Пiдтримайте патрiотiв краю!

День Сказки
                Голові  Закарпатської обласної адміністрації п. ЛЕДИДА О.О.
                Голові Закарпатської обласної Ради п.  БАЛОГА І.І. м. Ужгород, пл. Народна, 4

 
        ШАНОВНІ  ДОБРОДІЇ, ДОРОГІ ЗЕМЛЯКИ!
       Просимо підтримати акцію, започатковану  спільнотою закарпатських письменників,  журналістів  та громадських діячів щодо встановлення святкування спільного Дня Казки в Україні, Російській Федерації та Республіці Білорусь.
       Ми, підписанти вказаної заяви, вже звернулися на адресу Президентів слов’янських держав із проханням повернути нашим народам Казку, яка століттями виховувала у наших народів  розуміння патріотизму, пріоритету  духовних цінностей та моральних чеснот.  Вважаємо, що реалізація цього проекту  є вкрай необхідною в наш час глобального засилля чужих нав’язаних цінностей та повсякденною підміною понять про те, яким мають бути народи СНД.
       Покоління 60-х років минулого сторіччя, до яких відносяться підписанти заяви, було виховано саме на тих  моральних цінностях, які були із давніх часів закладені у Казках слов’янських народів. Тому ми бажаємо повернути їх у оновленому, сучасному вигляді наступним поколінням, чиї душі та  розум повільно отруюються комп’ютерними іграми «стрілялками», сумнівними сайтами Інтернету та кінофільмами, де пропагується жорстокість, насилля, цинізм  та пошлість.
         На жаль, кожен із нас мав нагоду особисто переконатися у підміні цінностей у сучасного покоління, яке вже починає  зневірюватися  у  в перемогу Добра над Злом, а також в Надію, Віру та Любов, які завжди були закладені у стародавніх  Казках.  Тому ми повинні повернутися обличчям до вимог часу, та  зробити все, щоб повернути наступні покоління до давніх цінностей, які б допомогли нам зберегти моральну чистоту, яка колись панувала на наших землях.
        Вважаємо, що ідея про повернення до народу дня Казки з’явилася на Закарпатті не даремно, адже  у нашому краї завжди у мирі та злагоді жили численні народи, які збагачували культуру та пропагували високі моральні цінності. 
         Тому ми просимо Вас підтримати нашу ініціативу до того дня, коли вона буде розглянута керівниками України заради світлого майбутнього наступних поколінь.
         Ми також були би щиро вдячні, якщо це звернення знайде підтримку  серед справжніх патріотів та меценатів краю, які щиро вболівають за друк, розповсюдження, та доступність Казок  народів, що населяють Закарпаття та інші мальовничі куточки нашої Батьківщини.
        З повагою та надією на співпрацю,
Михайло Темнов, письменник, журналіст, правозахистник. Друг Казки.
Любов Дерваль-Малеш, письменник, журналіст. Друг Казки.
Нінель Масяк, адвокат, письменник. Друг Казки.
Татяна Вожжова, домогосподарка, мати трьох дітей. Друг Казки.
Людмила Орос, журналіст. Друг Казки.