Нигерийские письма

Константин Деркачёв
Уважаемые, хочу предостеречь вас от горького разочарования, а возможно и от потери собственных денег.
Такие письма мошенников, широко распространены в интернете.
О них хорошо знают, но всетаки находятся люди которые из-за своей жадности, лиишаются собственных денег.
Прежде чем отвечать на заманчивое предложение, надо усвоить, что: БЕСПЛАТНЫЙ СЫР, ТОЛЬКО В ЛОВУШКЕ ДЛЯ МЫШЕЙ!

Прочтите эту перписку и задумайтесь:  Заманчивое это предложение? ИЛИ НЕ СОВСЕМ?






Первое письмо мошенника (наживка):

Am Dr.Ghanem,from Libya,my pleasure to meet you,I contacted you to invest businessin your country.
contact me for more detail (hassansh.ghanemm@yahoo.com.br)
Dr.Ghanem.

Как только ответ получен, в ход идут различные уловки и много обещаний. Привожу всю дальнейшую переписку с мошенником на языке оригинала ( Франц.)
Итог всегда один и тот же. Выманить у простодушного и жадного собеседника некоторую сумму денег.
После получения денег, переписка как правило прекращается.
Деньги обычно просят прислать через Вестерн Юнион.
Привожу полную переписку на Французском языке и дальше думайте сами:

2.   Dr.Petrosyan,
Like said am Dr.Ghanem, and my father’s name is Mr.Ghanem Shukri, from
Libya’s need
honest person assistant from your country.
Dr.Ghanem

3.  Dr.Petrosyan,
Mr.Ghanem Shukri , died in Australia, when we have civil war in Libya,
he was formal Libya oil minister, right now I have a project going on
here in Australia.
Dr.Ghanem M

4. My dear brother

I need us to work together with honest and I give my word that you will be in charge of my investment in your country. I have a project going on here in Australia. Am going to come down to Togo Lome on the 20th of September to discus with my bank manager for this transaction, all you need to do is to send this following information to me or I can give you my bank contact you send your information to my bank.

Your full name......

Contact address.....

Telephone.....

And your account number.....

Dr.Ghanem.

5. What is your professional Mr. Петросян

6.  Mr. Петросян, you have on bank account, on office address, on house
address and you expect me to send this to my bank I think you are not
capable.
Dr.Ghanem

7.   My barrister sends an email to me, that your international passport
was not there. Please send your passport to hem; he will go to my back
this week.
Dr.Ghanem

8. 
 Matins Deke is my barrister, contact hem, he will direct you what to
do, work with hem, is a good man, I trust hem; get my money to Russia
for my next project.

Email ; mr.mattdekelay@gmail.com
Telephone +228 99 29 15 05
Mr. Matins Deke.

Dr.Ghanem

On 16/09/2013, mahamed gamohed <mahamed0014@gmail.com> wrote:

9.   
Ваша пожаловать на мой камере г-н господин Петросян.
искренне
Адвоката
Утреня Deke

10.   
We are planning to invest in a hospital or hotel in your country, but
if you can advice me what we can invest in your country good.

Barrister Matins Deke

11.
Mr. господин Перосян, the Fund we are talking about is forty million u.s dollars, to be transfer in your account name. So please send a copy of your passport and your account name or you can great an bank account to enable me to submit your information to the back this week. This fund cannot be transfer true western union. I can not go to the bank without your complete information’s. Am waiting for you.

Advocate Matins Deke

12.
ХОРОШЕЕ

13.
Пожалуйста, убедитесь, что вы даете мой клиент Dr.Ghanem всю
информацию, это вы будете получать от спины.
Advovcate Matins Deke

14.
Господин Петросян, любое письмо, полученное от банка, не отвечайте,
пожалуйста, я направлю вас, что делать, потому что банк свяжется с
вами на следующей неделе. удачи

Advocate Matins Deke

15.
м-р. Петросян, я сказал, что я представить вашу информацию в банк, и банк
свяжется с вами на следующей неделе.
Advovcate Matins Deke

В дело вступает «БАНК»:

16.

A L' ATTENTION DE MONSIEUR  м-р. Петросян.

LE CONSEIL D'ADMINISTRATION DE LA BANQUE ECONOMIC A PRIS CONNAISSANCE DE VOTRE DEMANDE DE VIREMENT DES FONDS  DE VOTRE DEFUNT PARTENAIRE  DR GHANEM MOHAMED . LA SOMME A VIRER A VOTRE COMPTE BANCAIRE EST DE QUARANTE MILLIONS DE DOLLARS US ($ 40,000.000)
 
VEUILLEZ DONC SPECIFIER VOTRE CALENDRIER DE VIREMENT.
 
Il faut noter que vous devez ouvrir un compte ; votre NOM DANS NOTRE BANQUE DE PERMETTRE transf;rer les fonds dans votre compte bancaire d;sign;.
 
