Элсевар ордени хакида

Анвар Шукуров
  Мустакил булганимизнинг 21 йиллигини хам нишонладик. Яратган Эгамни танидик ва унинг мададини сезмокдамиз, шукур.
Ижтимоий химоя беш тамойилдан бири булиб унинг назарий асослари яратилган, асослантирилган, бу хакда дарсликлар, укув кулланмалари, китоблар етарли.
«Максад аник булса, манзил якинлашади» деган гап жуда ажойиб.  Энди амалий ишларга утсак-да янги «ЭЛСЕВАР» деган орден таъсис этсак. Бу орденнинг эгаларига катта моддий мукофотдан ташкари, республикамиздаги топоним номлари бериш мумкинлиги хам конунчиликда белгилаб куйилса.
  Мен, узим купдан буён уйлаб юрган бир неча йуналишларни (эсимга тушса яна йуналишлар сони купайиши мумкин) айтиб утмокчиман.
  «ЭЛСЕВАР» ордени куйидаги имкониятларни яратиш ва уни амалиётда жорий килиб, халк ундан фойдаланиш механизмини уйлаб топган юртдошларимизга берилиши керак:
1. Ахоли жон бошига етиштирилаётган бугдой йилига бир тоннадан тугри келишини таъминлаш. Яъни 30 млн. ахоли учун юртимизда 30 млн. тонна бугдой етиштирилиши керак. Бундай амалиёт якин кушниларимиз Россияда 100 млн. ахоли бугдойи хам 100 млн. тонна, Козогистон 20 млн. ахоли 22 млн. тонна бугдой (ракамларда озгина ноаникликлар бор, мавзу буйича бу мухим эмас).
2. Ахоли жон сонига нисбатан мол ва куй, парранда гуштини ишлаб чикаришни купайтириш ва мол гушти нархини худди Австралиядагидек бир килограммини 2 доллар килиб белгилаш.
3. Узбек миллий валютаси бир сумини бир еврога тенглаштириш механизмини (агар бу механизмни ким жорий килолса унга Узбекистон Кахрамонлигини хам кушиб бериш керак) яратган кишига;
4.    Узбекистон фукароларининг хар бири тугилиши билан унга тугилган жойидан 30 километрдан узок булмаган майдонда уй куриши учун 6 сотих ер майдони учун сертификат бериш. Ушбу сертификат бошка бировга сотилмаслиги конунчиликда белгилаб куйилиши керак.
5. Шамол, куёш энергиясини электр энергиясига айлантирадиган энг тежамкор ихтиросини яратган кишига;
6. Узбекистон футбол терма жамоасини жахон чемпиони килиш учун хизмат курсатган шахсга.
7. Нафакахур ва талабаларнинг бир йиллик стипендиясига битта автомобиль олиш механизмини яратган юртдошларимизга.

                Хозирча шу.