Акафист О выведении из тяжких скорбей

Николай Москвитин
Акафист о выведении души из тяжких грехов на русском языке.

Кондак 1.
Тебе, Всемогущему и милосердному Богу, волею Своею премудрою даровавшему нам избавление от тяжких грехов и испытаний, приносим нынешнее малое моление, Ты же, приемлющий не многие словеса напрасные, но искренние, сподоби нас возблагодарить Тебя, воспевая усердно:
Радуйся, Господи, спасающий уповающих на Тебя.

Икос 1.
Проливающий дождь на праведных и неправедных и солнце понуждающий светить злым и добрым, Ты один знаешь, когда нам посылать скорбь и радость, воспевающим Тебе так:
Радуйся, не оставивший нас без покрова Твоего в злых страстях;
Радуйся,  Ангелов ниспославший нам ради соблюдения.
Радуйся, заповеди Твои дающий нам, дабы мы не погибли.
Радуйся, страдающих много дверей в рай отверзение.
Радуйся, Господи, спасающий уповающих на Тебя.

Кондак 2.
Ведаешь, Господи, что Ты есть самого упования в напастях рождение, в жизни счастливой же неблагодарными души часто бывают, прими от нас малое моление, воспевающих: «Аллилуия!»

Икос 2.
Бывая часто в прозябании нерадивом, нарушаем мы заповеди Твоя не только трудные, но и лёгкие, Ты же, Господи, всё это нам прости, призывая нас петь так:
Радуйся, в малом верным оправдание подающий.
Радуйся, покаянный плач о грехах тяжких от нас приемлющий.
Радуйся, ибо Ты не отвергаешь нас, головою склонившихся.
Радуйся , всей плотской скверны нашей не гнушающийся.
Радуйся, Господи, спасающий уповающих на Тебя.

Кондак 3.
Подвиги подвижников, тяжкими страстями одержимых, мы знаем, и не возмогли мы в миру наши страсти преодолеть, но, Господи, ради веры нашей не отвергнись нас, воспевающих Тебе: Аллилуия. Икос 3.

Многими молитвами покрывающе нас, святые Твои, Господит, радуются ныне на небесех, но тяжкие муки, егда жили на земле претерпели, не ропща на Тя во всё время своего жития, мвы же часто оскорбляем Тя Своим противлением, но не отвергнися нас, молящихся сице:

Радуйся, сотворивший из грешных душ святых человеков.

Радуйся, давший им небеса, да помогают нам в скорби.

Радуйся, яко Ты оградил нас их молитвами святыми.

Радуйся не лишающий их помощи нас, недостойных.

Радуйся, Господи, спасающий уповающих на Тя.

Кондак 4.

Егда мы были в ума помрачении, не надеяся на спасение, Ты, Господи, о нас промышляя, хотел извести нас от падения, мы же, нечаянную помощь встречая, воспеваем Тебе: "Аллилуия!"

Икос 4.

Святые Твои, Господи, так же терпели от бесов страх лютый, но не просили избавиться от Него, только уповая От Тебе получити силу переносить страдания, мы же просяще непрестанно о сем, воспеваем Ти, Господи, так:

Радуйся, мужеством Твоим подвижников укрепивший; Радуйся, нашу слабость о милости просить не презирающий.

Радуйся, ибо Ты запретил бесам творить вред, много творимого больший.

Радуйся, ко смирению нас испытаниями приводящий.

Радуйся, силу Твою в немощи совершающий.

Радуйся, Господи, спасающий уповающих на Тя


Кондак 5.

Ангелам Своим заповедавший хранить нас, ты и людей посылал нам на соблюдение, да, с ними встречаяся,утешались мы душой и ныне восвпеваем Тебе, милости источнику: "Аллилуия!"

Икос 5.

не гнушающийся нашей немощной природой, поражённой грехом, Ты, Господи, видя что мы ещё носим в себе благо, непрестанно возвращаеши нас на путь света, вопиющим Тебе так:

Радуйся, и в грехе нам благодать подающий.

Радуйся, яко ты падшего человеческого естества не  презираеши.

Радуйся, о владыко, яко Тыв доброе  тщишься в нас преумножить.

Радуйся, на путь истинный непрестанного возвращения вспоможение.

Радуйся, Господи, спасающий уповающих на Тя.

Кондак 6. Многократно быв вразумлены Тобою, Господи, не престаём, падая, увлекаться суетою, но ныне предстоим пред Тобою, а за Твои благодеяние, за скорби и радость, подаваемые равно для спасение нас вопиющих Тебе усердно: "Аллилуия!".

Икос 6.

Малые поношения терпя, храня памтование о своей неблагодарности Тебе и своим ближним, просим Тя, о Боже наш, ниспосли свет, просвещаяй очи сердечные наши, говоря так:

Радуйся, тьму греха посредством страданий Твоих препобедивый.

Радуйся, немощи наши понёсший, во всём быв совершенным.

Радуйся, путеводитель верный спасения; Радуйся, заблудших овец  к истинной жизни возвращающий.

Радуйся, яко Тобою души утверждаются в Правде.

Радуйся, Господи, спасающий уповающих на Тя.

Кондак 7.

Господи, Ты ниспослал нам в Крещении благодать Духа Святого, дабы уврачевать падушую Адамову природу, заповедав нам бороться с врагом непрестанно, на помощь Твою уповая, мы же во зло свою свободу вменив, не толкьо не береглись малого греха, но и великий грех почитали к совершению возможеным, Ты же, покаяние последующее узрев, даровал нам мысли благие о пути спачения нашем, зовущим: "Аллилуия!"

