Глава четвертая

Анна Баська
 

   Наступил вторник. В блокноте на этот день значилось: Начни утро с улыбки! Аня подумала: вроде это утверждение было вчера... ну, да ладно... Как девушка не силилась, утром улыбка не появилась на ее лице. Она кривлялась перед зеркалом в течении 15 минут, однако ее лицо больше напоминало гримасу, нежели милую мордашку. Не спасли даже «утиные» губки. В итоге, она изобразила дежурную улыбку обслуживающего персонала и ждала, что это окажет психологическое действие.  Но настроение не улучшалось. Ладно, хватит экспериментов. Я журналист, значит во время своей работы я должна забыть о своих личных проблемах и неудачах и выполнить  ее на отлично. С этой мыслью она отправилась в парк, где должен был пройти фдэшмоб.
   50 больших шаров пастельных оттенков: изумрудный, голубой, белый, сиреневый, розовый, мятный - все в стиле журнала "Еще!" Для начала пофоткались сами с такой огромной связкой шаров. Затем мы начали дарить шарики прохожим. Нам попался в парке старичок, который  мирно расположился с газетой на одной из скамеек в парке. Начинали нашу фразу с того, что мы журналисты, и мы хотим подарить маленький кусочек счастья.
Старик даже прослезился, вспомнил историю из детства, как с родителями приходил сюда на выходные погулять и они покупали ему воздушный шар и для мальчика это казалось таким настоящим праздником. Но больше этому событию радовались дети Они кричали: “Уляяя, шааалик, я так давно хотела шааалик!” Количество шариков в связке быстро уменьшалось. Еще влюбленная парочка, которая маркером нарисовала на шарах сердца и написала свои имена, попросила сфоткать их на память. Девчонка, выгулявшая таксу тоже присоединилась к флэшмобу, точнее ее притянула собачонка к нашей творческой группе. Собака завиляла хвостом, увидев связку разноцветных шаров.
  - Чапа просто очень любит играть с мячиками - стесняясь прощебетала девочка-подросток.
   Значит и ей положен кусочек счастья. Аня протянула шарик девочке, но собачонка перехватила нитку, зажав ее между зубами, махая из стороны в сторону воздушным шариком такса, словно прыгала от радости, что ее тоже одарили кусочком счастья. Но так и не удержала нитку, она выскользнула из пасти Чапы и шарик устремился в небо.
После того, как мы раздали все шарики, люди не расходились. Кто-то подал идею загадать желание отпустить шары в небо. Случайные прохожие, которые на какое-то время стали одной дружной группой загадывали желания, тут же отпускали в небо и долго еще провожали взглядом цветное облако из воздушных шаров.
   Аня смотрела на этих людей и улыбалась, их счастье передалось и ей, не пришлось кривить губы, как это она пыталась сделать с утра... улыбка изменило ее лицо, в глазах появился блеск... Она увидела как ей подмигнула Вероника-фотограф,  и показала большой палец, что проект удался и все получилось. Приятно быть немножко волшебником, - подумала Аня.


   Настав вівторок. У блокноті на цей день значилося: Почни ранок з посмішки! Аня подумала : начебто це твердження було вчора ... ну, ладно ... Як дівчина не намагалась, вранці усмішка не з'явилася на її обличчі. Вона кривлялася перед дзеркалом протягом 15 хвилин, однак її обличчя більше нагадувало гримасу, ніж милу мордочку. Не врятували навіть « качині » губки. У кінці, вона зобразила чергову усмішку обслуговуючого персоналу і чекала, що це надасть психологічну дію . Але настрій не поліпшувався. Гаразд, досить експериментів. Я журналіст, значить під час своєї роботи я повинна забути про свої особисті проблеми та невдачі і виконати все на відмінно. З цією думкою вона вирушила до парку, де повинен був пройти фдешмоб.
   50 великих куль пастельних відтінків: смарагдовий, блакитний, білий,  бузковий, рожевий , м'ятний - все в стилі журналу "Ще ! " Для початку пофоткались самі з такою величезною зв'язкою куль. Потім почали дарувати кульки перехожим. Нам попався в парку дідок, який мирно розташувався з газетою на одній з лавок у парку. Починали ми флешмоб з фрази, що ми журналісти, і хочемо подарувати маленький шматочок щастя.
Старий навіть просльозився , згадав історію зі свого  дитинства, як з батьками приходив сюди на вихідні погуляти і вони купували йому повітряну кулю і для хлопчика це було справжнім святом. Але більше цієї події раділи діти. Вони кричали: " Уляяя , шааалік , я так давно хотіла шааалік ! " Кількість кульок у зв'язці швидко зменшувалася. Ще закохана парочка, яка маркером намалювала на кулях серця і написала свої імена, попросила сфоткати їх на пам'ять ще і на їх фотоапарат. Дівча, яка вигулівала таксу теж приєдналася до  флешмобу, точніше її притягнув песик до нашої творчої групи. Собака замахав хвостом, побачивши зв'язку різнокольорових куль.
  - Чапа просто дуже любить грати з м'ячиками - соромлячись прощебетала дівчинка -підліток.
   Значить і їй належить шматочок щастя. Аня простягнула кульку дівчинці, але песик перехопив нитку, затиснувши її між зубами, махаючи з боку в бік повітряною кулькою такса немов стрибала від радості, що її теж обдарували шматочком щастя. Але так і не втримала нитку, вона вислизнула з пащі Чапи і кулька  полинула в небо...
Після того, як ми роздали всі кульки, люди не розходилися. Хтось подав ідею загадати бажання та  відпустити кулі в небо. Випадкові перехожі, які на якийсь час стали однією дружною групою загадували бажання, тут же відпускали в небо і довго ще проводжали поглядом кольорову хмару з повітряних куль.
   Аня дивилася на цих людей і посміхалася, їх щастя передалося і їй, не довелося кривити губи, як це вона намагалася зробити з ранку ... посмішка змінила її обличчя, в очах з'явився блиск ... Вона побачила як їй підморгнула Вероніка -фотограф, і показала великий палець у верх , що проект вдався і все вийшло. Приємно бути трошки чарівником , - подумала Аня.