Исалинские. Isalilar

Фируз Мустафа 2
Исалинские. Isalilar

Дети прадеда Исы
(родославная)

Каждый человек на Земле должен знать свои корни. Тот кто не знает-откуда он явился-не будет знать- куда он идёт...
Таким образом … Азербайджан является одним из самых древних центров цивилизации и культуры.Из известных одиннадцати климатических зон в мире- девять принадлежит Азербайджану.
    Одним из самых живописных уголков Азербайджана является Kедабек (Kедабей).   
     Kедабек  богат подземными и наземными полезными ископаемыми.
     В середине 19 века на территории Кедабека были обнаружены залежи медной руды. В 1855-1856 годах месными владельцами был возведён завод по переработке меди. Позже этот завод был перекуплен немецкой компанией «Сименс». В 1865 году завод был заново реконструирован. В 1883 году кампания «Сименс» строит в Галакенде новый завод по переработке меди.
      В 1879 году впервые в Закавказьи была проложена железная дорога Кедебек-Галакенд. На этой железной дороге передвигались 4 локомотива, 33 вагона. По сегодняшний день сохранились, как исторический памятник , возведённые мосты для той самой железной дороги.  В 1883 году в селении Галакенд Царской Россией была возведена первая электростанция. Галакендский завод по переработке меди стал получать медь методом электролиза. В то время как центральные города Европы такие как Лондон, Париж, Санкт Петербург пользовались керосиновыми лампами, население Кедабека освещало свои жилища электрическими лампочками. В этот период на территории Кедабека немецкими археологами проводились раскопки. Результаты этих раскопок были изданы в Берлине немецкой типографией «Фолкер Шпис», как научный труд по названием «Галакенд».
      Слово «Кедебек»  состоит из слов «Кеде» и «Бек».
      В прошлом на территории Кедебека проживали древние племена тюрков. Существуют географические названия слов «Кет» и «Бей» в тюркоязычных странах Средней Азии. Согласно смысловому содержанию слова «Кет» с древнетюркского , в тех местах, в целях защиты населения от внезапного нападения врага, существовало множество сторожевых, патрульных пунктов.
     Со словом Кедабек связаны десятки преданий. Албанский историк Мухтар Гош в своём произведении (1206 г.) «Хроника Албании» использовал слово Кедабек как «Г(к)еттабей». Предполагаю, что слово Геттабей впоследствии подвергшись деформациям превратилось в Гедабей. На древнетюркком оно (кетта) означает большой , мощный человек.
    Кедабек исторически долгое время принадлежал Гянджинской губернии Газахского уезда. В 30 годах прошлого века он получил статус района. Население его составляет около 100 тысяч. 
    Шыных является самым прекрасным уголком Кедебека. Этот район расположен у подножия Шахдагского хребта Малого Кавказа, в долине реки Ахинчи. Как было сказано выше,Гедебей (Кедабек) , в том числе Шыных, длительное время находился в подчинении Газахского уезда. Газахское население часто посещали эти живописные места, занимались там сельским хозяйством.
     Одним из примечательных мест Шыныха является также селение «Исали». В настоящее время селение Исали после Туркменчайского договора (с 1828 года) приобрёло самостоятельный жилищный статус. Другими словами, приезжающие в эти места люди из Газаха принимали решение обосноваться там на постоянное жительство. Как раз в тот самый период эти места облюбовали и разместились переселенцы из России.Т ак зародились русские селения Славянка, Саратовка, Ново- Ивановка. Население села Исали составляют переселенцы из Газаха.
       Прадед Иса, его сын Заман, сын Замана Думан жили в Пирили казахского района. (Теперь это село находится на территории агстафинского района). В 1825-30 годы семеро сыновей Думана сначала переехали в Саратовку, а через некоторое время в Шыных. Старшего сына Думана звали Иса. Будущее село Исали основал именно Иса. Село состоит из наследия его 9-ти сыновей. Иногда людей этого села и сейчaс называют "дети Исы".
      Вот так было основано и развивалось село Исали.
      В 30-40-е годы в этом маленьком селе были подвергнуты репрессии 11 человек.
     Мой дед Мехрали Мустафа оглы был расстрелян в 1934 году.
     31 человек села погибло во время Великой Отечественной войны. В Карабахских событиях погибло десятки людей.
    ( Между прочем, замечу, что в моём романе "Дверь" идёт речь о репрессиях в центре маленькой провинции и его сёлах, о трагедии красного террора. Один из"героев" этого произведения именно село Исали. См.:   http://www.proza.ru/2015/02/02/2220)   (На русском языке)http://www.stihi.ru/2015/05/08/11706     Или же: http://www.azadliq.org/content/article/24780921.html) (На азербайджанском языке)
    Десятки учёных этого маленького села были известны по всей стране и даже вне страны. Известные учёные, академики братья Фирудин Кочарли и Тофик Кочарли жили и выросли в этом селе. Их отец Гасым Кочари оглы открыл в селе первую светскую школу.
    Можно сказать, что среди исалинцев, нет людей, ведущих богатый образ жизни с материальной точки зрения. Но в этом наследии очень много интеллегентных, свободолюбивых и толковых людей с богатым внутренним миром. В нынешнее время, в эпоху, когда деньги играют большую роль во всём мире, стоит ли гордиться нравственными ценностями? Думаю, что стоит.
     Сегодня из многих уголков мира можно услышать отголоски сыновье и девушек из Исали.
     Особенно в разнообразных сферах науки, производства и хозяйства России трудится множество исалинцев.
     Примечание: В сущности, здесь было использовано большинство фактов из популярной книги известного ученого "Ветки одного дерева" Энвера Кочарли, которое было опубликовано в 2001году( редактор А. Гурбаноглы).
      После того, как уточнил эти факты,я решил предоставить их читателям.
      И так. Я решил предоставить читателям родословную исалинцев. Ведь у каждого поколения, у каждой семьи, даже у каждого человека есть своя история.


Isalilar
Isa babanin neveleri
 (shecere)

