Голубь

Инесса Степаненко
               

У голубки-мамы вылупились птенцы. И все до капельки были схожи между собой. Шло время. Голубята начали оперяться и окрашиваться. И у сестричек и братиков получились разные цвета – сизые, рыжеватые, белые, рябенькие.

Сердце голубки ликовало от радости. Она ласкала каждого из своих деточек, лелеяла их, голубила своим воркованием.
         А у одного голубка оперение стало совсем чёрным, как у галки. Голубята удивлялись и спрашивали у мамы: «почему он такой, на нас не похожий?»

«Это совсем не важно,  кто какого цвета, – ласково говорила голубка, – а важно, что все вы – мои родные».


          Голуб
         
     У голубки-матусі вилупилися пташенята. І усі до краплинки  були схожі між собою. Йшов час. Голуб’ята почали оперятися та забарвлюватися. І  у сестричок та братиків вийшли різні кольори – сизі, рудуваті, білі та рябенькі.

         Серце голубки захлиналося від радощів. Вона милувала кожного зі своїх діточок, викохувала їх, пестила своїм воркотінням.
       А у одного голубка оперення стало зовсім чорним, як у галки. Голуб’ята дивувалися і запитували у мами: «чому він такий на нас не схожій?»
    
       «Це зовсім не важливо, якого хто кольору, – лагідно говорила  голубка, – а важливо, що всі ви – мої рідні».