Письмо от Николая Цупренко... О Голодоморе!

Мирон Веклюк
Шановний Мироне!
Цілком згоден! Голодомор - це злочин, за який рано чи пізно мають відповісти його організатори та їх наступники більшовики-комуністи.
В моєму селі Кримки Кіровоградської області згідно Мартирологу за 1932-33 рік голодом було вбито майже всю велику родину. Півсела було просто знищено без куль і снарядів, підступно й жорстоко.
Це злочин радянської влади, злочин СССР і його наступниці РФ. Взявши на себе всі досягнення та багатства імперії СССР, імперська РФ не хоче визнавати Голодомор злочином.
Ви правду кажете, що голод був скрізь, та найбільше був там, де жили споконвіку або куди було депортовані українці. Це і Нижня Волга, і Дон, і Сибір.
РФ сильно боїться щоб через світове визнання Голодомору ми не поставили її на коліна, не зробили з нею те, що зробили євреї з Німеччиною.
Але головні імперативи, які лежать в основі дій нинішньої червоної влади кремля, полягають у експансії світового значення. Як ніби-то казав ВВП-Журавль, він хоче відновити свою імперію в кордонах імперії ЧінгізХана. Тому і де-факто російські війська в Придністров*ї, тому російські війська в Криму, тому вони кололи Сербію та Хорватію, тому почали колоти Чехію, пому підтримують у військово-технічному плані Сирію та інші тоталітарні режими, тощо. ЦЕ взагалі окрема і дуже велика тема, як велика та загребуща "рука москви".
Я не хочу Вас ні образити, ні в чомусь переконати, бо Ви людина з усталеним Світоглядом і маєте право на свою точку зору, до речі, як і я сам. Але хочу Вас попросити переглянути ще раз інформаційні джерела (а може, відшукати і інші), які висвітлюють факти того, що українці і русини - це один народ. "Русини" отримали багато запозичень у свою рідну руську мову але зберегли свою рідну самоназву - русини. "Українці" більшою мірою зберегли свою руську мову але втратили первісну свою самоназву, бо була вона вкрадена Петром 1 в 1701 році.
А Вам більше скажу. Окрім питання Підкарпатської Русі є ще одне питання ще одного єдиного слов*янського народу - Сілезії на землях Польщі, Німеччини та Чехії. І ще більше скажу, що на моє глибоке переконання вони теж русини, бо колись були однією Русю-Рутенією.
Велика Римська Імперія під дією хвилі християнства розкололася на Римську Імперію (світоглядно латинську) та Візантію (світоглядну грецьку). А істоичні корені Русі (на Московського ханства!) глибоко пов*язані з Римом. Приблизно в 375-378 роках відбулося вигнання готів на чолі з Вінітарієм з терен нашої спільної майбутньої Русі. Вінітарій підступно знищив нашого ватажка Божа і всю його свиту але був переможений і остаточно вигнаний нашим князем ВелеМиром. З тих пір почалася боротьба нашого Краю на два фронти - Західний та Східний.
Так до цього часу і триває. Насправді Україна потрібна тільки сама собі як сомостійний рівнозначний гравець світової спільноти. Але ментальність наша українська і культура ближче все-таки до Заходу.
Я висловив свою особисту точку зору в надії, що Ви правильно мене зрозуміли.
Світла пам*ять нашим родичам, загиблим в голодні часи, часи Голодомору та Геноциду Українськог Народу!

З Повагою,

Николай Цупренко   14.12.2012 11:37

Здравствуйте, Николай! Спасибо за Вашу развернутую рецензию на эту печальную тему. Через какое-то время я дам Вам более полный ответ, а сейчас, в силу не зависящих от меня обстоятельств, ограничусь коротким ответом. Прочтите у меня материал на эту же тему, но только более развернутый - " Голодомор - от Москвы, Киева и до окраин!". С уважением Мирон.

Мирон Веклюк   14.12.2012 12:02