    Bu dunyada her kes oz kokune beled olmalidir.
    Haradan geldiyini bilmeyen insan haraya getdiyini de bilmez.
Belelikle...
    Azerbaycan dunyanin en qedim yashayish ve medeniyyet merkezlerinden biridir.
    Dunyanin on bir iqlim qurshaqindan doqquzu Azerbaycandadir.
Azerbaycanin en sefali gushelerenden biri de Gedebeydir. Gedebey yeralti ve yerustu servetleri ile zengindir.
     XIX esrin ortalarinda Gedebey rayonu erazisinde mis filizi yataqlari keshf edilmish ve 1855-1856-ci illerde yerli sahibkarlar terefinden miseritme zavodu tikilmishdir. Daha sonra hemin zavod Almaniyanin "Simens" shirketi terefinden alinaraq, 1865-ci ilde yeniden qurulmushdur. "Simens" shirketi terefinden 1883-cu ilde Qalakend miseritme zavodu tikilmish, 1879-cu ilde Zaqafqaziyada ilk defe uzunluqu 28 km olan Gedebey-Qalakend arasinda demir yolu chekilmishdir. Bu demir yolunda 4 lokomotiv, 33 vaqon hereket etmishdir. Bu gun de hemin yol ile baqli salinmish korpuler tarixi abide kimi qalmaqdadir. 1883-cu ilde Qalakend kendinde char Rusiyasi erazisinde ilk su elektrik stansiyasi tikilmish, Qalakend miseritme zavodunda elektroliz usulu ile mis eridilmishdir. Bu zaman Avtopanin merkezi sheheri -London, Paris, Sankt Peterburq sheherlerinde kerosin lampalarindan istifade olunduqu halda, Gedebeyde elektrik ishiqindan istifade edilirdi. Hemin dovrde alman alimleri terefinden Gedebyy rayonu erazisinde arxeoloji qazinti ishleri aparilmishdir. Arxeoloji qazintinin neticeleri Almaniyanin "Folker Shpis" neshriyyati terefinden "Qalakend" adli elmi eser sheklinde Berlinde chap edilmishdir.
     Gedebey  sozu “gede” ve “bey” sozlerinin birleshmesinden yaranib.Gedebey erazisinde qedim turk tayfalari yashayib. «Ket» ve «bek» sozlerinden yaranan coqrafi adlar Orta Asiya turk dovletlerinde de movcuddur. Qedim turkcede “ket” sozunnn eks tapdiqi hemin yerlerde, ehalini dushmenlerin qefil basqinlarindan xeberdar etmek meqsedile bir chox qarovulxana, keshikchi – gozetchi menteqeleri movcud olub. Gedebey adi ile baqli onlarla revayet movcuddur. Alban tarixchisi Muxtar Qosh “Albaniya xronikasi” adli  eserinde (1206-ci il) Gedebey eyaletinin adini “Getabey” kimi ishledib. Ehtimal edirler ki, “Getabey” sozu sonradan deformasiyaya uqrayaraq «Gedebey»е chevrilib. Bu soz qedim turklerde boyuk, qudretli adam menasinda ishledilib.
     Gedebey tarixen uzun iller Gence quberniyasinin Qazax qezasina daxil olmushdur. Oten esrin 30-cu ilinden rayon statusu dashiyir. Yuz mine yaxin ehalisi var.
   Shinix mahali Gedebeyin en gozel gushelerinden biridir. Bu mahal Kichik Qafqazin Shahdaq silsilesinin eteklerinde, Axinci chayi vadisinde yerleshir.
Dediyimiz kimi, Gedebey, o cumleden Shinix, uzun muddet Qazax qezasinin tabeliyinde olmushdur. Qazax ehalisi chox zaman bu sefali yerlere yayalaqa gelmish, teserrufatla meshqul olmushdur.
    Shinixin sefali yashayish yerlerinden biri de Isali kendidir.
    Indi “Isali” adlanan kend  Turkmenchay muqavilesinden sonra (1830-cu illerden)  tam yashayish statusu qazanmishdir. Bashqa sozle, Qazaxdan yaylaqa gelen ehali bu yerlerde yashamaqi qerara almishdir. Yeri gelmishken,  ele hemin dovrde Rusiyadan kochurulen ehalinin biq qismi qonshuluqda yerleshdirilmish, belelikle Saratovka, Slavyanka, Novo-Ivanovka kimi rus kendleri yaranmishdir.
Isali kendinde yerleshen ehalinin koku Qazaxin Pirili kendi ile baqlidir.
     Ulu babamiz Isa, onun oqlu Zaman, Zamanin oqlu Duman Qazaxin Pirili kendinde yashayiblar. Indi bu kend Aqstafa rayonu erazisindedir. Duman kishinin yeddi oqlu 1825-30 cu illerde evvelce Saratovkada meskunlashmish, bir muddet sonra ise Shinixa kochmushler.
      Duman kishini boyuk oqlunun adi Isa olmushdur. Gelecek Isali kendinin esasini hemin Isa kishi qoymushdur. Kend onun 9 oqlunun toremelerinden ibaretdir. Bezen bu kendin adamlarina indi de "Isa kishinin ushaqlari” deyirler.
       Belelikle de Isali kendi yaranib, inkishaf edib, qol-qanad achib.
       30-40-ci illerde bu kichik kendin 11 adami repressiyaya meruz qalib. Menim babam Mehreli Mustafa oqlu 1934-cu ilde gullelenib.
Kendin 31 nefer adami Boyuk Veten Muharibesinde helak olub.Qarabaq hadiseleri zamani onlarla insan heyatini qeyb edib.
      (Yeri gelmishken qeyd edim ki, menim “...QAPI...” adli romanimda  kichik bir eyalet merkezinde ve onun kendlerinde geden repressiyadan, qirmizi terrorun facielerinden sohbet achilir. Hemin eserin “qehremanlarindan” biri de mehz Isali kendidir. Bax.:    http://www.proza.ru/2015/02/02/2220)   (Rus dilinde. proza.ru sayti) http://www.stihi.ru/2015/05/08/11706 stixi.ru sayti    Yaxud : http://www.azadliq.org/content/article/24780921.html) (Ve ya  (Azerbaycan dilinde. Azadliq radiosunun sayti).
     Bu kichik kendin butun olkede, hetta, ondan kenarda taninan onlarla alimi olmushdur. Meshhur elm xadimleri, akademik qardashlar Firudin Kocherli ve Tofiq Kocherli bu kendde boyuyub boya-basha chatmishlar. Onlarin atasi Qasim Kocheri oqlu kendde ilk dunyevi mekteb achmishdir.
     Isalilar arasinda maddi cehetden zengin heyat terzi kechirenler demek olar ki, yoxdur. Amma bu nesilde ziyalilar, aydinlar, menevi zenginliye malik olan insanlar choxdur. Indiki zamanda, pulun dunyaya meydan oxudu;u  bir dovrde, bilmirem menevi deyerlerle fexr etmeye deyermi? Dushunurem ki, deyer.
     Bu gun Isali kendinin oqlan ve qizlarinin soraqi dunyanin her bucaqшndan gelir.
     Xususile, Rusiyada elmin, itehsalatin ve teserrufatin muxtelif sahelerinde choxlu sayda Isalilar chalishir.
      Qeyd. Eslinde burada istifade edilen faktlarin ekseriyyeti taninmish alim, merhum Enver Kocherlinin 2001-ci ilde neshr olunmush “Bir aqacin budaqlari” kitabindan goturulmushdur (Redaktor A. Qurbanoqlu).
      Men hemin faktlari bir qeder de deqiqleshdirenden sonra oxuculara teqdim etmek qerarina geldim.
Belelikle...
Qerara aldim ki, Isalilarin sheceresini oxuculara da teqdim edim.
Axi her neslin, her ailenin, hetta, her insanin oz tarixi olur.

Isa (1700-1771) (Qazax r-nu Pirili kendi. Indiki Aqstafa erazisi)

Zaman Isa oqli(1732-1800)  Isanin oqlu (Qazax r-nu Pirili kendi)

Duman Zaman oqli(1760-1830) Zamanin oqlu (Qazax r-nu Pirili kendi)

               
               
Duman Zaman oqlunun(1790-1860) ovladlari:
 
Isa                (1790-1860)
Molla Hasan                (1793-11862)
Deniz Ali                (1795- 1865)
Meshedi Baqir(Elismayil (Alnabat kendi) (1800-1866)
Qara Ehmed(Shurabad (Eyriveng kendi)    (1803- 1868)
Kosa Nebi Shurabad (Arabachi)-Qaraqoyunlu (Emirxeyir kendi)(1810-1872)
               


ISA Zaman oglunun    (1790-1860)ovladlari:

Meshedi Taqi       (1820-1937)
Kerbalayi Mustafa  (1838-1920)
Molla Naqi         (1842-1920)
Allahverdi         (1850-1942)
Cefer              (1855-1932)
Ismayil            (1845-1911)
Kerbalayi Kocheri  (1847-1919)
Musa               (1825-1910)
Huseyn             (1827—1905)
Gulperi            (1840-1915)


          1. MESHEDI TAQI Isa oglu(1820-1937):
Mehemmed (1890-1975)
Humbet (1897-1980)
Hashim (1892-1930)
Baqdad
Zeynab
Nabat

               
 MEHEMMED  MESHEDI TAQI OQLU    (1890-1975):
Kamil (1924-1998)
Behlul (1934)
Behram (1940)
Tukezban
Tavad
Beryavad

 KAMIL TAQIYEV Mehemmed oqlu(1924-1998):
Nesreddin (1951)

NESREDDIN TAQIYEV Kamil oqlu(1951):
Nesimi (1977)
Nizami (1987)
Konul (1979)
Vefa (1983)

 BEHLUL TAQIYEV Mehemmed oqlu(1934):
Rafiq (1958)
Varis (1961)
Mubariz (1962)
Habil (1972)
Hafiz (1966)
Adil 1977)
Bayram (1969)
Qabil (1974)
Sifarish (1963)
Hafize (1968)
Susen (1970)

 RAFIQ  TAQIYEV Behlul oqlu(1957):
Elchin (1984)
Elmin (1986)
G;nel (1988)

 VARIS TAQIYEV Behlul oqlu(1961):
Tural (1992)
Mushfiq (1996)
Memmed (1995)
Elnur (1998)
Ramide (1990)

 MUBARIZ  TAQIYEV Behlul oqlu (1962):
Orxan (1992)
Solmaz (1991)

 HABIL TAQIYEV Behlul oqlu (1972):

 HAFiZ  TAQIYEV Behlul oqlu(1966):
Kanan (1995)
Aygun (1997)

 ADiL  TAQIYEV Behlul oqlu(1977):

 BAYRAM  TAQIYEV Behlul oqlu(1977):
Shamxal (1997)
Shefa (1996)

 QABiL  TAQIYEV Behlul oqlu (1974):
Aytac (1999)

BEHRAM  TAQIYEV Mehemmed oqlu(1940):
Azer (1969)
Vuqar (1973-1996)
Vaqif (1957)
Atesh (1982)
Gulnare (1988
Ruxsare (1970)
Luvi (1977)

AZER  TAQiYEV Bahram oqlu(1969):
Bextiyar
Natavan

 HUMBET  MESHEDi TAQI oqlu  (1897-1980):
Famil (1923-1941)
Tapdiq (1931-1992)
Beftik (Behbud) (1935-)
Emiraslan (1948)
Aslan (1951)
Elekber (1954)
Samaye (1939-1966)
Minaye (1940-1993)


 TAPDIQ  TAQIYEV Humbet oqlu (1931-1992):

 BEFTiK (Behbud) TAQIYEV Humbet oqlu (1935-):


 EMiRASLAN  TAQiYEV Humbet oqlu (1948):
Rovshan (1980)
Nezaket (1973)
Melahet (1975)
Aynure (1968)

 ASLAN  TAQIYEV Humbet oqlu (1951):
Ruslan (1979)
Vusale  (1984)
Tahir (1986)


 ELEKBER TAQiYEV Humbet oqlu (1954):
Fatma (1984)
Vusal (1990)

 
 HEShiM MESHEDI TAQi OQLU (1892-1930):
Saleh (1918-1942)
Valeh (1920-1942)
Huseyn (1922-1942)
Qara (1928-1988)
Qaraca (1926-1969)
Ferec (1924-1940)
Burceli (1919-1943)

 QARA TAQIYEV Heshim oqlu (1928-1988):
Izzet (1950)
Nergiz (1947)
Gulbeniz (1956)
Murvet (1954)
Gulsum (1960)
Intiqam (1964)
Firqet (1962)

IZZET TAGIYEV Qara oqlu (1950):
Saleh (1984)
Asef (1986)
Mirvarid (1983)

 MURVET  TAGiYEV Qara oqlu (1954):
Sahile (1982)
Vuqar (1981)

 FiRQET TAGiYEV Qara oqlu (1962):
Taleh (1990)
Qara (1993)
Orxan (1995)

