю релактурою) :.

Громадські слухання щодо перейменування відповідно до закону про декомунізацію зірвані.
Почалось все з того, що учасники заново реєструвались і отримали мандатиіншого коліру (вчора - жовті, а сьогодні - рожеві), але.... слухання продовжились. Тобто ми маємо порушення регламенту, бо якщо слухання перервані, то в них мають брати участь ті, хто був вчора, а якщо видають нові мандати і заново реєструються, то вони мають проводитись по-новій.
Як і мало б бути пролунав державний гімн України, І, уявіть собі, лише один із Президії хоч рота відкрив! Це вже був перший наглий виклик. Але цим не закінчилося. Всі виступи членів Президії були виключно російською мовою, навіть І.Терехова, тобто офіційного представника влади в українському місті! Це додатково налаштовувало свідомих громадян агресивно. Особливо, враховуючи фактичний стан війни проти агресора – РФ.
А коли хтось із названих членів Топонімічної комісії заявив, що Влада вирішила перейменувати Дзержинський район на честь професора, невролога… Владислава Дзержинського, Фрунзенський в честь Героя Радянського Союзу, Тимура Фрунзе…, обуренню залу не було меж!
Хтось назвав членів комісії «тупо-анемічними»: важко не погодитись.
До президії намагались підійти кілька людей від громадськості, але невідомі хлопці у камуфляжі без розпізнавальних знаків цьому перешкоджали. Із кожною хвилиною, поки виступали Хорошкований, Басараб та Куделко напруга наростала (знаючи Сергія Куделка, то він сильно нервував, а подекуди навіть психував). Зрештою, на сцену пройшли Sitenko Taras, Роман Черемський та Iryna Bagalij. Коли слово дали Роману Черемському то на сцену по її центру вскочили та прорвались крізь "камуфльованих" кілька хлопців (кажуть із "Сотні Лева") і зчинилася бійка. Тєрєхов закрив "громадські слухання"... Це тривало максимум хвилин 12-15... Ну от і все... Більше "слухань" не буде - вирішуватиме міська рада, хоча проведення слухань є обов'язковим (за законом, якщо це увічнення видатних людей, а у списках і від ґєпи,і від громадськості, вони таки є).
Хлопці, що зчинили бійку розчинилися, так само швидко зникли хлопці у камуфляжі з очеплення сцени. Ми так і не розібрались, хто і з якою метою це зробив. Тому особисто я вважаю, що це було сплановано владою, аби звинуватити активістів в "неконструктивності". За традицією, громадським активістам швидко у залі вимкнули світло. Активістів, за даними лічильної комісії, залишилось у залі 435 осіб (хоча Тєрєхов оголосив, що загалом присутні 1821 учасник слухань).
Терехов викрикнув, що слухання зірванно й разом з іншими членами президії удалився, покинувши папери…зараз починають вимикати світло..
До речі, швидко рятуючи свою дупу, Тєрєхов забув "сценарій" поряджку голосування "громадських слухань", в якому чітко було прописано "прінято большинством голосов" а, про Леніна взагалі фраза "величайший пролетарский революционер" - тобто про жодний реальний підрахунок голосів від самого початку не йшлося.
Більше того, сьогодні кілька активістів говорили з ґєпою, то він сказав, що нам дали підтримку, то будемо ми вирішувати що і як - "я сказал". І взагалі "срав" він на той закон - він йому не указ...
Пан Тєрєхов сказав, що ми ніби розтрощили ККЗ "Україна"? Так ось, нічого не було зламано чи розбито, було викликано патрульну поліцію, яка це зафіксувала. До речі, надворі стояло близько 30-40-ка працівників... поліції рука не піднімається назвати... о! "правоохоронців перехідного етапу", які, мабуть, дивились, аби ніхто випадково не скомуніздив двері…
Відповідальні за виключення світла закрилися в кімнаті й не бажають виходити. Поліція зараз збирається вибивати двері з метою викриття винних)
Оце б було б дуже добре і конкретно!
А директоршу разом з обслугою вигнати геть "за невідповідність займаній посаді"!
За тією ж статтею вигнати й Терехова (+- за ігнорування держ.мови і законів України!)
Громадське слухання підходить до завершення. Райони Харкова вирішено перейменувати наступним чином: Дзержинський - в Шевченківський, Жовтневий - в Баварський, Ленінський - в Зарічанський, Орджонікідзевський - Роганський, Фрунзевський - Немишлянський, Київський - без змін, Московський - в Салтівський, Комітернівський - Європейський, Червонозаводський - Основ'янський!
Вибір зроблено, але заспокоюватися ще зарано. Послідовники старої системи ще покажуть зуби. Дмитро Маринін, Тарас Сітенко запрошують громадськість відстояти рішення сьогоднішнього голосування разом з ними на сесії міськради, 20-го числа.
Боротьба обіцяє бути нелегкою, але перемога залишиться за нами!
Слава Україні!