Очень чёрный шар господину Ефремову А. С

Валерия Ципура
Очень чёрный шар господину Ефремову А.С.
Данное произведение было впервые опубликовано как комментарий к статье «Лугансквода» прячется от «ЛЭО»: http://www.0642.ua/news/217876.
«Валерия Ципура 23.11.2012 22:17
-1 0 +1
Позвольте мне высказаться. По-моему я увидела схему, по сути уголовную, но которую так не трактуют наши привластники. Государственное предприятие умышленно делается банкротом, ликвидируется, ну не может государственное по мнению бизнесменов работать эффективно. Создается подобное коммерческое предприятие. И что интересно затраты по ликвидации гос. предприятия ложатся не на вновь созданное предприятие, а на бюджет. Вот что я записала будучи на практике в ЛОГА. Но когда стала возмущаться тем, что Лугансквода не несёт на себе затрат по ликвидированным предприятиям мне сказали на следующий день в отдел не приходить. В своём отчёте я когда-то писала: У Головному фінансовому управлінні Луганської обласної державної адміністрації (ЛОДА), у Секторі фінансів галузей виробничої сфери та охорони навколишнього середовища, містяться дані щодо діяльності подібних підприємств (які фінансуються із бюджету). Основною функцією сектору є координація фінансування такого Головного розпорядника обласного бюджету як Головне Управління ЖКГ, яке у 2008 році частково фінансувало 4 підприємства, а у 2009 фінансує 2 підприємства. Наприклад, листом № 15/04-3048 від 31.12.2008 р. Головне управління ЖКГ ЛОДА надало бюджетний запит на 2009 рік до коду функціональної класифікації видатків (КФКВ) 100103, на фінансування підприємств, які ліквідуються. Згідно з рішенням Обласної ради від 21.03.2008 № 21/29 "Про припинення юридичної особи ОКП "Луганськводоканал" - шляхом ліквідації" та від 21.03.2008 № 21/30 "Про припинення юридичної особи ОКП "Луганськводпром" - шляхом ліквідації", здійснюється процедура ліквідації підприємств. Потреба в коштах на 2009 рік: "ОКП "Луганськводпром": на виплату заробітної плати з нарахуваннями на заробітну плату - 30,733 тис. грн; на виплату компенсації за невикористану відпустку при звільненні працівників згідно п. 1 ст. 40 Кодексу Законі про працю України, Закону України "Про відпустки", ст. 25, 33 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом - 29,267 тис. грн; на послуги з архівування документів структурних підрозділів підприємства, які зберігаються 75 років, згідно ст. 34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - 150,000 тис. грн. У зв’язку з цим, необхідно передбачити видатки в обласному бюджеті у сумі 210, 000 тис. грн. Потреба в коштах на 2009 рік: ОКП "Луганськводоканал": - на виплату заробітної плати з нарахуваннями на заробітну плату - 165,812 тис. грн; на виплату компенсації за невикористану відпустку при звільненні працівників - 75,642 тис. грн; на послуги з архівування документів структурних підрозділів підприємства, які зберігаються 75 років - 88,225 тис. грн У зв’язку з цим, необхідно передбачити видатки в обласному бюджеті у сумі 329,679 тис. грн. Разом по коду функціональної класифікації видатків (КФКВ) 100103 - 539, 679 тис. грн При цьому необхідно замітити, що ці підприємства для їх ліквідації були передані на фінансування із обласного бюджету, при тому, що їх правонаступник - обласне комунальне підприємство "Компанія "Луганськвода"ці витрати на себе не бере, при тому, що заробляє кошти, будучи монополістом у цій галузі. Может есть какая неточность в отчёте, например про правонаступность Луганскводы или ещё что, но всё что написано мне так говорили в указанном секторе. Получается, что они не только на государственных, но и на коммерческих началах работать не могут, могут только выдуривать деньги с доверчивых потребителей. По-моему, по подобной уголовной схеме (умышленное или фиктивное банкротство) уложили государственные "Луганские авиалинии" и коммунальное "Стандарт-Луганск".»
Свою нынешнюю статью назвала «Очень чёрный шар господину Ефремову А.С.» потому, что, оказывается, где-то в декабре нар. деп. от «Партии регионов», которого за его прощелыжность в народе называют Евремовым, якобы защищал докторскую диссертацию в СНУ им. В. Даля именно по воде и «Луганскводе». И наверняка не без него, так как он имел все властные полномочия, прокручивалась описанная схема по списанию долгов коммерческого предприятия за счёт бюджета и средств налогоплательщиков. Не чистоплотный ты наш.
Валерия Ципура
Аврамовка
22.03.2013