          2. KERBELAYi  MUSTAFA Isa oqlu (1838-1920):
Kerbelayi Abbas (1865-1934)
Meshedi Mehrali (1868-1934)
Nesir (1885-1960)
Gilas (Qizil Torpaq kendinde yashayib)

               
 KERBALAYi ABBAS (1865-1934):
Mehemmed (1897-1995)
Mecid
Hebib
Gulab
Tavad
Asya
Mafiya

 HEBiB MUSTAFAYEV Kerbalayi Abbas oglu:
Xaliq
Zernishan
Seriyye

 XALIQ MUSTAFAYEV Hebib oqlu (1939):
Zulfuqar (1958)
Ilqar (1959)
Anar (1984)
Nesimi (1982)
Sevda (1965)
Leyla (1982)

 MEHEMMED MUSTAFAYEV Kerbalayi Abbas oglu (1897-1995):
Buta (1924-2010)
Laya (1934)
Ali (1931-1995)

 BUTA ABBASOV Mehemmed oqlu (1924-2010) :
Dilshad (1950)
Rena (1952)
Chimnaz (1954)
Mehbube (1955)
Mehebbet (1959)
Terane (1961)
Metleb (1957)
Ilham (1960)

 METLEB ABBASOV Buta oqlu (1957):
Leyla (1985)
Anar (1986)
Aygun (1987)

 ILHAM ABBASOV Buta oqlu (1960):
Gunay (1990)
Senem (1991)

 ALi ABBASOV Mehemmed oqlu (1931-1995):
Yegane (1957)
Iqbal (1958)
Meqsed
Azad

 IQBAL ABBASOV Ali oqlu (1958):
Kamran (1984)

 MEQSED ABBASOV Ali oqlu:
Ceyhun (1986)

 AZAD  ABBASOV Ali oqlu:
Cemila (1992)

 MESHEDi MEHRELI  Kerbelayi Mustafa oglu (1868-1934)
Mehbali (1906-1981)
Dostumali (1908-1946)
Qedimali (1920-1975)
Sehbali (1917-1943)
Telli (1906-1990)
Gulen (1909-1963)
Zerne (1923-2011)

 MEHBALI MUSTAFAYEV Meshedi Mehreli oqlu (1906-1981):
Esed (1929-2010)
Neriman (1934-1993)
Errehman (1941-1958)
Arzu (1960)

 ESED MEHRELIYEV  Mehbali oqli (1929-2010)
Naibe (1957)
Maya (1961)
Arize (1963)
Gultekin (1969)
Xatai (1965)

 XATAi MEHRELIYEV Esed oqli(1965):
Xaqani (1994)
Gunay (1996)

 NERiMAN  MEHRELiYEV  Mehbali oqli (1934-1993):
Qabil (1962)
Etibar (1963)
Ilqar (1966)
Qalib (1962)
Shefaqat (1960)
Nuraya (1972)

 QABiL MEHRALeYEV Neriman oqlu(1962):
Reshad (1987)
Seymur (1988)

 ETiBAR  MEHRALiYEV Neriman oqlu(1963):
Sevinc (1995)
Nicat (1997)

 ILQAR  MEHRALiYEV Neriman oqlu(1966):
Nurane
Gunay

 QALiB  MEHRALiYEV Neriman oqlu(1969):
Aytekin
Gunay

ARZU MEHRELIYEV Mehbali oqlu (1960):
Elvin
Turan
Ruhane
Turane

 DOSTUMALI MUSTAFAYEV Kerbelayi Mustafa oglu
Davud (1928-1996)
Zabit (1932
Meded (1940)
Xidir (1942-1999)
Qaraqiz (1935)
Piryal
 

 DAVUD MEHReLiYEV Dostumali oqlu (1928-1999):
Shefiqa (1954)
Sharqiya (1956)
Reshid (1967)

 RASHiD MEHRELiYEV Davud oqlu (1967):
Elnur (1993)
Elmir (1995)
Elvin (1998)

 NATiQ MEHRELiYEV ZABiT oqlu (1958):
Nurlana (1981)
Perviz (1983)
Cahane (1987)
Bahruz (1988)

MEDED MEHRELIYEV Dostumali oqlu (1940):
Sahili (1967)
Xatire (1969)
Shemsiyye (1971)
Ilhame (1973)
Nail (1979)

 XIDIR MEHRELIYEV Dostumali oqlu (1942-2000):
Azer
Yadigar
Adile
Valide
Sameye


 QEDiMALI MUSTAFAYEV Meshedi Mehreli oqlu (1920-1975):
Firuz (1952)
Fuad (1954)
Fasad (1956)
Ayaz (1966)
Seyyara (1959)

 FIRUZ MUSTAFA (Qadimali oqlu) (1952):
Aqshin (1990)
Guntekin (1987)

GUNTEKIN FiRUZ qizi (1987):
Aydan

 FUAD MUSTAFAYEV Qadimali oqlu (1954):
Orxan (1988)
Fidan (1989)

 FASAD MUSTAFAYEV Qadimali oqlu (1956):
Bayram (1986)
Gunay (1988)

 AYAZ  MUSTAFAYEV Qadimali oqlu (1966):
Zeka
Rehim
Rehman

GULEN Meshedi Mehreli (1909-)
Zahir        (1936)
Arif         (1941)
Adil         (1948)
Vaqif        (1952)
Tahir        (1956)
Esmer        (1934)
Mefkure      (1939)
Samaye       (1950)

NESiR ISAYEV Kerbelayi Mustafa oglu (1885-1960):
Beshir (1890-1948)
Musellim (1923-1965)
Muxtar
Xatin
Helime
Firuze
Yaqut

BESHiR MUSTAFAYEV Nesir oqlu (1890-1948):
Gulshen (1936-199)
Allahverdi (1938)
Eyvaz (1940)
Qehreman (1946)

ALLAHVERDi MUSTAFAYEV Beshir oqlu (1938):
Tofiq (1960)

TOFiQ  MUSTAFAYEV Allahverdi oqlu:
Zeyneb (1960)
Layla (1962)
Ulviye (1988)
Sebina (1989)
Yashar (1984)

EYVAZ MUSTAFAYEV Beshir oqlu (1940):
Vusal (1969)
Medina (1972)
Ulfet (1976)
Resmiye (1977)

QEHREMAN  MUSTAFAYEV Beshir oqlu (1946):
Servaz (1971)
Ilham (1974)
Ilhame (1976)

ILHAM  MUSTAFAYEV Qehreman oqlu (1974):
Nermina (1994)
Ilkin (1998)


MUSELLiM MUSTAFAYEV Nesir oqlu (1923-1965):
Mustafa (1946)
Elviz (1960)
Gulaye (1953)

MUSTAFA  MUSTAFAYEV Musellim oqlu (1946):
Arif (1974)
Sebuhi (1978)
Arife (1976)

ELViZ  MUSTAFAYEV Musellim oqlu (1960):
Ilham



            3. KERBELAYI KOCHERI Isa oqlu (1847-1921):
Cemil    (1885-1965)
Nesib    (1888-1931)
Qasim    (1894-1975)
Cavad    (1902-1937)
Suleyman (1901-1991)
Salman   (1905-1982)
Ali      (1908-1982)
Hava     (1890-1967)
Ayna     (1903-1993)
Peri     (1910-1997)


CEMIL ISAYEV Kochari oqlu (1885-1965):
Selim (1916-1972)
Kerim (1918-1980)
Meher
Rehim
Fatma
Nabat
Qaraqiz
Xuraman

MEHER KOCHERLi Cemil oqlu:
Almemmed (1933

KERiM KOCHERLi Cemil oqlu (1918-1980):
Hamlet (1941
Maarif (1948)
Nofel (1954)
Arif (1946-1977)
Gullu (1950)
Samaye (1960)
Afet (1956)
Naile (1965)

ALMEMMED  KOCHARLi Meher oqlu:
Gulmamamd (1961)
Qahraman (1963)
Mobil (1966)
Qabil (1969)
Sebine


HAMLET KOCHARLi Kerim oqlu (1941-2000) ):
Sebuhi
Rovshan
Elshan

MAARiF KOCHARLi Kerim oqlu (1948):
Shahin (1980)
Elvin (1981)
Sevil (1974)
Elnare (1984)

NOFEL KOCHERLi Kerim oqlu (1954):
Elshad (1984)
Gulnar (1988)

NESiB (1888-1931):
Isaq (1921-1942)

QASIM  ISAYEV Kochari oqlu (1894-1975):
Firudin (1920-2005)
Tofiq   (1929-2007)
Maqsud  (1946-2004)
Samara  (1925-2014)
Dilara  (1943)

FiRUDiN KOCHERLi Qasim oqlu (1920-2005)
Akif  (1945)
Azer (1955)
Nushabe (1950)
Aida (1951)
Firuze (1953)

AKiF KOCHERLi Firudin oqlu (1945):
Nigar (1976)
Nergiz (1980)

AZER KOCHERLi Firudin oqlu (1945):
Orxan (1985)
Firudinbey

TOFiQ  KOCHERLi Qasim oqlu (1929-2007)
Qabil (1951)
Solmaz (1954)
Seide (1959)
Afet (1963)
Asef (1963)

QABiL KOCHERLi Tofiq oqlu (1951):
Fuad (1986)
Gunel (1990)

ASEF KOCHERLi Tofiq oqlu (1963):
Gulshen (1993)
Cavid (1997)

KOCHERLi Maqsud Qasim oqlu (1946-2004):
Toqrul  KOCHERLi Maqsud oqlu (1977)

