Аннотацiя серii статей Думки вголос

Александр Приймак
Аннотація серії статей «Думки вголос»

                Думки вголос-1

1.Президент
(http://www.proza.ru/2015/02/20/2210)
          «Президент миру» - гордо називає себе нинішній обранець. Але ж у нас – ВІЙНА!..
Щось треба міняти. Або міняти-ся!.. Негайно!
 Примітка: незайвим буде і приклад з Черчиллем, - його підтримували 84 відсотки населення, і цей показник зберігся практично до кінця війни. Але. до закінчення війни на перший план вийшли економічні проблеми, він подав у відставку. Отже всьому - свій час, а кожному часу – свій лідер!
 Нинішній же Президент вперто повторює (услід за Меркель і Со), що військовим шляхом миру не досягти. Зовсім не безсумнівно. Особливо враховуючи, що а) «історія людства є історія воєн», б) і особливо, враховуючи можливий негативний аналог розвитку «мирних» подій – шляхом довгого потурання Гітлеру в 1938-1940 рр…..

Думки вголос-2
Реформа форми правління
(http://www.proza.ru/2015/02/21/2399)

…Думка експертів : на війні потрібна єдина Ставка Верховного головнокомандувача, якій підкоряються усі інші структури.
Чи влаштовує нас нинішній "лад" - парламентсько-президентська республіка?
- Упевнений: нікого не влаштовує!
ВРУ неповоротка, незадовільно повільна, мало дисциплінована.
Чи припустимо це в умовах війни?
Відповідь більш, ніж очевидна - НІ!
Рішучі дії - ЄДИНИМ КУЛАКОМ повинні прийматися миттєво!
Тільки так виграються війни.
У нас же поки що - "Лебідь, Рак і Щука" (Президент, Прем'єр, ВРУ)….

Думки вголос-3
Право і правозастосування
(http://www.proza.ru/2015/02/23/2135)


Само-собою зрозуміло, що для того, щоб мінімізувати можливі ризики, треба узаконити і жорстко впроваджувати необхідні компенсаційні заходи, зокрема:
- завершити САНАЦІЮ всіх владних стуктур – ЛЮСТРАЦІЮ,
- терміново завершити законодавче і організаціне оформлення процедури імпечмента Президента,
- якнайшвидше провести судову реформу:
- - люстрація і виборність судей, введення звітності перед народом,
- - зняття їх недоторканності,
- - введення дискримінаційних санкцій для всіх держслужбвців, включаючи судей, при зловживаннях службовим становищем тощо – щляхом зменшення розміру пенсій до мінімального розміру …..
Думки вголос-4


Пріорітети економічного (і не тільки) розвитку
(http://www.proza.ru/2015/02/25/1477)

4.1.Отже, чи не єдине, що нас ще підтримувало, - це сільське господарство (Друге місце  ПО ЕКСПОРТУ – ПІСЛЯ США). Але ж і тут проблем більше, ніж достатньо:
-     Відсутність пріритетної державної стратегії щодо АПК (вчення Мик.Руденка),
- «Несбалансоване» опадаткування, збільшене миттєво  в 21 раз!
- Відсутність можливості збільшення виробництва через означене,
- Відсутність можливості нарощування тваринництва через означене,
- Відсутність можливості нарощування долі рослинних добрив через означене,
- Відсутність пріритетної переробної галузі в АПК – замість експорту «натури»,
- Відсутність кооперації в сільскому господарстві…
4.2.Потрібен принциповий перехід до пріорітетного поціновування і застосування розумово-інтелектуального продукту:
- імплементація і експорт інтелектуального продукту (ліцензій, винаходів,- яких УРСР виробляла більше третини від усього СРСР), насамперед в оборонній галузі,
запровадження якнайширшого комплексу законодавчо-олрганізаційних механізмів ефективних ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНИХ заходів (еколого-економічне законодавство, - як національне, так і міжнародне; ефективне його застосування) капіталізація екологічних ніш тощо…

Думки вголос-5

Міністерства, відомства, інші бюджетні організації (БО)
(http://www.proza.ru/2015/03/03/2137)


