Щодо справедливостi поборiв в порiвняннi соцiально

Александр Приймак
Щодо справедливості поборів
(в порівнянні соціальної політики з ОАЕ)

Ясно, що найголовніше – неоднаковість «пасків» олігархів і народу. Так, роялті, наприклад, Міністра економіки України Н.Яресько складає 95% від всії її доходів.  Ясно, що для для неї будь які пертурбаціїї щодо власне зарплатні майже непомітні. Що вже й казати про олігархів, які абсолютно байдужі до справ України, - немов вони взагалі тут ні при чому, і богатства свої не тут «виробили».
А ось фінансові справи «маленьких українців» все сутужніше. Особливо в розрізі поточного урізання пенсій працюючих, а з 1 квітня в Україні майже в 6 разів підвищуються тарифи на газ. Тариф на тепло збільшиться на 72%. Істотно дорожчають абсолютно всі комунальні послуги.
Особливо дражливе питання стосовно саме газу.  Адже все те, що видобувається з надр країни, згідно ст.13 Конститції України, є загальнонародною власністю! І газу цього цілком вистачило б на обслуговування потреб населення. І ось мало того, що хтось прихватизував цю загальнонародну власність, ці хтось ще й нагло вичавлюють із ВЛАСНИКА ще й безумно дорогу плату! Це вже більше, ніж нахабство! 
Вони пишуть про "інвестиційну складову". Вони – акціонерні суспільства. Тоді поясніть: чому я не стаю власником частини акцій? Тоді ж сплачуйте мені дівівденди. А не можете – то йдіть геть: віддайте власність, якою ви не можете/не хочете ефективно господорювати.
            Для прикладу – соціальна політика  в ОАЕ.
Не потрібно літнім еміратцам разом з дітьми і внуками колективно копити гроші на вілли і земельні ділянки - все це громадяни отримують безкоштовно від держави. Соціальні пільги, що надаються громадянам ОАЕ: безкоштовне житло і субсидії на облаштування квартири. Вища освіта, як початкова і середня, є також безкоштовною для всіх громадян ОАЕ. Якщо не вистачить грошей на весілля дітей - малозабезпеченим еміратцам (з щомісячним доходом менше 20 тис. дірхамов, або 5,47 тис. доларів) допоможе державний весільний фонд, який «забуде» про наданих засоби (70 тис. дірхамов, або 19 тис. доларів) після народження в молодій сім'ї трьох дітей. Медичне обслуговування безкоштовне для всіх громадян ОАЕ. Електроенергія і вода для них майже безкоштовні завдяки тому, що держава покриває майже 90% реальній вартості спожитої води і електрики: вартість електроенергії для громадян складає менше 0,02 долара за 1 кВт / година  і Марина Федяніна, АБУ-ДАБІ. 29 квітня 2013 року.   (В рамках спільного проекту Укрінформу і газети "Урядовій Кур''єр"),
           Оце я розумію, забота про громадян, а не чисто егоістична говорільня і наглі корупційність і безкінечне здирництво!
           А що ж у нас?

Розмов було багато, особливо з посиланнями на військові дії. Результати ж не радують ані на військовому фронті, ані в тилу.
Юлія Тимошенко стверджує:
В Україні 1% найбагатших людей формує 4% нашого зведеного бюджету. Все інше, на жаль, за рахунок вас (тобто - «маленьких українців») .

              А ось ще й така «дрібничка». Нарешті наші високопосадовці додумалися спростити до мінімуму процедуру надання субсидій, надсилаючі форми декларації і заяви прямо додому. Але ж – за планом ці документи будуть розсилатися аж до середини травня. А подорожчання плати за комунальні послуги – вже з 1 квітня. То що ж це – планове створення умов для заборговування мільйонів платників?
З такими «друзями народу» і ворогів не треба.