TOQRUL KOCHERLi Maqsud oqlu (1977):
Maqsud (2008)


SULEYMAN  ISAYEV Kocheri oqlu (1901-1991):
Xelil (1927)
Enver (1934-1912)
Shahveled (1937)
Ehmed (1949)
Rahib (1952)
Gulsum (1929)
Qenire (1940)
Nergiz (1946)

XELIL KOCHARLI Suleyman (1927):
Mais (1954)
Revmira (1955)
Faiq (1957)
Namiq (1959-1984)

KOCHARLI MAIS Xelil oqlu (1954):
Murad (1987)
Nigar (1990)

KOCHARLI FAIQ Xelil oqlu (1957):
Fuad (1986)
Fidan (1987)

ENVER KOCHARLI Suleyman oqlu (1934):
Yalchin (1976)
Elxan (1983)
Gulshen (1981)

ELXAN KOCHARLI Enver oqlu (1983):
Inci

SHAHVELED KOCHARLI Suleyman oqlu (1934):
Eldar (1969)
Cavid (1973)
Nigar (1975)

ELDAR KOCHARLI Shahveled oqlu (1969):
Gulnar (1993)
Hezrin (1997)
Kamran (1998)

EHMED  KOCHARLI Suleyman (1949):
Ilham (1971)
Inare (1974)
Rehile (1978)
Iqbal (1979)
Kocheri (1984)

ILHAM  KOCHARLI Ehmed oqlu (1949):
Gunel (1997)
Aytac (1999)

RAHIB KOCHARLI Ehmed oqlu (1952):
Toqrul (1985)
Taleh (1988)

SALMAN ISAYEV Kochari oqlu (1905-1982):
Zakir (1934-1994)
Sabir (1937-
Perizad (1929)
Aqile (1947)
Qenire (1941)
Leyla (1961)
Peri (1957)

ZAKIR KOCHARLI Salman oqlu (1934-1994):
Azad (1962)
Rauf (1966)
Elchin (1967)
Mahile (1960)
Afer (1964)

AZAD KOCHERLI Zakir oqlu (1962):
Rasim (1987)
Asim (1990)
Vefa (1994)


RAUF KOCHERLI Zakir oqlu (1966):
Babek (1990)
Konul (1992)

ELCHIN KOCHERLI Zakir oqlu (1967):
Chinare (1995)
Afet (1997)

SABIR  KOCHARLI Salman oqlu (1937-):
Alim (1962)
Aygun (1964)
Emine (1966)
Shemsiyye (1972)


ALIM  KOCHARLI Sabir oqlu (1962):
Bextiyar (1996)
Cemile (1994)

ALi  ISAYEV Kochari oqlu (1908-1982):
Shahniyar     (1939-1912)
Faxraddin     (1941)
Qemze (Nazli) (1944-2016)
Isa (Qara)    (1953-2001)
Semender      (1948)
Mehemmed      (1951)
Melahet       (1955)
Rizvan        (1958)
Meqsed        (1962)

SHAHNIYAR KOCHARI Ali oqlu (1939-1912):
Nizami (1970)
Ilqar (1973)
Kamile (1968)

NIZAMI KOCHARLI Shahniyar oqlu (1970):

FEXREDDIN KOCHARLI Ali oqlu (1941):
Mehman (1973)
Leyla (1974)
Naile (1976)
Ferid (1983)
Ali (1983)

KOCHARLI MEHMAN Fexreddin oqlu (1973):
Fidan (1998)

SEMENDER KOCHARI Ali oqlu (1948):
Gunay (1981)
Seida (1983)
Elchin (1986)


MEHEMMED KOCHARLI Ali oqlu (1951):
Anar (1974)
Aygun (1976)

ANAR KOCHARLI Mehemmed oqlu (1974):
Aydan (1999)
Lale (2000)

ISA (QARA) KOCHARLI Ali oqlu (1953-2001):
Ramil (1981)
Emin (1979)
Afaq (1984)
Tural (1990)
RIZVAN KOCHARLI Ali oqlu (1958):
Fikret (1986)
Rufet (1988)

RAMIL KOCHARLI Isa oqli (1981)
Kamil (2007)
Nigar (2008)

EMIL KOCHARLI Isa oqli (1979)
Leman (2010)
Ayan (2011)


MEQSED KOCHARLI Ali oqlu (1962):
Sebina (1987)
Sebuhi (1990)


             4. MOLLA NAQI Isa oqlu (1822-1920):
Molla Hemze (1865-1925)
Sadiq (1985-1970)
Meleyke

               
MOLLA HEMZE Molla Naqi oqlu (1865-1925):
Meshedi (1879-1942)
Atlaz (1905-1986)
Emrah (1901-1971)
Fizze (1911-1975)
Shole (1908-1938)
Cahangir (1924-1930)

EMRAH NAQIYEV Molla hemze oqlu (1901-1971):
Emirxan  (1930-
Tohid    (1933-
Vahid    (1933-
Yolchu   (1838)
Zahid    (1940)
Xalid    (1946)
Alim     (1952)
Zeyneb   (1928-
Vahide   (1936-
Zemfira   (1949-1995)

EMiRXAN NAQiYEV Emrah oqlu (1938-  ):
Sabit (1946)
Nazim (1953)
Meqsed (1962)
Zulfiyye (1967)

SABiT NAQiYEV Emirxan oqlu (1946):
Sebine (1975)
Sevinc (1978)
Emin (1984)

NAZiM NAQiYEV Emirxan oqlu (1953):
Pervane (1976)
Vusal (1978)
Vuqar (1981)
Vusale (1983)

MEQSED NAQIYEV Emirxan oqlu (1962):
Gunel (1990)
Ceyran (1992)
Qulam (1996)
Emrah

TOHID NAQiYEV Emrah oqlu (1933-  ):
Nezaket (1961)
Xatire (1963)
Hemze (1965)
Elshen (1967)
Terane (1968)
Rufet  (1971)

HEMZE NAQIYEV Tohid oqlu (1965):
Chingiz (1994)
Aygun (1990)

ELSHEN  NAQIYEV  Tohid oqlu (1967):
Vuqar (1990)
Kenan (1993)
Elxan (1996)

RUFET NAQIYEV  Tohid oqlu (1971):
Ilkin   (1996)
Tebriz (1998)
Sevda  (1999)

VAHID NAQIYEV Emrah oqlu (1933- ):
Shakir (1957)
Ceyran (1958)
Surxay (1960)
Naile (1963)
Kemale (1967)
Erestun (1966)
Rovshan (1972)
Ceyhun (1978)

SHAKIR NAQIYEV Vahid oqlu (1957):
Ulvi  (1979)
Sevinc (1980)
Lamiye (1982)

SURXAY  NAQIYEV Vahid oqlu (1960):
Nurlan (1988)
Orxan (1989)

ERESTUN NAQIYEV Vahid oqlu (1966):
Sirac (1993)
Efsane (1995)

ROVSHAN NAQIYEV Vahid oqlu (1972):
Serxan  (1998)
Eltun

YOLCHU NAQIYEV Emrah oqlu (1938):
Feremez (1963)
Letafet (1964)
Metanet (1966)
Aqibet (1968)
Hafiz (1970)
Firuz (1973)

FEREMEZ NAQIYEV Yolchu oqlu (1963):
Samire
Ruslan
Vusale

HAFIZ NAQIYEV Yolchu oqlu (1970):
Elnur
Aygun

FIRUZ NAQIYEV Yolchu oqlu (1973):
Elvin
Aytac


XALID NAQIYEV Emrah oqlu:
Anar


ANAR NAQIYEV Xalid oqlu:
Orxan


ALIM NAQIYEV Emrah oqlu:
Lale (1982)
Xeyele (1983)
Aliye (1985)
Azer  (1987)


AZER NAQIYEV Alim oqlu:
Nihad

SADIQ ISAYEV Molla Naqi oqlu (1895-1970):
Yehya (1930-1997)
Vaqif (1938-
Ehed (1940-1913)
Mehed (1942-1999)
Sohrab (1945)

YEHYA NAQIYEV Sadiq oqlu (1930-1997):
Xasay       (1954)
Nazim       (1960)
Muslim      (1965)
Asef        (1973)
Shamama      (1952)
Shelale      (1958)

NAQIYEV XASAY Yehya oqlu  (1954):
Arzu (1981)
Alnara (1983)
Gulnara  (1986)
Sevinc (1989)


NAZIM  NAQIYEV Yehya oqlu  (1960):
Elshad (1984)
Wlfet (1974)
Elchin (1989)

MUSLIM  NAQIYEV Yehya oqlu  (1965):
Gunay
Orxan

ASEF NAQIYEV Yehya oqlu  (1973):
Elvin (1994)
Elnur (1996)


VAQIF  NAQIYEV Sadiq oqlu (1938- ):
Rustem      (1971)
Ilhame       (1974)
Remziyye  (1977)
Ruslan        (1982)


RUSTAM NAQIYEV Vaqif oqlu (1971):
Shamxal  (1998)
Kenan      (1999)


EHED  NAQIYEV Sadiq oqlu (1940-2013):
Vaqife (1969)
Terana (1970)
Hicran (1975)
Vuqar (1977)

MEHED  NAQIYEV Sadiq oqlu (1942-1999):
Rovshan (1976)
Elshan (1978_
Gulshen (1979)

