Поетичний прайс

Ирина Мадрига
А на закуску? Поетичний прайс

Умовний український поет пише вірші. В середньому кожен вірш складається з 12 рядків. Кожен рядок мав би мати якусь ціну. Хай буде умовно - 1 грн. Отже, за один вірш поет повинен отримати, як мінімум, 12 грн. І це непогано, цього якраз поету вистачить, щоб купити собі "чвертку" домашньої самогонки.
Однак умовному українському поетові відомо, що додаткові витрати в процесі написання 12-рядкових шедеврів неминучі. Бо після "самопалу" поетові слід буде прийняти всередину одну таблетку "каптопресу" (2 грн. 50 коп.) та дві - "карсилу" (2 х 5 грн.), які попередять у поета можливий інсульт та уповільнять імовірний розвиток цирозу. Дуже бажано до цього прайсу на поетичну творчість додати вартість однієї пляшки мінеральної води (8 грн.), яка має лужну дію і не дозволить закиснути\закислитися поетовому організмові. Потрібно врахувати ще й столову ложку "ентеросгелю" (як мінімум, 10 грн.), який виведе з поета шлаки та токсини, та ринкову ціну на бодай одне стебло троянди (30 грн.), якої немає в квітнику поета, але без якої у нього ніяк не може трапитися натхнення. Отже, маємо 72 грн. 50 копійок. Поет готовий зробити скидку розміром у 2 грн. 50 копійок. І продовжує рахувати. Поет вже написав близько півтисячі віршів (а яких до "круглого" числа не вистачає, зобов'язується пред'явити світові найближчим часом). Тобто у грошовому вираженні поетові вірші коштують 70 грн. х 500 = 45 000 грн. Йому самому коштують. І це - без закуски.