Канон Андрея Критского Пн. , Песнь 7

Алкора
ПОНЕДЕЛЬНИК ПЕРВОЙ СЕДМИЦЫ ВЕЛИКОГО ПОСТА

Песнь 7

Из http://www.proza.ru/2013/03/25/1426

Я согрешил: в поступках беззаконных
Неправым перед Тобою часто был. 
Законы Божьи знал, но не исполнил,
В грехе рожденный, раны сам язвил.

Тебе, Господь, душа моя открыта,
Взгляни на скорбь мою – не отвергай
Безумца покаянные молитвы
И отпущенья всех грехов подай!

Искал ослиц Саул, слова пророка
Его смутили – царство суждено.
И ты, душа, доверься, ибо к сроку
Получишь то, что ждет тебя давно!

Грешил Давид, на дне прелюбодейства
Его сразило мщения копьё,
И ты, душа, покайся за злодейства,
Крест понеси за прошлое свое.

О, Троица - проста и нераздельна,
Свет истины, Едино Божество,
Воспой душа и жизнь прославь: мы тленны,
Но ждет бессмертье тех, кто со Христом.

Поем Тебе, Тебя благословляем,
Спасителя родившую для нас,
Небесная обитель и земная, 
Источник света, благости запас.

Оригинал (ц/слав):

Песнь 7
Ирмос:Согрешихом, беззаконновахом, неправдовахом пред Тобою, ниже соблюдохом, ниже сотворихом, якоже заповедал еси нам; но не предаждь нас до конца, отцев Боже.

Согреших, беззаконновах и отвергох заповедь Твою, яко во гресех произведохся, и приложих язвам струпы себе; но Сам мя помилуй, яко благоутробен, отцев Боже.
Тайная сердца моего исповедах Тебе, Судии моему, виждь мое смирение, виждь и скорбь мою, и вонми суду моему ныне, и Сам мя помилуй, яко благоутробен, отцев Боже.
Саул иногда, яко погуби отца своего, душе, ослята, внезапу царство обрете к прослутию; но блюди, не забывай себе, скотския похоти твоя произволивши паче Царства Христова.
Давид иногда Богоотец, аще и согреши сугубо, душе моя, стрелою убо устрелен быв прелюбодейства, копием же пленен быв убийства томлением; но ты сама тяжчайшими делы недугуеши, самохотными стремленьми.
Совокупи убо Давид иногда беззаконию беззаконие, убийству же любодейство растворив, покаяние сугубое показа абие; но сама ты, лукавнейшая душе, соделала еси, не покаявшися Богу.
Давид иногда вообрази, списав яко на иконе песнь, еюже деяние обличает, еже содея, зовый: помилуй мя, Тебе бо единому согреших всех Богу, Сам очисти мя.

Тро;ице Про;стая, Нераздельная, Единосущная и Естество Едино, Светове и Свет, и Свята Три, и Едино Свято поется Бог Тро;ица; но воспой, прослави Живот и Животы, душе, всех Бога.

Поем Тя, благословим Тя, покланяемся Ти, Богородительнице, яко Нераздельныя Тро;ицы породила еси Единаго Христа Бога, и Сама отверзла еси нам, сущим на земли, Небесная.

Продолжение см. http://www.proza.ru/2013/03/27/1915