SOHRAB  NAQIYEV Sadiq oqlu (1945):
Vusale (1977)
Rafael
Ramil


        5. ALLAHVERI Isa oqlu (1848-1946):
Isa (1895-1965)
Rza (1897-1984)
Mirze (1905-1971)
Musa (1909-1987)
Oruc (1912-1943)
Ilyas (1916-1943)
Zuleyxa (1899-1986)
Telli (1905-1976)
Ziynet (1902-1930)



ISA ISAYEV Allahverdi oqlu (1895-1965):
Ibrahim (1922)
Xelil (1926)
Letif (1941)
Gullu (1920-1933)
Gulze (1930)


IBRAHIM ALLAHVERDIYEV Isa oqlu (1922):
Mahir (1948)
Aydin (1955)
Faiq (1958)
Shaiq (1962)
Etibar (1965)
Nezife (1951)
Raziya (1956)

MAHIR  ALLAHVERDIYEV Ibrahim oqlu (1948):
Elchin (1972)
Kamale (1974)
Vusale (1981)
Ceyhun (1978)

AYDIN  ALLAHVERDIYEV Ibrahim oqlu (1955):
Ramin (1978)
Xayale (1981)
Nicat (1984)


FAIQ  ALLAHVERDIYEV Ibrahim oqlu (1958):
Emin (1980)
Babek (1982)
Emin (1984)


SHaiq  ALLAHVERDIYEV Ibrahim oqlu (1962):
Eltun  (1985)
Revan (1988)


ETIBAR  ALLAHVERDIYEV Ibrahim oqlu (1965):
Turan (1990)
Revan (1993)


XALIL  ALLAHVERDIYEV Isa oqlu (1926- ):
Zahir (1952-1970)
Mobil
Lutviyye
Xazail
Elman
Xaver
Qatibe


LETIF ALLAHVERDIYEV Isa oqlu (1941-  ):
Metanet (1971)
Letafet (1974)
Elmira (1976)
Arzu (1978)
Azer (1980)

 
RZA ISAYEV Allahverdi oqlu ((1897-1984):
Fikret (1934)
Ferhad (1937)
Nusret (1941)
Xanbuta (1947)
Ayvaz (1951-
Qetiyye (1930
Xedice (1946)

FIKRET ALLAHVERDIYEV Rza oqlu (1934):
Zemfira (1957)
Qenfira (1959)
Sahibe (1963)
Maya (1970)
Shemsi (1965)
Vusal (1976)

FERHAD  ALLAHVERDIYEV Rza oqlu (1937):
Muzadin
Feramez
Nazile (1962)
Ruxsare
Rubabe
Rahile (1982)
Rehman (1978)
Lamiyye (1984)

XANBUTA  ALLAHVERDIYEV Rza oqlu (1947):
Mushfiq (1979)
Raman (1984)
Svetlana (1977)
Samira (1988)
Fizuli (1990)
Ilahe (1994)

AYVAZ  ALLAHVERDIYEV Rza oqlu (1951):
Sima (1980)
Rasim (1982)
Ayten (1985)


MIRZE  ISAYEV Allahverdi oqlu (1905-1971):
Teymur (1933)
Cebrayil (1940)
Veli (1950)
Nergiz (1968)
Gulzar (1951)
Lilpar (1944)
Gulendam (1930)

TEYMUR ALLAHVERDIYEV Mirze oqlu (1933):
Kamile (1964)
Mehrab (1960)
Azade (1966)
Sohrab
Ilhame

CEBRAYIL  ALLAHVERDIYEV Mirze oqlu (1940):
Azer (1975)
Elshen (1970)
Ayaz (1981)


VELI  ALLAHVERDIYEV Mirze oqlu (1950-  ):
Sima (1980)
Rasim (1982)
Ayten (1985)


MUSA  ISAYEV Allahverdi oqlu  (1909-1987):
Cebrail (Naqi)
Rehime
Ilqar
Tamara
Ofeliya
Surmeli


CEBRAIL ALLAHVERDIYEV Musa oqli (1935):
Muslim
Nazim
Leyla


ORUC ISAYEV Allahverdi oqlu (1912-1945):
Safxan (1937)
Rauf     (1945)
Murad (1939-1985)

SAFXAN ALLAHVERDIYEV Oruc oqlu (1937):
Telxanim (1964)
Reyhan (1973)
Shukur (968-1994)
Besti (1975)
Ferida (1977)
Barat (1967)

SHUKUR ALLAHVERDIYEV Oruc oqlu (1968-1994):
SHahin (1991)
Afaq

BARAT  ALLAHVERDIYEV Oruc oqlu Babek (1985):
Nebi (1987)
Rovshan (1989)
Elshan (1991)

RAUF  ALLAHVERDIYEV Oruc oqlu (1945):
Vahid (1991)
Vuqar (1994)

MURAD  ALLAHVERDIYEV Oruc oqlu (1939-1985):
Jora (1967)
Ira (1973)


6. CEFER  Isa oqli (1865-1935)
Ali (1883-1966)
Eli
Sedet
Besti
Gozel
Telli


ALI  ISAYEV Cefer oqlu (1883-1966):
Teymur (1929-
Demir (1934-1961)
Imran (1940-1988)
Simi (1925-1987)
Sineyver (1927-1986)


TEYMUR CEFEROV Ali oqlu (1929-2012):
Isaf (1952)
Fazil (1954)
Hafiz (1958)
Firqet (1960)
Qeribe (1956)

ISAF CEFEROV Teymur oqlu (1952):
Azer (1978)
Vefa (1980)
Shehla (1986)

AZER CEFEROV Isaf oqlu:
Teymur (2007)
Lale (2010)

FAZIL  CEFEROV Teymur oqlu (1954):
Mina (1982)
Lale (1989)
Gulnar (1985)

HAHIZ  CEFEROV Teymur oqlu (1958):
Leman (1989)
Nicat (1991)


DEMIR  CEFEROV Ali oqlu (1934-1961):
Qumru (1957)

IMRAN  CEFEROV Ali oqlu (1940-1988):
Hicran (1968)
Pervane (1969)
Rena (1974)
Hikmet (1965)


HIKMET CEFEROV Imran oqlu:



ELI  ISAYEV Cefer oqlu ():
Qafar
Eli
Cefer
Nazi
Surahi

QAFAR CEFEROV Eli oqlu ():
Sefura
Sureyya
Sherqiyye
Seyqat  (1952)
Yusif     (1954)
Selmiye

SEYQAT  CEFEROV Qafar oqlu (1952-2014):
Elnur
Vuqar
Elnare
Gulush


YUSIF  CEFEROV Qafar oqlu (1954):
Kemale
Husniyye
Elchin
Elshan
Zulfiyye

ELI CEFEROV Eli oqlu ():
Ejder
Gulsum
Nargile
Fazil
Sabir
Qurban


EJDER  CEFEROV Eli oqlu (1950):
Kamale
Intizar
Arzu

FAZIL CEFEROV Eli oqlu (1955) :
Eli
Sevda

SABIR  CEFEROV Eli oqlu:
Elvin
Elnur

QURBAN  CEFEROV Eli oqlu
Ramin
Terane
Turkane

CEFER  CEFEROV Eli oqlu:
Veli (1941)

VELI  CEFEROV Cefer oqlu (1941):
Aydin (1965)
Tofiq (1967)
Xaqani (1970)
Alemzer (1962)
Afet (1979)
Arife (1971)


AYDIN  CEFEROV Veli oqlu  (1965):
Nicat (1989)
Yegane (1995)
Hikmet (1994)

TOFIQ  CEFEROV Veli oqlu  (1967):
Cefer (1991)
Orxan (1993)
Nihat (1997)

XAQANI  CEFEROV Veli oqlu  (1970):
Afaq



               7. ISMAYIL Isa oqlu (1845-1910):
Aslan
Rustam
Salatin


ISMAYIL Isa oqlu (1845-1910):
               
RUSTAM Ismayil oqlu
Shemil (1890-1975)
Shemshad (1895-1979)
Beyaz (1910-)
Mecid (1906-)
Seyyad
Ismayil (1908-1995)

SHEMIL ISMAYILOV Rustam oqlu (1890-1975):
Shamba (1918)
Purze (1923)
Sona (1925)
Kamil (1928)
Ziyatel (1934)
Shahbaz (1931)
Peri (1936)
Meleyke (1938)

SHEMSHAD (1895-1979):
Guldeste (1938-1945)
Polad (1936-1984)

POLAD ISMAYILOV Shemshad oqlu (1936-1984):
Elzim  (1958)
Mehebbet (1961)
Elmira    (1955)
Sevinc   (1964)

ELZIM RUSTEMOV Polad oglu (1958):
Eldeniz(1985)
Elvin (1987)

MEHEBBET ISMAYILOV Polad oglu (1961):
Semaye (1988)
Polad (1989)

ELDENIZ RUSTAMOV Elzim oqlu :
Shole (2012)


MECID ISMAYILOV Rustam oqlu (1906-):
Nureste
Umane
Guldane
Tamara
Asif
Rasim
Iman
Mansur
Nushabe
Arif
Cahangir

ISMAYIL ISMAYILOV Rustam oqlu (1908-1995):
Razim  (1949)
Vilayet (1952)
Sarraf  (1955)
Raibe (1962)
Naibe (1962)
Vahide (1960)
Valide (1948)

               

