Сила жизни

Инесса Степаненко
             Ночью шумел тёплый ветер. А утром растаял снег. Все замерли от удивления. Пришла настоящая весна.
         На грядке показались нежные, словно детские пальчики ростки тюльпанов. Но некоторые из них оказались под небольшой кучкой прошлогоднего хвороста.    
       
      Прошло несколько дней. Солнышко пригревало. Свободные тюльпаны уже подросли и развернули листя, словно зелёные ладошки, навстречу тёплому весеннему солнышку. Но, прикрытые сухими веточками цветы изо всех сил пробивались к нему через  преграду, тянулись вверх, изгибаясь между  прутиками, просовывали листочки в каждую щёлочку.

       Через некоторое время свободные тюльпаны уже расцвели, привлекая своим цветом и ароматом медоносних пчёлок и ярких мотыльков. А цветы, которые, только проклюнулись к свету, очень обрадовались этому. Ведь лепестки сияли блестящими росинками. Дышать было легко. Их глазки увидели широкий радостный мир.

        А когда тюльпаны отцвели, над кучкой хвороста красовалось несколько свежих, ярких чашек на високих, крепких стебельках, каторые тоже украсили собой окружающий мир.

      
       
       Сила життя
          
       Вночі шумів теплий вітер. А вранці розтанув сніг. Всі завмерли від здивування. Прийшла справжня весна.
        На грядці показалися ніжні, немов дитячі пальчики, ростки тюльпанів. Але деякі з них опинилися  під невеличкою купкою торішнього хмизу.
    
        Пройшло декілька днів. Сонечко пригрівало. Вільні тюльпани вже підросли і розгорнули листя, наче зелені долоньки, назустріч теплому весняному сонечку. Але прикриті сухими гілочками  квіти з усіх сил пробивалися до нього крізь перешкоду, тягнулися вгору, вигинаючись з під сухостою, просували листочки у кожну щілинку.

       Через деякий час вільні тюльпани розквітли, приваблюючи своїм цвітом та ароматом медоносних бджілок та яскравих метеликів. А квіти, які проклюнулися до світла, дуже зраділи цьому. Адже пелюстки сяяли виблискуючими росинками. Дихати було легко. Оченята їх побачили широкий радісний світ.

     А коли тюльпани відцвіли, над купкою хмизу красувалося декілька свіжих яскравих чашок на високих, міцних стеблинах, які теж прикрасили собою навколишній світ.



фото из интернета