Пiд кушмою Спиридона Вангелi

Ольга Соколова 7
   Краще сказати про Спиридона Вангелі може  тільки він сам, через  свої чудові мініатюри, через образи дітей, через свою любов до рідної мови,краю та своєї спадщини.
            "Я просто писав про хлопчика, який  жив у моій душі." І це дійсно так.
   Спиридон Вангелі одержав освіту в Кишиневі,в університеті ім.І Крянге. Це було  в тисяча дев'ятсот  пят'десят другому році. Чому я згадую цю дату, тому що саме у тому році тільки почав  процювати наш дитячий садочок. Минуло стільки років, але слова: прості, добрі, теплі, щирі - якими пронизані всі твори цього писменника допомагають нам, дорослим, виховувати дітей, формувати глибоку повагу до сім'і та національне усвідомлення, як іньшої, також і своєї культури.
   Мені згадується з молдавського фольклору маленька байка про жадібного пана, який з одної овчинки вирішив зробити не одну, а сім кушм. Пан Спиридон, писменник з чистою душою дитини, зміг одною кушмою обігріти, приласкати всю велику родину цілого сіла.
   Ось і наші діти видчувають тепло доброго гумору під кушмою Гугуце.
"Де просто, там янголів за сто,а де надумано, там і жодного немає" - улюблена приказка  старця Афанасія Оптінського.
   Міцного здоров'я пану Спиридону,доброго настрію, та всього найкращого, а дітям нашім справжніх писменників - як Спиридон Вангелі.