               8. MOLLA MUSA Isa oqli (1835- ):
Semed
Eyyub(1865-1915)


SEMED ISAYEV Molla Musa oqlu ():
Baxish
Yaqub
Tahir
Xedice
Cavahir
Yemen


YAQUB MUSAYEV Semed oqlu (1941):
Semed

TAHiR MUSAYEV Semed oqlu

EYYUB Molla Musa oqlu (1865-1915):
Memme
Bibixanim
Ezet

MEMME  Eyyub oqlu:
Solmaz
Almaz


           9.HUSEYN (Tomter) Isa oqlu (1927-1905):
Elesger
Elekber

ELESGER Huseyn oqlu:
Nesir
Resul

NESiR  Elesger oqlu (1888-1937):
Bafta (1915)
Saran (1920-1945)
Zerine (1930)
Benovshe (1933-1985)
Hidat (1924-1985)
Esed (1927)
Semed (1937-1994)

NIDAT Nesir oqlu (1924-1985):
Ramiz (1950)
Eli (1955)
Shefiqe (1956)

RAMIZ  Hidat oqlu (1950):
Ruslan

ELI Hidat oqlu:
Aliye
Leman

SEMED Nesir oqli (1937-1994)
Iqor
Leyla

RESUL Elesger oqlu (1905-1978):
Isfendiyar
Shahveled
Ibrahim
Hamayil

IBRAHIM Resul oqlu (1954-1990):
Shahin
Maqsud
Ilhame
Zulfiyye
Samire

SHAHIN Ibrahim oqlu


ELEKBER Huseyn oqlu:
Isa
Astan

ISA Elekber oqlu:
Musa
Huseyn
Zaman
Hasan
Zeri
Peri

MUSA Isa oqlu:
Xanlar (1937-
Esmer (1939)
Tamella (1945)
Ferize (1948)

HUSEYN Isa oqlu:
Perviz
Cemile
Refail (1953)

HASAN Isa oqlu:
Fermayil
Penah
Adil
Qenire

FERMAIL Hasan oqlu (1953):
Konul
Shefeq
Sevinc

PENAH Hasan oqlu (1955):
Rovshan

ADIL Hasan oqlu (1955):
Elshan (1987)
Zaur (1995)

ASTAN Elekber oqlu:
Puste
Hemid
Elvan
Sefiyye

HEMID Astan oqlu:
Edalet (1947)
Seringul (1949)
Sedaqet (1950)
Vilayet (1955)
Xudayet (1958)

Qeyd: Huseyn (Tomter) haqda iki mulahize var: birinci ehtimala gore  o, Deniz Alinin oqludur. Lakin onun Isanin oqlu olduqu da guman edilir. Bunu deqiqleshdirmeye ehtiyac var.



           10.MOLLA HASAN Duman oqlu (1793-1862):

Mehdi (1859-1915)
Qurban
Selmi
Molla Qurbaneli
   
MEHDI MOLLA HASAN oqlu (1859-1915):
Isgender (1902-1968)
Yusif (1895-1935)
Nesib (1909-1998)
Duman (1907-
Esger (1897-1933)
Novruz (1900-1950)
Kerbalayi Bayram (1905-1933)
Xumar (1912-)
Suqra (1915-1985)


ISGENDER Mehdi oqlu (1882-1968):
Ceferqulu (1925-1983)
Qara  (1930-1990)
Eskinaz (1932)
Hecer

CEFERQULU MEHDIYEV Isgender oqlu (1925-1983):
Ulker (1954)
Faiq (1957)
Ziyad (1961)
Rena ((1964)

FAIQ MEHDIYEV Ceferqulu oqlu (1957):
Elvin (1988)

QARA MEHDIYEV Isgender oqlu (1930-1990):
Rizvan (1960)
Ilqar (1963)
Fezail (1969)
Mehdi (1974)
Yegane (1967)

RIZVAN MEHDIYEV Qara oqlu (1960):
Kenan (1994)
Turkan (1996)

ILQAR MEHDIYEV Qara oqlu (1963):
Shehriyar (1996)
Leman (1997)

MEHDI Mehdiyev Qara oqlu:
Aqshin (2001)
Aysun (2003)
Nihad (2005)


YUSIF Mehdi oqlu (1885-1935):
Hatem (1911-1995)
Ruqiyye (1910-1997)
Hecer

HETEM MEHDIYEV Yusif oqlu (1911-1995):
Israyil (1937-1996)
Israfil (1944)
Aydin (1958)
Resul (1954)
Sehran
Tehran (1942)
Moruq (1944)
Kubra (1953)

ISrAYIL MEHDIYEV Hatem oqli (1937-1996):
Nazim (1957)
Baqdagul (1959)
Yazgul (1961)
Nahide (1963)
Rena (1965)
Nemet (1968)
Yasemen (1971)

ISRAFIL MEHDIYEV Hatem oqlu (1944):
Azer (1971)
Ilham (1975)
Cemile (1979)

NAZIM MEHDIYEV Ismayil oqlu (1957):
Fexriyye (1987)
Afer (1983)
Vusale (1985)
Razim (1987)
Fexri (1990)

NESIB HASANOV Mehdi oqlu (1909)
Sahib (1948-1990)
Sakit (1952)
Rakif (1954)
Ziyefet (1959)
Birgul (1942)
Xurshud (1956)
Leyla (1962)
Cemile

SAHIB HASANOV Nesib oqlu (1948-1990):
Ruslan (1974)
Terane (1977)
Lale (1979)

SAKIT  HASANOV Nesib oqlu (1952):
Ilkin (1979)
Emin (1980)

ILKIN HASANOV Sakit oqlu (1979):
Meryem
Gulgun

ELCHIN HASANOV Sakit oqlu (1980):
Ayan
Aychin


RAKIF  HASANOV Nesib oqlu (1954):
Cavid
Ceyhun (1990)

DUMAN HASANOV Mehdi oqlu (1907):
Ruhengiz (1957)

NOVRUZ MEHDI oqlu (1900-1950):
Mehemmed
Kamandar (1920-1941)
Semender
Mayil
Kimye
Teyyube
 
MEHEMMED Novruz oqlu:
Oqtay (1959)
Qurban (1961)
Islam (1963)
Fehlet (1965)
Ramiz (1966)
Rasim (1968)


OQTAY Mehemmed oqlu (1959):
Tural (1967)

ISLAM  Mehemmed oqlu (1963):
Sevda
Ismayil

FEHLET Mehemmed oqli oqlu (1965):
Xeyal
Arzu

RAMIZ  Mehemmed oqlu (1966):
Kamandar (1997)
Aqshin (1998)

ISRAFIL Kerbalayi Bayram oqlu (1865-1912):
Ismayil (1886-1972)
Memmed (1889-1944)
Bidad xala

ISMAYIL Israfil oqlu (1886-1972):
Mahmud (1910-1994)
Leylan
Hesret
Behbud (1914-1978)
Qudret (1924-1945)
Qezenfer (1927)
Muzaher (1928-1951)
Haci (1931-1993)
Nureddin (1936)
Sameye (1938)

MAHMUD ISRAFILOV Ismayil oqlu (1910-1994):
Eleddin (1936)
Vaqif (1940)
Qoshqar (1953)
Qadil (1962)
Adil (1964)
Babil (1965)
Qoshqar (1953)
Teyyube
Esmer (1957)
Sona
Rena

ELEDDIN ISRAFILOV Mahmud oqlu (1936):
Shemsiyye
Arzu
Azad
Meherrem

VAQIF ISRAFILOV Mahmud oqlu (1940):
Akife
Yegane
Mushfiq
QOSHQAR  ISRAFILOV Mahmud oqlu (1953):
Terane
Rafiq
Xumar

QADIL ISRAFILOV Mahmud oqlu (1962):
Chingiz (1985)
Esmira (1986)
Chinare (1987)
Nuriye (1989)
Gulnaz (1991)
Gunduz (1996)

ADiL ISRAFILOV Mahmud oqlu (1964):
Pervane
Perviz

BABiL ISRAFILOV Mahmud oqlu (1965):
Aqshin
Xeyale

BEHBUD ISRAFILOV ISMAYIL oqlu (1914-1978):
Arif (1948)
Aydin (1949)
Fexreddin (1956)
Ramiz (1959)
Faiq (1961)
Ilham (1967)
Irade
Melahet (1965)

ARIF ISRAFILOV Behbud oqlu (1948):
Samire (1978)
Samir (1980)
Aydin (1981)


AYDIN ISRAFILOV Behbud oqlu (1949)

FEXREDDiN ISRAFILOV Behbud oqlu (1956):
Sebine
Seide
Hafiz

RAMIZ  ISRAFILOV Behbud oqlu (1959):
Nurane (1983)
Revane (1986)
Nail (1992)

FAIQ  ISRAFILOV Behbud oqlu (1961):
Aida (1987)
Remzi (1989)
Remziyye (1987)
Aliq (1996)

ILHAM ISRAFILOV Behbud oqlu (1967):
Vusal
Ramal

QEZENFER ISRAFILOV ISMAYIL oqlu (1927):
Naile (1963)
Rauf (1958)

HACI  ISRAFILOV ISMAYIL oqlu (1931-1993):
Terane (1962)
Kamile (1967)
Lamiye (1969)
Ramiye (1969)

NUREDDIN ISRAFILOV ISMAYIL oqlu (1937):
Ziver (1959)
Irade (1962)
Vidadi (1967)

MEMMED Israfil oqlu ((1889-1944):
Letife (1923)
Tapdiq (1918-1948)
Xalli (1928)
Lezim (1932-1967)
Saat (1936-1993)
Letife (1923)
Sineyver (1925-1993)

TAPDIQ ISRAFiLOV Memmed oqlu (1918-1948):
Tahire (1947)

