СалодкаCпi i Анютка

Синильга-Лариса Владыко
     Нюра ляжала ў ложку і ціха плакала. Сёння яна чула, як яе сяброўцы ў садку самы прыгожы хлопчык сказаў:
-Ты падобна на пранцэсу».
     Затым ён працягнуў рамонкі, і яны пабеглі шукаць для іх вазу. А на новыя банцікі Аначкi, яе чудоўную сукенку ніхто нават не зірнуў. Яна нічога нікому не сказала і заплакала толькі зараз, калі яе паклалі спаць.
-Я самая непрыгожая і нікому не падабаюся, – думалася дзяўчынцы, і слёзкі самі ліліся па яе шчочках.
     Раптам маленькая адчула, што нехта гладзіць яе па галоўцы. Аня ўзняла вочкі і ўбачыла вартаўніка сну СалодкаСпі. Ён ласкава ёй усміхнуўся - яго твар кожную хвіліну быў падобны на  любімых герояў кожнага, да каго казачны сябр прыходзіць.
      Ад ласкавага дотыку Нюше зрабілася спакойна: дзiця ўбачыла сябе Дзюймовачкай - яна танцавала вальс, і ўсе любаваліся ёй. Потым перетварылася ў Матылька, потым – у прыгажуню Папялушку, у Русалачку, Залатую Рыбку і яшчэ шмат у каго са сваіх любімых гераінь казак. А пасля ўсяго ўбачыла, як бегае па чароўным лузе з тым хлопчыкам з садку. На гэтым лузе растуць не простыя кветкі, а толькі тыя, якія ты сам жадаеш убачыць, а значыцца, самыя неверагодныя.
     Хлопчык збіраў кветкі, аддаваў іх Анютцы і называў яе Прынцэсай i ад гэтага здавалася дзяўчынцы, што яна ляціць над зямлёй.
     СалодкаСпі пацалаваў спячую, каб сон яё даўжэй не закончваўся. Ён-та добра ведае, што ў серцы кожнай дзяўчынкі жыве Прынцэса, і аб гэтым ёй абавязкова трэба гаварыць… і не толькі ў дзяцінстве.

                СЛАДКОСПИ И АНЮТКА
                (авторский перевод)

     Нюра лежала в постели и тихо плакала. Сегодня она слышала, как ее подружке в садике самый красивый мальчик сказал:
-Ты похожа на принцессу.
     Затем он продолжил ромашки, и они побежали искать для них вазу. А на новые бантики Аначки, ее чудесное платье никто даже не взглянул. Она ничего никому не сказала и заплакала только сейчас, когда ее положили спать.
-Я самая некрасивая и никому не нравлюсь, – думалось девочке, и слёзки сами текли по её щёчкам.
     Вдруг маленькая почувствовала, что кто-то гладит ее по головке. Аня подняла глазки и увидела сторожа сна СладкоСпи. Он ласково ей улыбнулся - его лицо каждую минуту был похож на любимых героев каждого, до кого сказочный друг приходит.
     От ласкового прикосновения Нюше стало спокойно: ребенок увидела себя Дюймовочкай - она танцевала вальс, и все любовались ей; потом превратилась в Бабочку; потом – в красавицу Золушку, Русалочку, Золотую Рыбку и еще много в кого из своих любимых героинь сказок.
      А после всего увидела, как бегает по волшебному лугу с тем мальчиком из садика. На этом лугу растут не простые цветы, а только те, которые ты сам хочешь увидеть, а значит, самые невероятные. Мальчик собирал цветы, отдавал их Анютке, называя ее Принцессой, и от этого девочке казалось, что она летит над землей.
     СладкоСпи поцеловал спящую, чтобы сон ее дольше не заканчивался. Он-то хорошо знает, что в сердце каждой девочки живет Принцесса, и об этом ей обязательно нужно говорить... и не только в детстве.

      На коллаже: между картинок из интернета моя старшая сестра Анна, которую её муж Сеня (http://www.proza.ru/2013/01/23/979) часто называл: "Моя Принцесса"!

      Фото сделано 05 сентября - в этот день (в 17 лет) Я получила трудовую книжку: по сей день стаж ни при каких катаклизмах в жизни прерван не был, и ни на чьей шее Я никогда не сидела. Горжусь собой!