Захир

Ирена Цибърска -Мудрость
Ще го срещнеш някой ден! Сигурна съм! Ние всички го срещаме – Човека!
Благословия или наказание… никога няма да разберем. Това е въпрос без отговор за нас, за предците ни и за потомците ни.
Ще го срещнеш случайно, неочаквано, непредвидено, непланувано…
Някъде. – В бакалията отсреща. На трамвайната спирка. На алеята в парка. В някоя кръчма, появил се в ъгъла на масата… невидим в шумната компания.
Ще бъде светкавично, ще бъде 24-ият кадър в съзнанието ти и ще се превърне в твоя Захир.
Човекът - Мъж или жена. Няма значение кой е, няма значение какъв е, няма значение на каква възраст е…
Ще стане със скорост, която няма да ти позволи да се противопоставиш, няма да ти позволи да осъзнаеш, но…Той ще е някъде там, вътре в теб, пуснал корени с четвърт удар на сърцето ти.
Човекът, който ще спре дъха ти без да чакаш, без да търсиш и най-важното – без да искаш. Този, без когото, от тук насетне, няма да можеш да дишаш… без когото нищо няма да има смисъл…
Химията на тази среща, ще преобърне живота ти. Ще преподреди ценностите и желанията ти. Ще ти даде криле и ще те окове завинаги. И светът ти ще стане друг…
Мечтите ти ще летят над върхове и морета само, ако го има. Слънцето ще залива деня ти с неговия глас… Ще дишаш само, ако не рискуваш да го загубиш, защото той ще е Човекът. Този, който ще спре дъха ти завинаги.
Ще го срещнеш някой ден… сигурна съм.
Тогава си спомни за мен!