XALLI ISRAFiLOV Memmed oqlu (1928):
Namiq (1959)
Aliq (1961)
Akif (1966)
Raziyye (1951)
Qetibe (1955-1999)

ALIQ ISRAFILOV Xalli oqli (1961):
Anna
Aida

AKIF ISRAFILOV Xalli oqli (1966):
Meleyke
Nermine
Huseyn


LEZIM  ISRAFiLOV Memmed oqlu (1932-1967):
Yadigar (1967)
Vefa (1968)

YADIGAR ISRAFILOV Lezim oqlu (1967):
Gunay (1990)
Telli (1991)
Suleyman (1999)


SELMI  HASAN:
Hasan (1890-1945)
Ehmed
Xanim


HASAN Molla Hasan nevesi (1890-1945):
Kerem (1918-1942)
Lachin
Valeh (1936)
Talib (1940)
Cavanshir (1942)

VALEH Hasan oqlu (1936):
Hakime (1960)
Nesib (1964)
Vasif (1968)
Elshen (1975)

NESIB Valeh oqlu (1964):
Arzu (1996)
Nuran (1998)

VASIF Valeh oqlu (1958):
Sebina (1984)
Melahet (1986)
Niyazi (1990)


EHMED Molla Hasan nevesi:
Eskinz
Pervin
Dostu
Muxtar

MOLLA  Qurbaneli Molla Hasan oqlu:
Mesim (1895-1937)
Huseyn (1898-1966)
Veli
Ali
Shulu
Meshedi Qara (1875-1935)


MESIM Molla Qurbaneli oqli:
Tahir (1927-1995)
Seltenet (1920)
Gullu (1924-1999)
Oysar (1922)
Terlan
Terlan (1930)
Seman (1934)

TAHIR QURBANOV Mesim oqlu (1927-1995):
Zerefshan (1948)
Raya (1951)
Adil (1953-)
Mobil (1955)
Mehman (1957)

ADIL  QURBANOV Tahir oqlu (1953 -):
Altay (1983)
Tunzale (1985)
Amin (1990)


MOBIL  QURBANOV Tahir oqlu (1955):
Toqrul (1990)
Emin (1987)


MEHMAN  QURBANOV Tahir oqlu (1957):
Revan (1987)
Reshad (1986)
Rehman (1990)
Nahid (1993)
Nahide (1993)


HUSEYN Molla Qurbaneli oqlu (1995-1966):
Meryam (1921)
Hesen (1919)
Shukufe (1965)
Nar (1928)
Goychek (1938)
Chinar (1938)

HESEN QURBANOV Huseyn oqlu (1919):
Yusif (1946)
Xalide (1951)
Talib (1954)
Valide (1955)
Hafize (1957)
Oqtay (1950)
Roza (1958)
Peri (1964)
Afet (1960)

YUSIF QURBANOV Hesen oqlu (1946):
Rovshen (1974)
Elshad (1976)
Samire (1978)
Reshad (1980)
Ramin (1982)

TALIB QURBANOV Hesen oqlu (1954):
Ilahe (1979)
Seadet (1987)

OQTAY QURBANOV Hesen oqlu (1950):
Arzu (1976)
Shefeq (1971)
Ulfet (1978)
Shahnaz (1981)
Seymur (1983)
Xeyal (1989)

ALI Molla Qurbaneli oqlu :
Velet
Firengiz
Darya
Surmeli
Islam

VELET QURBANOV Ali oqlu:
Elxan (1948)
Zehra (1950)
Aqaeddin (1957)
Natella


MESHEDI Qara Ali oqlu:
Eziz (1924)
Bilal
Tohfe (1906)
Kubra
Qaratel (1901)
Yunis (1911-1987)
Sona (1987)



EZIZ QURBANOV Meshedi Qara oqlu (1924):
Seyyaf (1947)
Shayeste (1950)
Areste (Hokume) (1954)
Aybeniz (1957)
Menzer (1960)

SEYYAF QURBANOV Eziz oqlu (1947):
Ulviyye (1974)
Rovshen (1976)
Elnare (1986)


YUNIS QURBANOV Meshedi Qara oqlu (1911-1987):
Eldar (1947)
Serraf (1948)
Xetayye (1954)
Punhan (1953)
Rahile (1958)
Sedi (1959)
Haci (1951)
Nesreddin (1964)

ELDAR QURBANOV Yunis oqlu (1947):
Natiq
Azad
Irade
Ilhame


SERRAF QURBANOV Yunis oqlu (1948):
Emil (1978)

PUNHAN QURBANOV Yunis oqlu (1953):
Neriman (1977)
Nermine (1979)
Nail (1983)
Nargiz (1993)
Yunis (1985)
Natevan (1995)

HACI  QURBANOV Yunis oqlu (1951):
Ruslan (1981)
Aydin (1979)

SEDI  QURBANOV Yunis oqlu (1959):
Rafiq (1987)
Metanet (1986)
Nurane (1991)

NESREDDIN QURBANOV Yunis oqlu (1964):
Gunay (1990)
Qeyd. Shecerenin Mehdi qolunun Mehdi-Israfil budaqinda chox guman ki, bir nesil artiqdir. Bunun neticesidir ki, Ismayil Israfil oqlu (1886-1972) ozunden 60-70 il cavan bir nesille eyni vaxta tesaduf edib. Bu meqama yeniden baxmaq lazimdir.


               
            11.DENIZ ALI Duman oqlu (1795-1865):
Abdulla

ABDULLA Deniz Ali oqlu:
Mehemmed
Meded
Niftali

MEHEMMED Abdulla oqlu:
Hemid (1885-1953)
Nebi
Shefi
Gullu
Telli

HEMID Mehemmed oqlu (1885-1953):
Nise
Ebulfet (1927-1971)
Ferhad (1933-1974)
Mehemmed (1933)
Shahbaz (1937)
Gulgez (1938)
Cavad (1941)
Ibad (1949)

EBULFET Hemid oqlu (1927-1971):
Isaq (1957)
Rasim (1959)
Baxtiyar (1961)
Terane (1964)

MEHEMMED  Hemid oqlu (1933):
Sahib
Mehman
Almaz
Sevil
Iman

SHAHBAZ  Hemid oqlu (1937):
Saida (1961)
Iqbal (1963)
Emin (1967)
Sevda (1965)
Esmira (1970)
Chingiz (1973)

EMIN Shahbaq oqlu (1967):
Elchin (1995)

IBAD  Hemid oqlu (1949-):
Eldeniz (1965)
Entiqe (1968)
Mehdi (1977)
Umid (1981)

ELDENIZ Ibad oqlu :
Natella


SHEFI Mehemmed oqlu
Famil (1924-1996)
Kamil (1928-1996)
Kifayet (1938-1965)
Kamal (1940-)

FEMIL Shefi oqlu (1924-):
Sefayet
Rafiq (1949)
Manya (1956)
Isaq (1954)
Eli (1958)
Mahire (1964)
Niyazi (1965)
Niyazi (1965)
Fazil (1970)
Rubabe (1961)


RAFIQ  Famil oqlu (1949-):
CEFER Rafiq oqlu (1974-1994)
Samir (1982)

ISAQ  Famil oqlu (1954):
Xaqani (1982)
Rovshan (1983)
Reshad (1985)
Reshid (1994)

ELI  Famil oqlu (1958):
Ayten (1986)
Elvin (1998)

FAZIL  Famil oqlu (1970):
Elvin (1996)
Emin (1998)


KAMIL Shefi oqlu (1928-1996):
Nushabe (1965)
Mofiq (1958)
Ilqet (1967)
Araz (1970)
Alagoz (1973)

MOFIQ  Kamil (1958):
Sunbul
Tofiq
Esmira
Nermina


ARAZ  Kamil (1970):
Shirxan
Etibar

KAMAL SHEFI OQLU (1940):
Seide
Terane
Kamal


MEDED Abdulla oqlu :
Quvetali (1930)
Cavad (1927)
Qaybali (1917-1941)
Qamet (1928)

QAMET  Meded oqli (1928):
Novruz
Nazi
Nezaket
Etibar


QUVETALI Meded oqli (1930):
Bayram (1963)
Zibeyde (1962)
Elman (1965)
Valeh (1973)
Mesim (1974)
Besti (1963)
Rafiq (1957)


NIHTALI Abdulla oqlu :
Qasim (1908-1941)
Musa (1912-1982)

QASIM Niftali oqli (1908-1941):
Reyhan (1929)
Qehreman (1930-1949)
Terlan (1932)
Seriyye (1933)
Peri (1935)
Telfun (1938)
Ismayil (1941)

ISMAYIL ABDULLAYEV Qasim oqlu (1941):
Shaiq (1960)
Faiq (1961)
Aynur (1969)
Namiq (1964)
Rafiq (1975)
Aygun (1980)

SHAIQ ABDULLAYEV Ismayil oqlu (1960):
Aqshin   (1988)
Shahane (1990)

FAIQ  ABDULLAYEV Ismayil oqlu (1961):
Vusal (1989)
Tural (1990)

NAMIQ ABDULLAYEV Ismayil oqlu (1964):
Vusal (1991)
Nail (1992)


MUSA Niftali oqli (1912-1982):
Farrux (1936)
Volodya (1944)

VOLODYA Musa oqlu (1944):
Taleh (1971)
Ilqar    (1972)
Elmira  (1982)

       Shurabad kendi (Arabachi)- Qaraqoyunlu (Emirxeyir)

