Канон Андрея Критского Пн. , Песнь 9

Алкора
ПОНЕДЕЛЬНИК ПЕРВОЙ СЕДМИЦЫ ВЕЛИКОГО ПОСТА
Песнь 9

Из http://www.proza.ru/2013/03/27/1915

Рождение Бога природу меняет, загадочно чудо рожденья Христа,
Но Божье творенье покоя не знает, мятется душа, совершенной не став.
Стою, вспоминаю историю нашу, скрижали, что людям принес Моисей,
Паденья, ошибки путей патриарших, не ты ли, душа, повторяешь их все?

Не ты ли грехам подражала, а святость считала ненужной и падала вниз?
Закон забывая, ты черпала радость в земных наслаждениях… Годы неслись
Без Бога, без совести, веры в пророков, но множились язвы твои без врача,
Помилуй мя Боже! Избавь от пороков, мне душу не дай погубить сгоряча!   

Учись на примерах Евангельских рьяно: разбойников лютых, блудниц и воров
Христос изменил - им елеем на раны пролилась любовь, милосердье, добро.
Дверь в Божие Царство отныне открыта, кто принял раскаянье – первым войдет,
Молись, о грехах сокрушаясь, как мытарь, раскайся в ошибках – Спаситель грядет!

Христос на страданья пошел добровольно, и все испытал, не содеяв греха,
Постился в пустыне и встретился с болью: идя на заклание, агнец взалкал
Отца – «Отведи эту горькую чашу!»... Но выпил ее, чтобы смерть победить…
Душа, не сдавайся, пусть это и страшно - крест тяжкий взвалить и спасенье найти.
 
Андрей досточтимый, отец преблаженный и Критский наш пастырь - усердно молись,
Избавь нас от скорби, печали и гнева, заступником добрым пред Богом явись!
Рождение Бога природу меняет, загадочно чудо рожденья Христа,
Но Божье творенье покоя не знает, мятется душа, совершенной не став…

Оригинал (ц/слав):

Песнь 9
Ирмос: Безсеменнаго зачатия Рождество несказанное, Матере безмужныя нетленен Плод, Божие бо Рождение обновляет естества. Темже Тя вси роди, яко Богоневестную Матерь, православно величаем.

Ум острупися, тело оболезнися, недугует дух, слово изнеможе, житие умертвися, конец при дверех. Темже, моя окаянная душе, что сотвориши, егда приидет Судия испытати твоя.
Моисеово приведох ти, душе, миробытие, и от того все заветное Писание, поведающее тебе праведныя и неправедныя: от нихже вторыя, о душе, подражала еси, а не первыя, в Бога согрешивши.
Закон изнеможе, празднует Евангелие, Писание же все в тебе небрежено бысть, пророцы изнемогоша и все праведное слово; струпи твои, о душе, умножишася, не сущу врачу, исцеляющему тя.
Новаго привожду ти Писания указания, вводящая тя, душе, ко умилению: праведным убо поревнуй, грешных же отвращайся и умилостиви Христа молитвами же, и пощеньми, и чистотою, и говением.
Христос вочеловечися, призвав к покаянию разбойники и блудницы; душе, покайся, дверь отверзеся Царствия уже, и предвосхищают е фарисее и мытари и прелюбодеи кающиися.
Христос вочеловечися, плоти приобщився ми, и вся елика суть естества хотением исполни греха кроме, подобие тебе, о душе, и образ предпоказуя Своего снисхождения.
Христос волхвы спасе, пастыри созва, младенец множества показа мученики, старцы прослави и старыя вдовицы, ихже не поревновала еси, душе, ни деянием, ни житию, но горе тебе, внегда будеши судитися.
Постився Господь дний четыредесять в пустыни, последи взалка, показуя человеческое; душе, да не разленишися, аще тебе приложится враг, молитвою же и постом от ног твоих да отразится.

Отца прославим, Сына превознесем, Божественному Духу верно поклонимся, Тро;ице Нераздельней, Еди;нице по существу, яко Свету и Светом, и Животу и Животом, животворящему и просвещающему концы.
Град Твой сохраняй, Богородительнице Пречистая, в Тебе бо сей верно царствуяй, в Тебе и утверждается, и Тобою побеждаяй, побеждает всякое искушение, и пленяет ратники, и проходит послушание.
Андрее честный и отче треблаженнейший, пастырю Критский, не престай моляся о воспевающих тя: да избавимся вси гнева и скорби, и тления, и прегрешений безмерных, чтущии твою память верно.

Безсеменнаго зачатия Рождество несказанное, Матере безмужныя нетленен Плод, Божие бо Рождение обновляет естества. Темже Тя вси роди, яко Богоневестную Матерь, православно величаем.

Молитвы Вторника см. http://www.proza.ru/2014/03/05/1864