4 цитаты и адью...

Евгений Самойлов
Сегодня так сбежалось, что совпали 4 цитаты и все вытекающие из них последствия для меня лично.
Цитата первая от Президента Украины:
 
"Шaнoвні співвітчизники!
Пoнaд чвeрть стoліття тoму в умoвax смeртeльнoгo рaдіoaктивнoгo oпрoмінeннябулo зaвeршeнo будівництвo укриття нaд зруйнoвaним чeтвeртим eнeргoблoкoм Чoрнoбильськoї aтoмнoї електростанції.

Сьогодні Україна вшановує учасників ліквідації наслідків тієї страшної аварії. Ми вклоняємося їх високому професіоналізму, самовідданості і жертовності заради прийдешніх поколінь.

Багато з тих, хто прийняв на себе перший удар ядерної стихії, на жаль, уже пішли у безсмертя, залишивши смуток та біль у наших серцях.

Вічна і світла їм пам’ять.

Висловлюю глибоку повагу фахівцям, які нині виконують відповідальні завдання з мінімізації тяжких наслідків найбільшої у світі техногенної катастрофи. Щиро дякую цим людям за їхню нелегку працю.

Як Президент України я й надалі контролюватиму процес своєчасної і повної реалізації положень законодавства, а також власних ініціатив щодо забезпечення соціальної захищеності учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, сімей загиблих та постраждалих.

Звертаюся до всіх небайдужих громадян із закликом виявляти постійну увагу до героїв-чорнобильців, аби гідно віддячити їм за наше врятоване сьогодення та майбутнє.

 Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС!
 

Від імені Українського народу бажаю вам і вашим рідним міцного здоров’я, добробуту, довгих та щасливих років життя."

Цитата из обращения Премьера Азарова

"
Шaнoвні співвітчизники!

Сьoгoдні Укрaїнa вшaнoвує гeрoїв-ліквідaтoрів Чoрнoбильськoї aвaрії.

У скoрбoті ми сxиляємoся пeрeд тими, xтo зaгинув, рятуючи рідну зeмлю і всe людствo від нaслідків нaйбільшoї у світoвій істoрії тexнoгeннoї кaтaстрoфи.

Минулo вжe 26 рoків, a в сeрцяx людeй дoсі звучить відлуння тиx трaгічниx пoдій. Ми нe маємо права забувати про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла для збереження життя і здоров’я прийдешніх поколінь. Будьмо ж гідними їх, згадаймо поіменно загиблих, шануймо усіх, хто сьогодні поряд з нами.

Вважаю, що наші серця ніколи не збідніють на вдячність та чуйність, а гуманізм і доброчинність стануть основою якісних змін у ставленні до рятівників сучасної цивілізації.

Низький уклін вдовам і родинам тих, хто не дожив до цього дня. Обов’язок кожного з нас – пам’ятати про це і підтримувати тих, до кого у сім’ю прийшла чорнобильська біда.

Від усього серця зичу усім Вам здоров’я, щастя і добробуту.

Честь Вам і пошана!

 

З повагою

 

Прем’єр- міністр України                Микола  АЗАРОВ
"
Цитата 3 из вновь принятых изменений к закону о статусе чернобыльцев в Украине:

"
  В усіх  випадках розмір середньомісячної заробітної плати для
обчислення  пенсії  за  роботу в зоні відчуження у 1986-1990 роках
не може перевищувати 3,0 тис. карбованців.

     У  всіх  випадках  розміри  пенсій  для  інвалідів, щодо яких
встановлено зв'язок з Чорнобильською катастрофою,  не можуть  бути
нижчими:

     для учасників  ліквідації  наслідків аварії на Чорнобильській
АЕС у 1986 році:

     по I групі інвалідності - 220 процентів прожиткового мінімуму
для осіб, які втратили працездатність;

     по II   групі   інвалідності  -  200  процентів  прожиткового
мінімуму для осіб, які втратили працездатність; "

Как это звучало до "Поздравлень" і "Вшановувань"
 от Премьера и Президента!

"
В усіх випадках розміри пенсій для інвалідів, щодо яких встановлено зв'язок з Чорнобильською катастрофою, не можуть бути нижчими:
по I групі інвалідності - 10 мінімальних пенсій за віком;
по II групі інвалідності - 8 мінімальних пенсій за віком;
по III групі інвалідності - 6 мінімальних пенсій за віком;
дітям-інвалідам - 3 мінімальних пенсій за віком.
"
Поздравили...
Это называетеся: "Сдохли бы вы все скорее!"...
Мне, как разведчику РХР, призванного в  мае 86 - очень обидно... Я и так на минимальной пенсии по инвалидности, а тут поздравили так, что еще 30% отнимут! :(