Казка про Вiтер

Вероника Спица
     Жив у старому лісі старий вітер Вітрюган. І була в нього родина: дружина і два сина.
     Старшого сина звали Вітрисько, а другого - Вітерець.
     Одного разу полетіла дружина Вітрюгана до сусіднього лісу обирати нову сукню із осіннього листя. І залишився Вітрюган із дітьми вдома. Тато зашелестів газетою та й заснув, а дітлахи полетіли шукати пригод.
     Спочатку залетіли до школи. У вчительки на столі лежали листки для контрольних робіт. Подули Вітрисько і Вітерець - розлетілися листи по всьому класу! Потім полетіли вони на річку. Побачили там порожній човник. Подули на нього і він перевернувся. На останок брати надумали помірятися силами: хто більше хмар нагонить. І нагнали стільки, що хмари закрили все небо. Навколо стало темно і холодно. Злякалися вітерці, почали хмари розганяти, але сил не вистачало.
     Тим часом повернуляся матуся, розбудила Вітрюгана і полетіли вони шукати своїх дітей. І знайшли їх дуже вчасно. Подули вони усі разом - розлетілися хмари, наче не було.
     Тоді сказав Вітрюган дітям:
     -Коли щось робите, думайте про наслідки. Стало вітерцям соромно і вирішили вони, що силу свою будуть витрачати тільки на добрі справи!