Казки вiд тьотi Мотi. Казка 5

Надежда Вялько
На теми телевізійних програм

Казка про те, як  товсті люди досягли своєї мети


Швидко казочка розповідається, та не дуже швидко діло робиться.
Жили собі двоє рідних братів у королівстві дуже товстих людей. На них дивилися всі з повагою, бо вони були там найтовщі.  Молодший брат був добрим, з терплячим характером, а от старший  завжди був злий, неврівноважений, сердитий на всіх.
 
Не всі товсті люди – добрі.

Зібралися товсті люди одного разу всі разом, та й вирішили схуднути. Бо один поскаржився, що не хочуть дівчата зустрічатися з товстими хлопцями; інший на те, що хвороби замучили; дівчата не могли вдягнути гарне плаття; хтось не міг мати дітей.

Вирішили й брати пристати до компанії людей, які хотіли схуднути.
Але для цього потрібно було дуже тяжко працювати над собою. Ранні підйоми, заняття в тренажерному залі з дуже настирним тренером, який не давав ніяких послаблень. Але найголовніше, що не можна було попоїсти вволю. Це було найтяжче, особливо для старшого брата.

Інші намагалися підтримувати дієту, тому що у кожного була мета: по закінченню проекту мати гарний вигляд.

На всіх тренуваннях, на всіх змаганнях товсті люди напружували останні сили, щоб досягнути своєї мети.
 
Але старший брат часто зривався. Йому не до вподоби були жорсткі тренування. Не вмів він комусь підкорятись. І тому летіло в камери операторів  усе, що траплялось йому під руку. Організатори цього заходу давно вже хотіли позбавитись від злого товстуна, та незмога була розлучати двох братів.

І все ж таки прийшов той день, коли і старшому брату довелось покинути проект. Всі зітхнули з полегшенням, та спокійно виконували настанови тренерів.

Пройшов час. Товсті люди худнули на проекті, а брати, які вже знову були вдома разом, вирішили, що й вони не ликом шиті. Пішли  в тренажерну залу, та вже самостійно взялись скидати зайві кілограми.
 
Старший брат навіть комп'ютер викинув на смітник, щоб менше сидіти вдома. Почали хлопці частіше бувати на людях, їх всі впізнавали. Все більше гордості було у братів. І почали вони змагатись один з одним, хто більше схудне.
Повністю поміняли гардероб, зі сміхом дивлячись на старі футболки та штани. Зараз при бажанні в одну футболку могли влізти вже удвох. Старший брат поступово ставав все людянішим, добрішим. Куди й поділася та злість, що переповнювала його. Все частіше посміхався, ловлячи на собі зацікавлені погляди дівчат.

Та от прийшов час підведення підсумків схуднення. І як здивувалися всі, коли побачили двох братів. Молодшого зовсім не можна було впізнати: на сцену вийшов дуже гарний стрункий хлопець, у модному одязі, впевнений у собі, привітний, усміхнений. Він з подякою дивився на людей, які оплесками вітали його.
 
Та ще більше здивування було у публіки, коли вони побачили старшого брата. Високий та стрункий, з привітним обличчям, він невпевнено  вийшов на сцену, потупив погляд. І, якби не знали, що ще недавно це був дуже агресивний чоловік, злий на всіх, а найбільше на себе, то ніхто б не здогадався, що це і є старший брат, який у королівстві був самим товстим.

Так товсті люди досягли своєї мети, здійснили свої бажання. Вони повірили у свої сили, позбулися комплексів неповноцінності. Дехто навіть кохання на проекті знайшов.

Висновок: досягти можна всього, якщо є велике бажання, якщо переступиш через свої лінощі та зміниш ставлення до самого себе та оточуючих.

20.07.2014 р.