Хто не скаче, той москаль!

Эрик Артур Блер
17.03.2014
07.11.2013 07:51:35 16:18 Русскоязычная версия: ficbook.net/readfic/1902972

https://www.youtube.com/watch?v=OBl_uFaURrA

                Комунізм є Радянська влада + електрифікація всієї країни.
                В.І. Ленін.

                Яка нині в нас влада — така й енергетика©.







       Удовж ринкового майдану йде компанія молодих людей із українською націоналістичною символікою. Усі торговці та покупці, дивлячись на них, замовкабть.

      Отаман (весело): «Хто не скаче, той москаль!»

      Все починають нервово підстрибувати, втрачаючи при цьому гроші та товари. Шістки отамана просто на скоку все це підхоплюють. До них підходить міліція.

      Міліціонер (сердито): «Це що тут коїться?!»

      Отаман (хоча й суворо, але усе рівно весело): «А ти, що, москаль!?»

      Міліціонери, розуміючи, що справи кепські, починають також стрибати. Довільний Отаман збиває з міліціонера кашкет та одягає його на одного з своїх шісток, уходячи з поживою.
***


      Авіаційний завод. Цех. Робітники працюють. Але ось заходить той же гурт молодиків. Отаман не довільно поглядає на плакат, на якому видні букви «АН».

            Отаман наполегливо кричить на весь цех: «Хто не скаче, той москаль!»

      Всі робітники роняють інструменти, залишають верстати, котрі тут же починають "зжовувати" заготовки, та пускаються в божевільний скач. Із стельного крана з грохотом зривається підвішена турбіна.… Повний хаос.

      До Отаману та компанії підходить довільний джентльмен у европейському діловому костюмі, тисне йому руку, передає n €. Старшим підлеглим, з арматурою та битками, він роздає всілякі імпортні предметні одежини, кастети, мобільні засоби зв’язку. Шісткам роздає напої у пляшках та бляшанках й всілякий fastfood.

      Джентльмен звертається до Отаману з західноевропейским акцентом: «O’k! Ещё одним конкурентом стало меньше!»
***


      Зал засідань Верховної Ради. На трибунах — націоналісти. Сидящі пред ними гомонять. Головний націоналіст обводить все це похмурим поглядом та гучно свистить. На свист до зали вбігають Отаман зі своєю банд… командою. Частина з них,  главі з Отаманом, вишикується перед трибуною, решта блокує усі виходи. Гомін затихає.

      Отаман, посміхаючись: «Хто не скаче, той москаль!»

      Усі, хто до того гомонів починають швидко підстрибувати просто в кріслах.

      Головний націоналіст (довільно): «Одностайно!»

      Раптом тут в залі гасне світло. Лунають голоси: «От холера!»…. «Дідько!»…. «А чого же ви хотіли, панове? Всё, что осталось от СССР, давно про***! В том числе и электростанции. А, чтобы электрифицировать...».

       Злючий гомін: «Ах ти комуняко!»

      Хтось (шепотом): «В мене ідея!»
***


      Всередині занедбаної електростанції. Посеред приміщення натягнуто батут. По краях його закріплено на поршнях, приєднаних до динамо-машин. Від кінців цих поршнів, на місці з’єднання з колесом динамо, до стіна тягнуться пружини. Роздається свист. До приміщення із готовністю вбігають наші герої. За ними захлопуються двері над батутом. Ті в нерішучості починають озиратися й випробувати батут. Коли батут прогинається, поршні повертають коле;са динамо, розтягуючи пружини. Як тільки батут слабшає, пружини тягнуть поршні, завершуючи оберт. Як на вказаному вище примітивному кресленні: . Під батутом встановлено схожа система, лише вертикально.

      З динаміка на стіні роздається суворий металевий голос: «Хто не скаче, той москаль!»

      Уся система приходить до дії. Далі показується, як у будівлях і на вулицях умикається світло, транспорт приходить до руху.

      На екрані загорається напис: «Жити можна!…» А навколо нього — ореол з 12-ти зірок».





                К І Н Е Ц Ь