Ось i вiдлунав перший дзвоник...

Светлана Дарящая Свет
Ось і відлунав перший дзвоник.  Напрочуд теплим, навіть спекотним видався перший шкільний день для наших діток. Такі вони ще дітки, але вже школярі. Перше Вересня, День Знань, урочиста подія, яка залишиться у спогадах на все життя такою, якою ми з вами, батьки, могли її влаштувати для наших дітей. Такий день більше ніколи в житті не повториться, він як народження, як перший крок, як перше слово…

Море квітів і посмішок, такі щасливі безтурботні дитячі обличчя, такі сяючі очі. Я вважаю, що нам дуже пощастило,  у нас така чудова, енергійна, працьовита, дружелюбна та натхненна вчителька, перша вчителька, Тетяна Василівна. Відчувається що вона дійсно Вчитель за покликанням. Я кажу у нас, бо ми вчимося разом із своїми дітьми. Кажуть: «Вік живи, вік учись». Адже людина тільки і живе, коли навчається чомусь новому, коли не згасає в ній той творчий запал і натхнення, той поклик душі творити прекрасне на радість собі і людям.

Чомусь мені наш клас уявляється дружним та згуртованим. Особливо важливо, щоб діти вміли дружити, вміли цінувати один одного, допомагати та підтримувати. В цьому неоціненна заслуга саме першого вчителя, це я по собі зрозуміла, зі свого шкільного досвіду.

Ще буде попереду багато уроків, багато шкільних буднів та свят, багато походів, багато виконаних завдань та вирішених задач, багато сонечок і зірочок у зошитах, оцінок , грамот та медалей. Але найголовніше – щоб і наші діти, і ми завжди і у всьому залишались Людьми. Є така релігія – вона називається Людяність, найголовніша релігія життя. Коли ти по-справжньому Людина – тобі відкритий весь світ, тобі завжди сяє сонце, і ти сам випромінюєш це сонце власною душею, власним серцем, ти сам обираєш свій власний шлях у житті і ніхто не спроможний відібрати в тебе твоє священне право вибору.

Хочеться побажати нашим діткам, нашим школярам натхнення, зацікавленості, щирості та самостійності, наполегливості та терпіння, і таких самих радісних посмішок і сяючих очей, які були в них першого шкільного ранку, протягом  всіх шкільних років, протягом всього життя.

Здоров’я та натхнення нашій вчительці. Любові, миру та злагоди у наших сім’ях. Миру і процвітання кожній родині і нашій Україні!


8. 09. 2015
м. Київ