Лист про Русь з Украiни

Мирон Веклюк
 Рецензия на « Русь в стрелецких объятиях римского прелата» (Мирон Веклюк)

Мироне, доброго дня Вам!
Прочитав з цікавістю, як для того аби зрозуміти кремлівський вектор інформаційної атаки на Україну. Не ображайтеся, я поясню свою точку зору. Я пишу Вам українською мовою, бо русини її добре розуміють, Бо колись, не так давно, Київська Русь охоплювала і нинішню Підкарпатську Русь, і Білу Русь і Литву, бо ще раніше все разом називалося Рутенією. Це була дійсно слов*янська формація, навіть литвягів вважали братами-слов*янами. А от нинішніх россіян, як Ви знаєте напевно, називали московцями (московітами), булгарцями, мокшею та ерзею, чудью білоокою, тощо. А в цілому трішки пізніше нинішня північна імперія називалася Золотою Ордою зі ставкою спочатку в місті Булгарі (на середині р.Волги), а потім в Сарай-Берке (в 170 км вище по Волзі від м.Астрахань).
Мироне, про яких слов*ян-росіян для дійсно слов*ян-русинів Ви кажете?
До речі, мордва називає себе "раске" (народ), але це не руські! Бо руський - це я, українець! Руський - це русин, білорус і, навіть, литвяг!
Нинішня Золота Орда продовжує загарбувати нові території або відвойовувати колись завойовані (колись загарбані) - Придністров*я, Осетія, Куріли, Калінінград, по факту весь Крим. Вона знову і знову розколює Україну (дійсно Русь) на Східну та Західну, а в Західній створює сепаратиський рух русинів ніби-то за волю від України.
Русини! Ви ж брати наші! Московія назву Россія з забаганки Петра 1 вкрала у Київської Русі тільки в 1701 році. А нищила Золота Орда (московія відноситься до улусу Джучі) Київську Русь разом усіх (і русинів-рутенців теж), і нищить нині.
Автономія Підкарпатської Русі потрібна московії тільки для одного - для принципу "Разделяй и властвуй!".
Нині СЗР ФСБ активно порушує сгутровану роботу чешських муніципалитетів (навіщо? здогадайтеся!), створює в Криму штучні кримсько-татарські маріонеточні общини, Грузію вже захопила. відтяпала Осетію... А до цього знищила справжні земляцтва українців і русинів у себе в Россії, навіть єдину в Россії українську бібліотеку не пожаліли...
А не знаю що мені думати про Вас? Чи Ви свідомо написали цю статтю, чи Ви самі ще блукаєте в тенетах московсько-кремлівської інформаційної диверсії?
Українці і Русини - це Єдиний Руський Народ Слов*янський! Але не роССійський напевно!
І як би Ви не зреагували на це, я з повагою до Вас хочу сказати Вам - віднайдіть хоча б для себе свою правду, якщо Ви русин! Зробіть це заради поваги і шани нашим спільним Пращурам!

З повагою, українець-русич,

Николай Цупренко   12.12.2012