До аналiзу поточного моменту в Украiнi

Александр Приймак
До Програми-мінімум

1. Люстрація ВСІХ органів влади.
Ухвалення і конституюваня відповідного Закону (1).
2. Ухвалення і конституюваня Закону про імпічмент.
3. Ухвалення Закону про націоналізацію всіх дач В.Ф.Януковича, іншого рухомого і нерухомого його майна і «підмандатних» Україні капіталів, як загально-запобіжного заходу:
- для унеможливлювання переховування узурпатора,
- компенсування нанесеної ним матеріальної і моральної шкоди.
4. Запровадження Уряду народної довіри – прямим рейтинговим голосуванням(2) .
5. Прямі загальнонародні вибори суддів первинного рівня(3)  .
6. Прямі вибори «підрайонних» міліціонерів(4)  та належне забезпечення їх зар.платнею, спецоснащенням та пенсією.
7. Введення елементів прямого напродовладдя:
- ухвавлення і конституюваня Закону про Майдан,
- започаткування надання права ВИРІШАЛЬНОГО голосу при голосуванні у ВРУ – від відповідних профільних організацій (наукових, громадських, культуроних, освітніх, духовних).
8. Ухвалення поправок до Конституції
- детальне посилання про спеціальний Закон про люстрацію ВСІХ органів влади, насамперед, кандидатів до органів влади
(7.1.1. відповідність чи не відповідність кандидата умовам проходження люстрації, 7.1.2. правослухняність кандидата, 7.1.3. стан психіки кандидата, 7.1.4. стан моральності кандидата – на відповідну державну посаду);
- детальне посилання про спеціальний Закон про імпічмент (7.2.1. відповідність чи не відповідність Президента умовам проходження люстрації, 7.2.2. правослухняність Президента, 7.2.3. стан психіки Президента, 7.2.4 стан моральності Президента).
9. Ліквідація некоституційної Адміністрації Президента України(5) .
10. Унеможливлення кричущої соціальної нерівності шляхом встановлення межі сукупних доходів держслужбовців до рівня мінімальних зарплат і пенсій.
11. Актуалізація статутної діяльності Фонду державного майна України у напрямку перевірки ним як ефективності роботи приватизованих підприємств, так і виконання власниками умов приватизаційних зобов*язань.


До Програми-масимум

1. Не тільки «Перезагрузка» ВЛАДИ, але й її переСТРУКТУРУВАННЯ(6) .
Ліквідація паразитуючих і неконституційних органів як  загальнодержавних - насамсперед Адміністрації Президента України, яка багато в чому діяла «паралельно» з КМУ, так і на місцевому рівні:
- бюджетних організацій на зразок:
- з координації роботи правоохоронних органів(7) ,
- з координації (перевіряючих) роботу  комунальних служб.
2. Мінімізувати кількість перевіряючих служб(8) .
3. Введення еколого-економічного еквіваленту цінностей(9) .
4. Конституювання ІДЕОЛОГІЧНОГО чинника, який СПРИЯЄ об*єднанню громадян та всебічному прогресу – загальнооохоплюючим культурі і духовності, - як гаранту розвитку цивілізації світу і, зокрема, - української(10) .
5. ; Відповідно – має бути державне сприяння зміні загально-соціальних орієнтирів. Відмова від штучного насаджування ідеології ТУПІКОВОГО суспільства СПОЖИВАННЯ, поверхово-примітивної мас-культури, задоволення «низьких» інстинктів і одурманювання.
6. ; Виявлення, популяризація і сприяння провідної ролі  домінуючої інтелігентності – незалежно від соціального походження, статків або формальних ознак.(11)   Сучасні глобальні виклики і загрози вимагають концентрованих масових зусиль саме нового – інтелігентного суспільства, вироблення нової моралі – загальноохоплюючої ДУХОВНОСТІ – гаранта існування та розвитку цивілізації.
7. ; Популяризація відповідних робіт вітчизняних геніїв В.В.Вернадського, М.Руденка, С.Кузнєца, світових – А.Швейцера тощо.
8. Скасувати псевдореформи – пенсійну і медичну.
9. Пріорітетні напрямки державної підтримки і розвитку:
-     АПК (12);
-     інноваційно-винахідницькі напрямки:   
- літако- і ракетобудування (13) ;
- матеріалознавство;
- традиційні і альтернативні джерела енергії та енергозберігання;
- максимальне сприяння малому і середньому бізнесу і підприємництву (14) .
10. Терміново розробити і ухвалити нову Доктрину  оборони України.

П.С.: Оскільки при висвітленні цих пропозицій в І-нет ресурсах не висвітлювались примітки (додаткові посилання), я подаю їх ще після основного тексту (в ньому посилання на примітки позначено цифрами в дужках):
  З обов*язковим механізмом «перлюстрації» кандидатів у владу.
Згоден, що люстрація портрібна була ще в 1991 р. Але й зараз вона ще дуже на часі: той же Янукович, по-перше, не пройшов би «перлюстрації» і, по-друге, зовсім не випадково ПР підтримувалась КПУ – ПОВНОЮ правонаступницею ГЕНОЦИДНОЇ КПРС.
2 Як варіант – частково комбінованим – через І-нет.
3Як варіант – за їх результатами – довибори до судів усіх рівнів і профілів.
4 На зразок «шерифів».
5Подальші деталізовані пропозиції щодо ситеми влади – у замітках Про програму-максимум.
6 Можна було б взяти за аналог, наприклад, систему деравної влади «не найбіднішої» країни світу, ну, хоча б, - США. Мої багаторічні роздуми тут: http://www.proza.ru/2014/02/24/1625.
7 Результати їх «діяльності» більш, ніж очевидні!
8 Можливо, лишивши «КРУ», Прокуратуру, «Народний контроль».
9 http://yourtime.kh.ua/archives/634.html,
або російською: http://www.proza.ru/2013/11/26/1895.
Один із приріотетних напрямків напрямків розвитку – оптимізація виробничих процесів, для того щоб витіснити «традиційні» шкідливі виробництва - «замкненими циклами», які б не тільки зберігали екологічну чистоту  довкілля, але й водночас зробили б й саме виробництво більш ефективіним – за рахунок повторного (додаткового) використання як основних матеріалів (наприклад, рідкісних – при нанесенні покриттів), так і допоміжних – вода (!), тощо. Так, наприклад давно вже роблять при нанесенні гальванічних покритттів у Франції.
10 http://www.proza.ru/2013/11/26/2034.
11 http://www.proza.ru/2013/11/26/1931.
12 дивись роботи М.Руденка, Кене.
13Це, в свою чергу, сприятиме й загальному стану як науково-промислового, так і обороннного потенціалу країни, який, безумовно, заслуговує окремої уваги.
14 За зразок можна було б взяти чималі успіхи Індії поточним часом, яка завдяки гнучкій і мудрій політиці (із повним мораторієм включно на 5-10-15 років на різні перспективні напрями) суттєво змінила сумарні показники розвитку.