Голос який не чути

Алина Рудченко
Нескінченний процес незлічених годин йде по дорозі з назвою "життя". Рідко процеси бувають одноманітними, години швидкоплинними, а шляхи прямими та легкими. Завірюхи будуть кружляти навколо, неприємності спіткати, а труднощі з'являться в найнеочікуванішу хвилину.

То що, ви вже злякалися? Прийшло бажання перепочити, посидіти годинку-другу, може навіть пошукати затишну домівку та сховатись у ній хоча б на якийсь час чи то вже як вийде?! Тільки уявіть: ви, ваші думки, так тихо, спокійно і ніщо не турбує. Можете бути впевнені: вас не виженуть звідти, ніхто навіть не дмухне у вашу сторону. Чи ви, чоловіче, все ж таки підете далі, вперед, назустріч щастю? А може ви, жіночко, вирішили все ж таки зробити свій перший крок у шалену невідомість та пізнати справжній смак життя? Зібралися з силами, привели думки до ладу, і здається, що вже готові йти, але увесь час щось зупиняє? Це говорить про себе ваша невпевненість. Вона з вами розмовляє у цю мить, чуєте її?

Та слухайте сюди: час від часу усі люди почувають себе невпевнено. Великі діячі, королі, полководці, гетьмани, впливові правителі дивляться на нас з фотографій у книжках, і ми бачимо гострий погляд, впевнену стать, дорогі принади, та чи ви справді вважаєте, що ці люди не піддалися сумніву хоча б десяток разів за життя? Чи не здається вам, що від їхнього рішення залежало трохи більше, аніж від вашого?

Подивіться навколо: новітні письменники, зірки естради, президент країни, та будь-які ваші кумири посміхаються своєю щасливою посмішкою та вчать, як треба жити, щоб досягти їхніх успіхів. Не сумнівайтесь: і в їхній душі балакала невпевненість, та балакає напевно і сьогодні, тому що позбутися цього почуття назавжди неможливо. Будь-які почуття живі: вони засинають, але просинаються, вони йдуть, але повертаються, вони поводять себе з нами часом так непередбачено, що до них не можна бути готовими, але й дивуватися їм не треба, тому що багато з них вже не нові, вони з'являлись до вас напередодні.

То ж невпевненість - це почуття, яке, як і багато інших, живе в кожному з нас, і не треба жити лише цим почуттям. Ніщо не стоїть на місці, так само і ваша невпевненість піде від вас. Тільки ви не зупиняйтесь, йдіть туди, де ви ще не були, не лякайтесь невзгод, не цурайтесь своїх почуттів, зробіть свій крок назустріч тому, що давно чекає на вас і пам'ятайте, що саме ви гідні того, на що заслуговуєте.