Любити Холод

Валентин Лученко
Кілька мішків картоплі, чесно викопаної на дачі, Літо, законсервоване у три_дво_літрових і навіть у півлітрових слоїчках. І сушені гриби – цього замало, аби пережити зимові сутінки...
Та й чи треба переживати? А жити коли? Потім? Коли цвістимуть верба_черемуха_без?
Аж як раптом праві кровожерні майя і накриється мідним тазочком наша , так звана, цивілізація?
12-ого, 12-ого, 2012-ого в полудень, сиріч о дванадцятій. І не буде Різдва, Великодня, Зелених Святків. І погаснуть усі монітори, чи що там у них,  у наших Спостерігачів. І не відомо чи встигнуть вони врятувати тих, лімітованих 144 000 вибраних серед рівних. А твоя винятковість ніким не доведена…
Для чого переживати? Перебігати від хати до хати? Перебиватися, якось воно та буде? Ти боїшся холодних дощів? Вітру лютого? Завірюхи? Хуги? Морозу? Збийся! Це -  життя. У всій його хижій красі. Хіба вовк чи білий ведмідь не прекрасні? А пума чи кондор в засніжених Андах?
Полюби, серденько, зиму! Купи ковзани. Навчися кататись. Роздягнись догола, впірни в найпухкіший сніг. Забіжи в напалену лазню і почни сміятись. Бо це – життя. Воно тІкає, сиплеться, тече. Другого такого не буде. Шансу переграти все спочатку немає.
Вдягни термобілизну, светра, комбінезон, можна ще зверху вітрівку. І починай врешті жити на повний регістр. Ніхто не знає скільки його лишилось…