Сорак Сашак - памиж А и В

Варужка Яешня-Тутошня
Сорак Сашак - паміж А і В

...Саша з класа "А" мініяцюрны, ціхі, блакітнавокі кучаравы бландын, зусім незаўважны. Я ніколі не звяртала на яго ўвагі: ужо вельмі ціхі і мініяцюрны. Неяк мы ішлі з сяброўкамі па калідоры, і гэты Саша, абганяючы нас, паслізнуўся, пляснуўся і праехаў перад намі, седзячы на падлозе, некалькі метраў. Пры гэтым ён так моцна пачырванеў, так быў чароўны, што я ў той момант была закахана ў яго невымоўна.
Літуючы яго самалюбства,  мы зрабілі выгляд, што наогул нічога не бачым, працягвалі размаўляць пра тое, пра што і да гэтага размаўлялі...


...Саша з класа "В" вельмі высокі, вышэй за ўсіх, з круглай галавой, круглымі вачыма і вельмі адтапыранымі вушамі. Вельмі смешны. Заўсёды хадзіў гледзячы наперад і ўгору, нікога не бачыў, увесь пагружаны ў сябе.

Неяк нас усе тры класа павезлі ў падшэфную сельскую школу. Быў канцэрт, а потым танцы. Граў ВІА класа "В". А Саша быў там саліст. Некалькі чалавек гулялі. А мы танчылі пад гэту песню. Песня была зусім не падыходная для танцулек, але мы неяк прымудраліся наладзіцца на яе настрой.

                «Шёл в атаку яростный 41 год,
                у деревни Крюково погибает взвод,
                все патроны кончились,
                больше нет гранат,
                и в живых осталось только семеро
                молодых солдат…»


Які Сашка быў прыгожы ў гэты момант.

Калі я ў наступны раз убачыла яго ў школьным калідоры, ён не здаваўся мне смешным. І ішоў ён як заўсёды, гледзячы наперад і ўгору, пра штосьці задумаўшыся і нікога не бачачы...