Зовні досить мило виглядають скорочення штатів у міністерствах, БО.
- Але ж – чи так уже це ефективно?
- Навряд чи, якщо це, наприклад, скорочення прибиральниць/бібліотекарів. Останніх – навіть дуже шкідливо. І особливо – хоча б у районних – центральних бібліотеках. Бо часто саме вони – чи не останні вогники культури «на місцях».
А ось щодо цілої вервечки міниістерств та БО численні запитання і пропозиції є:
- ліквідувати Міністерство з питань житлово-комунального господарства, як малоефективне та великозатратне, запропонувати усім органам місцевого самоврядування ліквідувати відповідні структури на місцях, як абсолютно паразитуючі; в подальшому ввести обов*язкове касове обслуговування квартир спеціалістами; заборонити приймати на работу в ОСББ на неповну ставку (для запобігання зловживання  «рештками» ставки)……

Думки вголос-6
Щодо справедливості поборів
(в порівнянні соціальної політики з ОАЕ)
((http://www.proza.ru/2015/03/10/1677))

Ясно, що найголовніше – неоднаковість «пасків» олігархів і народу. Так, роялті, наприклад, Міністра економіки України Н.Яресько складає 95% від всії її доходів.  Ясно, що для для неї будь які пертурбаціїї щодо власне зарплатні майже непомітні. Що вже й казати про олігархів, які абсолютно байдужі до справ України, - немов вони взагалі тут ні при чому, і богатства свої не тут «виробили».
А ось фінансові справи «маленьких українців» все сутужніше. Особливо в розрізі поточного урізання пенсій працюючих, а з 1 квітня в Україні майже в 6 разів підвищуються тарифи на газ. Тариф на тепло збільшиться на 72%. Істотно дорожчають абсолют Особливо дражливе питання стосовно саме газу.  Адже все те, що видобувається з надр країни, згідно ст.13 Конститції України, є загальнонародною власністю! І газу цього цілком вистачило б на обслуговування потреб населення. І ось мало того, що хтось прихватизував цю загальнонародну власність, ці хтось ще й нагло вичавлюють із ВЛАСНИКА ще й безумно дорогу плату! Це вже більше, ніж нахабство! 
Вони пишуть про "інвестиційну складову". Вони – акціонерні суспільства. Тоді поясніть: чому я не стаю власником частини акцій? Тоді ж сплачуйте мені дівівденди. А не можете – то йдіть геть: віддайте власність, якою ви не можете/не хочете ефективно господорювати.
            Для прикладу – соціальна політика  в ОАЕ.
Не потрібно літнім еміратцам разом з дітьми і внуками колективно копити гроші на вілли і земельні ділянки - все це громадяни отримують безкоштовно від держави. Соціальні пільги, що надаються громадянам ОАЕ: безкоштовне житло і субсидії на облаштування квартири. Вища освіта, як початкова і середня, є також безкоштовною для всіх но всі комунальні послуги…

Думки вголос-7:
Експерти
(http://www.proza.ru/2015/03/11/1219)

Тарифи до небес. Українці розплачуються за корупційні схеми "Нафтогазу"
Чи дійсно МВФ вимагає таких заходів? Чи не слід було спочатку зайнятися реформуванням "Нафтогазу" і тільки потім підвищувати вартість газу для населення?..
уряд не знаходить інших методів, окрім як просто підвищувати тарифи, не вирішуючи проблем корупційних схем, які використовуються в "Нафтогазі". МВФ ніколи не вимагав підвищення тарифів, цін, податків. ..
Це найбільша корупційна схема в Україні.         
Валентин Землянський: Кращий спосіб реформувати «Нафтогаз» - ліквідовувати його….

Резюме-мінімум:

Ані знання англійського, ані мантричне цитування Т.Г.Шевченка (замість Лєніна і чергового Пленуму ЦК КПРС), ані поліциклічне заклинання «Мир, мир, мир!» самі по собі перемог не приносять. Олігархі наші в массі абсолютно байдужі до справ України, - немов вони взагалі тут ні при чому, і богатства свої не тут, м*яко кажучи, «виробили»…
Хіба що Коломойський, хоча, звісно, й про себе не забуває, але зробив чимало саме для України, - вчасно і оперативно! А інші що – сподівавються якось перебути?!..
Невже ж історя дійсно вчить лише того, що…нічому не вчить?!..
Її можна навіть і не пам*ятати.
Але ж її закони невблаганні, "панове хороші" !