NOUS ATTENDONS VOTRE REPONSE.
 

CORDIALEMENT.
TAGRO
DIRECTEUR.

17.
GOOD
One more thing, I forgot to tell you from the initial time, please DO
NOT disclose this transfer to any body from security.
Dr.Ghanem

18.
GOOD
Dr.Ghanem

19.
Мр. Петросян, My lawyer was asking me so much question about you, he said
that how did I meet you? And how can I transfer such money to your
account? Please Мр. Дер, Do not betrayed me,if you do that am
finishes, I need to get my fund out from Lome city.
Dr.Ghanem

20.
A L' ATTENTION DE MONSIEUR м-р. Петросян.

LE CONSEIL D'ADMINISTRATION DE LA BANQUE ECONOMIC A PRIS CONNAISSANCE DE VOTRE DEMANDE.

NOUS AVONS RE;U VOS INFORMATIONS ET ;GALEMENT VOS INFORMATIONS DE COMPTE BANCAIRE, DONC NOUS SOMMES SUR LE PROCESSUS DE TRANSFERT DE VOS FONDS, NOUS R;PONDRONS POUR VOUS LA SEMAINE PROCHAINE.
 CORDIALEMENT.


21.
A L' ATTENTION DE MONSIEUR м-р. Петросян.

LE CONSEIL D'ADMINISTRATION DE LA BANQUE ECONOMIC A PRIS CONNAISSANCE DE VOTRE DEMANDE.

NOUS VOULONS VOUS INFORME QUE, NOUS AVONS COMMENCER LE TRAITEMENT DE VOTRE TRANSFERT DE FONDS, aujourd'hui lundi, nous avons appliqu; SUR VOTRE FAVEUR, AU MINIST;RE DES FINANCES, nous allons donc attendre le r;sultat.
CORDIALEMENT.

22.

Mr Петросян.
I thank you for your promise,so I encourage you to do everything
possible and co-operate with my lawyer there in LOME Togo to make sure
that the funds will be transferred to your bank account.please always
update me.
Thank you.
Dr Ghanem

23.

Извините за поздний ответ, я был вне офиса, я получаю письма,
полученного от банка, я пошел в банк сегодня и я узнать банк начал
процесс передачи.Я советую вам следовать директивы банка и всегда
сообщить мне в чем-нибудь от банка.
Avocate.M



Мошенники уже уверены, что крючок глубоко проглочен и поэтому позволяют писать себе письма уже от руки, не прикрепляя типовые файлы к письму.

24.

A L' ATTENTION DE MONSIEUR м-р. Петросян.

LE CONSEIL D'ADMINISTRATION DE LA BANQUE ECONOMIC A PRIS CONNAISSANCE DE VOTRE DEMANDE.

NOUS ;CRIVONS POUR VOUS INFORMER QUE NOUS AVONS OBTENU UNE LETTRE D'APPROBATION AUJOURD'HUI AUPR;S DU MINIST;RE DES FINANCES POUR VOTRE TRANSFERT DE FONDS.
CORDIALEMENT.

GILBERT TAGRO.

DIRECTEUR.




И вот наконец то и приходит итоговое письмн. Ради этого велась вся не хитрая и рассчитанная в основном на глупость и жадность переписка:





 A L' ATTENTION DE MONSIEUR м-р. Петросян.

LE CONSEIL D'ADMINISTRATION DE LA BANQUE ECONOMIC A PRIS CONNAISSANCE DE VOTRE DEMANDE.
 
 
NOUS AVONS PRIS NOTE DE VOTRE MESSAGE, POUR VOTRE INFORMATION, NOUS AVONS RE;U UNE LETTRE D'APPROBATION DU MINIST;RE DES FINANCES, MAINTENANT NOUS ALLONS PASSER POUR OUVRIR UN NOUVEAU COMPTE SUR TON NOM ET LE NOUVEAU COMPTE EST GRATUIT, MAIS VOUS DEVEZ D;POSER LA SOMME DE 5 550 DOLLARS POUR ACTIVER LE COMPTE TRANSPORTER LES FONDS ; VOTRE COMPTE DANS VOTRE PAYS OU DE TOUT AUTRE PAYS DE VOTRE CHOIX.C'EST DONC LA PROC;DURE.
 

VEUILLEZ NOUS LA FAIRE PARVENIR  PAR NOS SERVICES DE TRANSFERT RAPIDE (WESTERN UNION) AU NOM DE  EGBUTA HELEN OGADIMA.
AU SERVICE TELEX.
ADRESSE  01 BP 1274 LOME
TOGO.
 
NOUS ATTENDONS LES INFORMATIONS DE PAIEMENT.
 
CORDIALEMENT.
 
GILBERT TAGRO.
DIRECTEUR.

Бессовестные мошенники, придумали этот «Лохотрон», а жадные простачки лишаются своих «кровных» денег и  пленку назад  вернуть– НЕВОЗМОЖНО!