            12. KOSA NEBi Duman oqlu (1810-1872):
Mesim
Sayad
Oruc
Nebi
Ali

MESIM  KOSA NEBi oqlu:
Ramazan
Rehim

RAMAZAN Mesim oqlu:
Rafiq
Vaqif
Tofiq
Ulfet
Rauf

ULFET Ramazan oqlu:
Ruxsare

SAYAD KOSA NEBI oqlu:
Huseyn
Hesen
Semed
Nereddin

HUSEYN Sayad oqlu:
Eziz
Abuzer
Azer
Nurabe

HESEN Sayad oqlu:
Meded
Elburs
Ceblus
Eldeniz
Cebrail
Tovuz
Rubabe


ORUC Pasha oqlu:
Pasha
Ariq


PASHA Oruc oqlu:
Israfil
Mansur
Qiyas
Memmed
Bayram

Ariq Oruc oqlu:
Ismayil
Yunis
Mecid


ISRAFIL Pasha oqlu:
Murquz

ARIF Mansur oqlu (Gence)

QIYAS Arzu:
Xeyyam
Suleyman


ALI Kosa Nebi oqlu:
Museyib
Ismayil
Sachli


MUSEYIB Ali oqlu:
Oruc
Eli
Qelender
Enver
Qember
Neriman
Goychek

SACHLI Ali qizi (Qaraqoyunlu-Emirxeyir kendi):
Cahan
Mahmud
Aslan
Avil
Gulshen
Sariqiz
Cavahir
Qaraqiz


CAHAN (1909):
Mustafa
Sabir
Nezire


MUSTAFA ELIYEV Cahan oqlu (1942-):
Aynur (1976)
Sabire (1982)
Teymur (1985)

SABIR ELIYEV Cahan oqlu (1944):
Gunel (1980)
Samir (1982)
Seymur (1984)
Orxan (1987)

MAHMUD  ELIYEV (1924):
Cavanshir (1948)
Nergiz (1957)
Refiq (1954)
Nurane
Banuchichek


AVIL Eliyev (1926):
Mustafa


      
             13. QARA EHMED Duman oqlu (1803-1866)
                (Shurabad kendi (Eyriveng-Arabachi):
               

Gulmemmed
Rehim (Qara Rehim)
Dostmemmed
Bayram
Memmed

GULMEMMED Qara ehmed oqlu:
Huseyn
Qara
Namaz

HUSEYN Gulmemmed oqlu:
Zaman
Mehman
Urman
Mehemmed

QARA Gulmemmed oqlu:
Neriman
Mirze
Meryam

MERYAM :
Cahan
Heyder
Mustafa
Calal
Veli
Togush


REHIM (Qara Rehim)  Qara Ehmed oqlu:

CEFER  Qara Rehim  oqlu:

REHIM Cefer oqlu:
Musa (Cidir Musa)
Xelil
Hatem


MUSA (Cidir Musa) (1892-1988):
Duman (1928)
Misir (1933)
Cahan
Laysan
Firudin
Arif

DUMAN Musa oqli (1928):
Neriman

MISIR Musa oqli (1933):
Razim
Nazim
Ulduz

CAHAN Musa oqlu:
Vaqif
Vidadi
Ferrux
Azer
Shahin
Ramiz

LEYSAN Musa oqli:
Yashar
Ilqar
Eldar

FIRUDIN Musa oqli:
Elman
Elchin

ARIF Musa oqlu:
Vahid Arif oqli


VAHID Arif oqlu:
Kenan
Natiq
Namiq
Anar
XELIL Rehim oqlu:
Zulfeli
Mehemmedeli
Abbaseli
Shixali
Hatem

ABBASELI Xelil oqli:
Etibar
Asif
Cefer

SHIXELI Xelil oqlu:
Xelil
Qerenfil
Gulnare
Aygun

HATEM Xalil oqlu:
Imirzeli
Gurzali
Ferzali

DOSTMEMMED Qara Ehmed oqlu:
Ehmed
 Qasim

EHMED Dostmemmed oqlu:
Islam
Ismayil
Ibrahim
Hesen

QASIM Dostmemmed oqlu:

Ilyas
Ellaz
Eyvaz
Mercan
Pakize
Maniye
Darchin


BAYRAM Qqara Ehmed oqlu:
Mosu
Qara
Kerem

MOSU Bayram oqlu:
Qelem
Gulen

QARA Bayram oqlu:
Yusif
Yunis
Abbas
Sari
Mina
Chemen
Keklik


KEREM Bayram oqli:
Hamaya
Sureyya
Sona
Israfil
Selim
Salman
Saleh
Suleyman
Hemze

MEMMED Qara Ehmed oqlu:
Eli
Choban
Qedim
Telan
Nureddin
Firudin


CHOBAN Memmed oqlu:
Kazim
Lezim
Kerem


                14. MESHEDi BAQIR Duman oqlu (1800-1866):
Veli
Ali
Hasan
Rustam
Qurban


VELI Meshedi Baqir oqlu:
Fatma
Ehmed
Humbet
Duman
Leyla
Selmi



FATMA Veli:
Musa
Isa
Ferman
Neriman
Eli
Salman
Gulyaz

MUSA :
Meherrem
Novruz
Ofelya
Raya
Qenire
Mahizer

ISA:
Rasim
Yegane

FERMAN:
Rufet
Reshadet

NERIMAN:
Asef
Fariz
Emin

ELI:
Mahmud
Etibar
Zulfuqar


HUMBET BAQIROV Veli oqlu:
Yolchu
Firudin
Semaye
Idris
Enver
Nebi
Gulab
Aslan
Binnet
Kerim
Gulzar


YOLCHU BAQIROV Humbet oqlu:
Mahir
Sabir
Zakir

MAHIR BAQIROV Yolchu oqlu:
Aqshin
Terane
Leman

SABIR  BAQIROV Yolchu oqlu:
Reshad
Dilrube

FIRUDIN BAQIROV Humbet oqlu:
Elbrus
Letafet

IDRIS BAQIROV Humbet oqlu:
Rafiq
Veli
Elchin
Firdovsi
Rena
Irade

ENVER  BAQIROV Humbet oqlu:
Arzu
Sevda

NEBI BAQIROV  Humbet oqlu:
Elxan
Elman
Reise
Ilhame

ASLAN  BAQIROV Humbet oqlu:
Nazim
Fexreddin
Solmaz
Terane
Arife
Ilhame
Ofeliya


KERIM  BAQIROV Humbet oqlu:
Ilham
Rauf

ALI  Meshedi Baqir oqlu:
Gullu
Polush
Puste
Bucar
Munevver

TAPDIQ BAQIROV Polush oqlu:
Feyle

ALLAHVERDI BAQIROV Polush oqlu:
Fazil
Vefa
Mail
Letafet

MAIL BAQIROV Allahverdi oqlu:
Tapdiq
Anar

HASAN  Meshedi Baqir oqlu:
Yunis
Cavad
Hecer
Qara
Shamil
Tofiq
Senem

CAVAD BAQIROV Hasan oqlu:
Cemshid
Sedaqet
Sherqiyye
Arif
Shefiqe
Mehebbet
Vaqif

CEMSHID BAQIROV Cavad oqlu:
Alim
Aliye
Vuqar

QARA  BAQIROV Hasan oqlu:
Fexreddin
Gulbeniz
Rafiq
Aybeniz


RAFIQ BAQIROV Qara oqlu:
Tural
Teymur


SHAMIL BAQIROV Hasan oqlu:
Esmira
Qenfure
Seida
Elmar

TOFIQ  BAQIROV Hasan oqlu:
Yashar
Aydin
Zemine


AYDIN BAQIROV Tofiq oqlu:
Toqrul


RUSTAM  Meshedi Baqir oqlu:
Kamil
 Gullu

QURBAN  Meshedi Baqir oqlu:
Sefer
Heydar
Tahir
Meleyke

SEFER BAQIROV Qurban oqlu:
Mehemmed
Meherrem
Bayram
Qurban
Polad
Darchin
Gulare
Kehliz
Yaqut

MEHEMMED  BAQIROV Sefer oqlu:
Oruc
Elxan
Oqtay
Asya
Nazile
Naide


ORUC BAQIROV Mehemmed oqlu:
Ramil
Famil

OQTAY  BAQIROV Mehemmed oqlu:
Aysel
Huseyn


MEHERREM  BAQIROV Sefer oqlu:
Mehebbet
Rehime
Nemet
Rovshan

BAYRAM  BAQIROV Sefer oqlu:
Rufet
Feride
Qeribe
Letife

HEYDAR BAQIROV Qurban oqlu:
Abdulla
Macid
Oruc
Arzu
Keklik
Lachin
Goyerchin
Sudabe
Irade

ABDULLA  BAQIROV Heydar oqlu:
Elnare
Aysel

MACID  BAQIROV Heydar oqlu:
Tariyel
Naib
Sevda

TARIYEL BAQIROV Macid oqlu:
Lale
Heydar

NAIB  BAQIROV Macid oqlu:
Shefiqe
Kamran
Nezrin

ORUC  BAQIROV Heydar oqlu:
Xeyale
Gulnare
Ayna
Shefale


ARZU  BAQIROV Heydar oqlu:
Vuqar
Nigar

TAHIR BAQIROV Qurban oqlu:
Firuz
Rubabe
Tamara
Maral
Yaqub
Misir
Emirxan
Qenire

YAQUB  BAQIROV Tahir oqlu:
Vuqar
Elnare
Metanet


MISIR  BAQIROV Tahir oqlu:
Nurane
Sebine
Behruz
Rufiyye