Мукачевский гамбит

Альф Омегин
Мукачівський гамбіт

 Як ся маете, чи файно живете, нешановнi пани з Верховної Ради?

 Ну, й добре! Побалакаю з вами, щире суспiльство, з суспiльствознавства, географiї та деяких iнших предметiв, якi пiсля вашого майдану школярі вже, на жаль, не вивчають…

 Ну, то ж так, до речи…
   
 Поїхали, не кваплячись…

 Я, як закарпатець з великого роду Бевзюкiв (бевза - це така маленька гуцульська сокира) - мушу пояснити вам, дебілам з «великої юкрайни» - всю глибину падiння ваших курячих мізків… Отже, що таке Закарпаття?.. Відповідаю – це все, що завгодно, – але це – не Україна!!! Відсапалися?.. Побризкали слюнями в праведному гніві?.. Гаразд, далi пiшли!

 Випийте кухоль води, заспокойтеся й слухайте уважно – Закарпаття (Підкарпатська Русь) – регіон, приєднаний до України у 50-х роках камрадом Сталіним, вкрадений у словаків та мадяр – теза перша! Теза друга – закарпатці, хто вони такi... Ну, як би вам, долбойобам, мовити, щоб ви зрозумiли? Ну, скажiмо так:  як би вам, нешановнi мої, не хотілося називати їх юкраїнцями – вони ними не є, й ніколи не були, й не будуть нiколи (на щастя).
 
 Тепер про географію – Закарпаття з юкрайною з’єднують три дороги…ТРИ! Дві з них взимку перекриті, бо непроїзні. Від юкрайни Закарпаття відділяють гори, в яких сам чорт ногу зломить.  А зараз про населення – закарпатці – це «русини», - нація, яку визнає ООН, але чомусь не визнає одна єдина країна… Здогадайтесь, яка?.. Ну, вiрно ж! Це – юкрайна, що пребуває пiд «мудрим» керiвництвом Петрика Вальцмана-Пiдрошенка! Так хто такий русин?  Вiдповiдаю: це людина, що має як мінімум ДВА  паспорти, курва твоя мама, Петрику! й котра говорить на мінімум трьох євпопейських  мовах! Зрозумiло?! Ну, й гаразд…

 Йдеме далi… Тепер про структуру економіки – русини не мають земель (бо гори), тут ні*** не росте (бо гори), тут нема жодного підприємства, чи заводу, чи фабрики (еврокар і ядзакі – це фейк)! А люди живуть! Живуть ліпше за будь кого в юкрайні! Ви бачили наші села? Нi, ви, курва, бачили наші села?! Ну, то сходіть при нагоді в село Діброва, наприклад! Розкрию таємницю… Основа доходів закарпатцiв – по перше, заробітчанство, бо закарпатці зi своїм знанням мов, європейським менталітетом, паспортами – працюють по всьому світі без жодних проблем. По-друге, контрабанда…Так! Так i є, Петрику! Щоб ти зрозумiв, я тобi зроблю маленький екскурс в гісторію: так от, курва мама, – коли ви на ваших поєбаних заводах в 90-ті платили 7(сiм) долярів на місяць, я в тiї свої студентськi роки  мав 50( п’ятдесят) на день! А тепер напруж думку! Навкруги Закарпаття чотири кордони! Чотири! Мову кожної з сусідніх країн я знаю ліпше ніж юкраїнську! Гори навколишні я знаю ліпше за свої п’ять пальців! Й перейду будь який кордон, коли хочу й де хочу! Зрозумiло?! Ну й на завершення мого докладу, стосовно інших видiв діяльності. Вони, так би мовити, усі – не дуже законні. Тобто – перевезення через кордони крадених у Европi  машин, незаконні розтаможки, контрафакт, й тд, й тп…
  А тепер, хлопцi з ВР з Петриком на чолi, хто з вас дочитав до цього мiсця, – ідеме й до «мукачівських подій»...
 
 Отже, що сталося в Мукачiвi? Не знаєте?! Он воно як… Розповiдаю:  сталося от що – «ватажок» закарпатського ПС (знаю його, курва, особисто!) – в недалекi минулі роки СБУ-шник й син СБУ-шника,  що кришував контрабас і був відсунутий від «корита» «злочинним» Янеком, вирішив наїхати на «конкретних пацанів», щоб знов контролювати цей бiзнес… Тобто, розкрив ротяку на людей, русинів, що ***рили контрабас, в тi роки коли ще ссср-ія була. Зрозумiли? А на чужий кусман не розкривай свою горлянку, бо вдавишся!

  Так от, любі мої дебілятка, второпайте, та вбийте у свiй мозок, що з руснаками, ви собi нiчого не здобудете, – зуби поламаєте…

 На цьому, будьмо!