Синiй гаманець

Вероника Спица
Коли Наталці  сповнилося сім років, на День  народження прийшло багато людей. Старенький дідусь подарував їй гарненький синій гаманець з  заклепкою.  Дівчинці  сподобався маленький подаруночок, подякувала вона дідусеві і поклала гаманець у кишеню.
      Одного разу Наталці закортіло поїсти морозива,  але  грошей у неї не було, а батьки  – на роботі. Вийшла вона на вулицю й почула тихе нявкання. Дівчинка підняла голову і побачила маленьке кошеня на дереві. «Мабуть,  заліз, а злазити  лячно. Треба ж допомогти  кошеняті!»  - подумала Наталка. Вона залізла на першу гілку й простягнула руки до переляканого кошеняти, взяла його і обережно спустилася.
- Більше так не роби! – захекано мовила Наталка.
Кошеня подивилося на дівчинку і побігло.
           «Але все ж таки у мене немає грошей…  А немає грошей – немає морозива». - Наталя сумно дістала гаманець, той що подарував старий дідусь, і відкрила його.  А там – п’ять  гривень! Дівчинка точно пам’ятала, що не клала гроші у гаманець і тому дуже здивувалася.
          Ідучи додому з морозивом  вона  міркувала: « Оце дива-а-а… не простий це гаманець, а чарівний…»
        Згодом Наталка помітила, що  гроші  з’являються, коли вона робить добрі справи.  Дівчинка дуже старалася: робила  все по господарству, допомогала тваринкам.  А потім, назбирані гроші віддавала на потреби притулку для тварин.
     Якось  Наталка розповіла про це своїй знайомій Льолі. А та почала заздрити і захотіла вкрасти чарівний гаманець. Одного дня їй це вдалось!  Але чомусь у гаманці гроші  більше не з’являлися…
     Як ви гадаєте, чому?