Приключения Тима и Тома

Катя Кузь
Акварель автора

Під кореневищем старого дуба в затишній нірці жили мишенята Тім і Том. Вони були дуже винахідливими і кмітливими, до того ж приязні. Лісові мешканці їх любили, тому що вони завжди всім допомагали. Більш за все мишенята любили слухати розповіді ластівки Рони про її подорожі до Африки. Дуже хотілося мишенятам подорожувати. Якось вранці мишенята змайстрували літак. Замість крил вони пристосували листки, зробили гвинт. Сіли в літак, хотіли випробувати. Аж раптом налетів вітер, підхопив літак й поніс його вгору до неба. Мишенята злякалися, але потім стало цікаво. Вони дивилися зверху на свій ліс. Коли вони перелетіли лісове озеро, вітер стих і літак мишенят опинився у зовсім незнайомій місцевості. Як Тіму і Тому потрапити додому?Як вони перепливуть озеро? Плавати вони не вміють. Наближається ніч, стає холодно. Мишенятам дуже страшно. Вони побачили два жовтих вогника і поряд щось сильно заухкало. Мишенята тремтіли всім тілом. В цей час в небі поспішала додому ластівка Рона. Вона здивовано побачила внизу знайомих мишенят. Рона опустилась перед ними. Як вони зраділи,побачивши подругу! Тім і Том розповіли про свою пригоду. Ластівка запропонувала Тому сісти їй на спину, а Тіма,тим часом, по воді переправить її знайома качка Анфіса. Була вже глибока ніч, коли мишенята дісталися домівки. Тепер Тіму і Тому теж буде про що розповідати.



Бешкетники малята – веселі мишенята
Надумали літати та заблукали враз
І що ж тепер робити, як річку переплити
Вони засумували, сидять собі тримтять…
Але не все погано...
Навіщо в світі друзі?
Вони на допомогу завжди – завжди прийдуть!
І ось вже мишенята – бешкетники малята
Додому повернулись і ласощі гризуть

Автор стихотворенья Инфинити Лао