Транспарт для аварый

Андрей Бухаров
Наш аўтатранспарт створаны для аварый, а мы думаем, што гэты сродак перасоўвання...

Усякая сістэма, аўтатранспарт не выключэнне, павінна быць разлічана на аптымальныя рэжымы працы.

На чыгунцы аварыі вялікая рэдкасць.
Чаму?

Таму што цягнікі ходзяць строга па рэйках і раскладу.

А аўтамабілі ездзяць як патрапіла, куды патрапіла і незразумела навошта.

Ёсць сэнс на найболей загружаных вуліцах, апроч святлафораў стварыць дыспетчарскую службу накшталт авіяцыйнай.

Паветраны калідор, які бачных меж не мае, дыспетчары кантралююць і рэгулююць рух у ім.

На дарогах жа, дзе хуткасці цалкам авіяцыйныя, пакуль дзеецца сапраўдны гармідар.
Дыстанцыі паміж машынамі роўныя практычна нулю, так што калі што якое атрымліваецца адразу мноства аварый і вялікі корак.

Як павінен выглядаць прыгарадны і гарадскі транспарт?

Гэта сістэма стаянак, забяспечаных добрай сувяззю, максімумам выгод для кіроўцаў і пасажыраў, злучаных паміж сабой грамадскім транспартам.

Можа быць варта шматпавярховыя жылыя будынкі  будаваць у сельскай мясцовасці, уздоўж чыгунак,  там ёсць дзе аўтастаянкі ўладкоўваць, а аўтамабілі зрабіць накшталт ліфта - сеў, націснуў на патрэбную кнопку і паехаў.