Вышел международный сборник Сказок

День Сказки
До міжнародної збірки казок увійшли твори 10-ти закарпатських авторів (ФОТО)

Читати: http://www.mukachevo.net/ua/News/view/68796

П'ятниця, 25 січня 2013.
 
Сьогодні в Ужгороді було презентовано збірку казок «День сказки». Ця книга-проект була втілена закарпатським журналістом та письменником Михайлом Тємновим.
      

Михайло Тємнов, працюючи у літературному амплуа фантастики, упритул наблизився до жанру казки, у тому числі й літературної. І, маючи широке коло спілкування через Інтернет, виявив, що саме казки пишуть велика кількість як молодих, початкуючих, так і знаних авторів. При цьому часто вони не можуть видати власні твори, донести їх до читача. Ось так і народився у закарпатського письменника-фантаста проект «День сказки». Оголосивши конкурс на кращу літературну казку, упорядник збірки, зібрав понад 100 казок від 34-х різних авторів з різних країн. Серед них – Німеччина, Туреччина, Казахстан, Росія, Україна. На заклик відгукнулися також 10 закарпатських авторів. З них – один мукачівець, який побажав зберегти своє ім’я у таємниці, підписавши свій твір «Серафим Шестикрылый», та дев’ятеро ужгородців.
У результаті, Михайло Тємов вирішив не вибирати кращі, а опублікувати всі подані на конкурс твори під одною обкладинкою, керуючись кредо «казка повинна перемогти». Деякі слабкіші у літературному сенсі речі довелося дещо допрацювати спільно з літературними редакторами. Залучено до роботи було й ілюстраторку, яка намалювала ілюстрацію майже до кожного твору збірки.
І ось буквально днями 1000-ний наклад книги побачив світ в ужгородському видавництві «Ліра». Кожен з авторів, твори яких увійшли до збірки, отримає три примірники книги безкоштовно. Решта ж книг – розійдеться по бібілотеках і школах. Проект некомерціний, тож і у продажу «День сказки», скоріш за все не з’явиться. Принаймні, у цьому виданні.
У автора проекту – великі плани. Як розповів Мукачево.нет Михайло Тємнов він веде переписку з ведучими політиками СНД, шукаючи підтримки творчості молодих авторів на державному рівні. Російський політик Геннадій Зюганов обіцяв йому винести питання на обговорення Держдуми Росії. Також обіцяв допомогти у розвитку проекту Президент Узбекистану. Михайло Тємнов має широку аудиторію спілкування та цілий літературний клуб на російському літературному ресурсі Проза.ру.
Збірка – російськомовна майже повністю. Навіть серед українських авторів лише три твори були подані українською мовою.