Икос 7.

Нерадение наше не наказав достойно, Ты не перестаёшь, Боже, давать нам благо. Мы же Тебя, Владыку Щедрого Господа Иисуса Христа, восхваляем так:

Радуйся, многих грехов прощение.

Райдуся ибо Ты тем милости многой нас научаешь.

Радуйся, посылающий нам случаи к свершению добра.

Радуйся,  добром Своим не гордиться нам заповедавший.

Радуйся, Господи, спасающий уповающих на Тя.



Кондак 8.
Обуреваемые бесовским наваждением, мы столько раз находились во власти злых духов, но забывали о том, что не одни мы терпим такие страдания, но, вразумлённые помощью Твоею и большее страданием терпевши, воспеваем Тебе: Аллилуия!
Икос 8.
Веру нашу благославляя, Ты, Господи, смирения нашего ради утверждаешь нас в ней, мы же благодарим Тебя за Твой покров, воспевая  так:
Радуйся, вразумляющий нас Своею милостью.
Радуйся, подающий нам постоянство в делах добрых.
Радуйся, законы духовные сотворивший.
Радуйся, утешение нам посылающий.
Радуйся, Господи, спасающий уповающих на Тебя.

Кондак 9.
Отчаяние познав, милостью Твоею освобождённые, вспоминаем победу Твою над смертью, Ты же приемли от нас хваление радостное: «Аллилуия»

Икос 9.
Всё претерпел Ты, Господи, спасения нашего ради, мы же и тысячекратно меньшее не прошли вполне достойно, но, милосердием Твоим укрепляясь, воспеваем Тебе так:
Радуйся, заповедывавший не зарывать таланты свои.
Радуйся, ибо Ты обещал за них дать нам Царство Небесное.
Радуйся, Господи, прощающий нам неблагодарность.
Радуйся, покаяние наше всегда приемлющий.
Радуйся, Господи, спасающий уповающих на Тебя.

Кондак 10.
Смущаясь соблазнами мирскими сильными, беззакониями человеческими рождёнными, впадали мы в страх великий, но и когда принимали их, Ты внушал нам помыслы благие, воспевающим: «Аллилуия!»
Икос 10.
Встречая искушения тщеславия, мы в гордыню иногда впадали, в грех более тяжкий, и великие порой страдания по греховности нашей терпели, но Ты, Господи, просящих милости у Тебя не отвергни, воспевающих так:
Радуйся, не отвергающийся и немощных умом
Радуйся, мысли о покаянии нам по свершении тяжких грехов подаяние.
Радуйся, покаяние искреннее в тяжких грех от нас с любовью приемлющий
Радуйся, ибо ты радость подаёшь нам после их прощения
Радуйся, Господи, спасающий уповающих на Тебя.

Кондак 11.
Строя планы на будущее, мы своеволием, Господи, грешим, но Ты, от славы нас ограждая, посылаешь нам искушения многие при их осуществлении, дабы мы научились уповать на волю твою, воспевая: «Аллилуия!»

Икос 11.
Делая  дела разные, мы часто забывали волю Твою всарминать и по сему нерадению согрешали от соблазнов сильно, не напрасно нам подаваемых, но Ты, мысли благие насм подавая и прощал нас ха их принятие, мы же воспеваем Тебе так:
Радуйся, мыслей благих нам подаяния; радуйся, за хульные мысли прощение.
Радуйся, принимающий наши моления.
Радуйся, подающий за них избавление от страстей
Радуйся, Ангела-Хранителя для укрепления в добром к нам приближающий.
Радуйся, Господи, спасающий уповающих на Тебя.

Кондак 12.
Перенося муки тяжкие, мы к смерти приближаемся и Ты, Господи, сделавший так по Своему промышлению, радость нам потом посылаешь великую, мы же, радости и скорби равно почитая нужными для спасения, воспеваем Тебе: «Аллилуия!»

Икос 12.
Встречая ближних, мы, Господи, много раз словом согрешали, и страх имея перед ними великий, нисколько не уповали на Тебя, но Ты, Господи, всё это нам прощаешь, воспевающим так:
Радуйся, возможность покаяния в празднословии подаяние.
Радуйся, умягчающий сердца людские.
Радуйся, беспечности нашей при обилии благодати прощение.
Радуйся, ибо Ты, испытывая, подаёшь силу для избавления.
Радуйся, Господи, спасающий уповающих на Тебя

Кондак 13
Многие труды понеся, мы часто уставали и  роптали не только на людей обычных, но и талантами наделённых, и святых, и ангелов, и святых святейшую Богородицу, и Самого Тебя, Господи, но Ты всё сие по милости Твоей великой прости нам, воспевающим Тебе: «Аллилуия!»

Молитва.
Хуления нашего, милосердный Господи, Зрителю, очеса наши душевные просвети благодатным светом. Осуждения ближних встречая, мы часто неблагодарны Тебе были за благодать сию, Но Ты, Боже, вся нам прощал и подавал паки благодать душам раскаявшимся. Приведи же нас к Царствию Небесному искушений путём  и укрепи в аперенесении их, ибо Ты Один Источник всякого блага, аминь.
© Copyright: Николай Москвитин, 2015